Landelijke première ‘Even Serieus, nee maar nu echt!’

Zwolle – Marokkaanse jongens uit de Utrechtse wijk Overvecht laten zien dat het ook anders kan. Op vrijdag 29 oktober vond de Utrechtse première plaats van de voorstelling ‘Even serieus, nee maar nu echt!’. En met succes! Een uitverkochte zaal, lovende reacties en veel complimenten aan de spelers voor hun lef, openheid en spelplezier. Op zaterdag 27 november gaat de voorstelling landelijk in première tijdens het festival JE ZAL ER MAAR WONEN van het LSA te Zwolle.

De voorstelling is een samenwerkingsproject tussen Stut Theater en Cumulus Welzijn Overvecht. Beide partijen deelden dezelfde wens om Marokkaanse jongeren uit Overvecht bij elkaar te brengen in een toneelproject. Het resultaat hiervan is een dynamische jongerenvoorstelling. Regisseur Güner Güven raakte in gesprek met jongens die al heel lang vrienden zijn en elkaar bij diverse activiteiten van Cumulus Welzijn ontmoeten. Op basis van vele gesprekken, improvisaties en repetities is een montagevoorstelling gemaakt, waarin de jongens spelen met vooroordelen maar ook echt zichzelf laten zien. Voor een impressie van de voorstelling verwijzen wij u naar een item van U in de Wijk: http://www.uindewijk.nl/overvecht/artikel/1184  

 

Vijf Marokkaanse jongens uit Overvecht zijn al van kleins af aan bevriend en kennen elkaar door en door. Ze gaan met elkaar op stap, zoals zo vaak. Dit keer gaan ze iets doen wat ze normaal nooit zouden doen. Ze komen onverwachts in een maffe situatie terecht. Daar maken zij grappen met elkaar, maar… soms is het tijd om even serieus te doen.

Landelijke première: zaterdag 27 november 2010

Aanvang: 12.00 uur

Locatie: Deltion College ׀ Mozartlaan 15 ׀ Zwolle

http://www.jezalermaarwonen.nl/

Artikel delen:

Reageer