Gunnewijk en Wild tekenen Gouden Sportboek

Zwolle – Tijdens een speciale bijeenkomst woensdagmiddag op het Stadhuis tekenden de wielrensters Loes Gunnewijk en Kirsten Wild, in aanwezigheid van wethouder G. Piek, voor hun sportprestaties het Gouden Sportboek. Vanwege hun deelname een het WK Wielrennen op de weg in Melbourne waren beiden verhinderd om 29 september j.l. het sportboek te tekenen.

24-11-2010_wielrensters_gunnewijk_en_wild_gouden_sportboek_5.jpg

Zwolse sportkampioenen schrijven jaarlijks hun naam en prestatie bij in het Gouden Sportboek van de gemeente. Zwolle houdt al jaren een eervol register bij van alle lokale sportkampioenen: wie op nationaal niveau een gouden medaille wint of internationaal een podiumplaats behaalt kan zelf het Gouden Sportboek tekenen. In totaal hebben nu 27 Zwolse sporters voor hun prestaties het Gouden Sportboek getekend.

24-11-2010_wielrensters_gunnewijk_en_wild_gouden_sportboek_1.jpg
Kirsten Wild

24-11-2010_wielrensters_gunnewijk_en_wild_gouden_sportboek_2.jpg
Loes Gunnewijk

Het goed gaat met de sport in Zwolle, het aantal sporters ligt hier boven het landelijk gemiddelde. Zwolse sporters hebben het afgelopen jaar – soms in teamverband – topprestaties geleverd in velerlei disciplines: karate, triathlon, zwemmen, schaatsen, roeien, acrogym, wielrennen, atletiek en skeeleren. De behaalde titels liepen uiteen van Nederlandse Kampioenschappen tot Wereld Kampioenschappen of Wereldrecords.

24-11-2010_wielrensters_gunnewijk_en_wild_gouden_sportboek_3.jpg

24-11-2010_wielrensters_gunnewijk_en_wild_gouden_sportboek_4.jpg

Artikel delen:

Reageer