Het weer: winterse buien

Zwolle – Donderdag hebben we te maken met winterse buien, maar die lijken vooral in de kustgebieden te vallen. De kans is groot dat deze buien een winters karakter hebben.

24-11-2010_weerfoto__almelose_kanaal_zalne_flat.jpg
Almelose Kanaal

Het verkeer moet wel extra alert zijn, maar er zullen geen grote problemen voordoen. De wegen zijn overdag redelijk warm en als er sneeuw valt zal dat op de meeste plaatsen niet blijven liggen. Het wordt donderdag in het hele land al wat kouder. De maxima liggen tussen 2 graden in het noordoosten en 4 graden in de rest van het land. Alleen in Zeeland ligt de temperatuur dankzij het warme water net iets hoger. Vrijdag begint de dag heel koud. In het oosten kan de temperatuur in de ochtend 5 of 6 graden onder nul liggen en ook elders in het land vriest het licht.

Al een tijdje heeft iedereen het erover een depressie die langs zal trekken en ons veel sneeuw zou kunnen opleveren. Het zal waarschijnlijk wel meevallen met de hoeveelheid sneeuw, want de meeste neerslag valt op de Noordzee en boven de Britse eilanden.

In Nederland kunnen we rekenen op enkele winterse buien langs de kust, maar de kans is groot dat het landinwaarts droog blijft. Wel stroomt er koude lucht binnen, waardoor de temperatuur blijft steken rond 1 of 2 graden. Alleen net aan zee is het iets warmer. In het weekend blijft het koud met in de nachten lichte tot matige vorst en af en toe een paar (winterse) buien langs de kust. De kans dat er in het oosten op ondergelopen banen geschaatst kan worden, wordt dus steeds groter. Op lange termijn ziet het er vooralsnog naar uit dat het licht winters weer blijft, met temperaturen overdag rond of net boven het vriespunt en 2 tot 5 graden vorst in de nacht.

Artikel delen:

Reageer