Geslaagde GroenLinks-actie voor Dubbel spoor

Zwolle – GroenLinks Zwolle heeft donderdagmorgen 25 november tijdens de ochtendspits op het station actie gevoerd voor verdubbeling van de Flevolijn bij Almere. Terwijl Tweede Kamerlid Ineke van Gent op station Almere Centrum symbolisch alvast de eerste spoorstaven neerlegde, spoorden leden van GroenLinks Zwolle reizigers aan mee te doen met de handtekeningenactie van GroenLinks en FNV Bondgenoten.

groenlinkszwolle-actie-dubbelspoor.jpg

Ook op de stations van Amsterdam, Lelystad, Diemen, Groningen en Hoogeveen werd aandacht gevraagd voor verbetering van de aansluiting van het noorden en oosten van het land met Amsterdam. Komende maand besluit de Tweede Kamer over het spoor tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Kamerlid Ineke van Gent heeft een motie ingediend om het spoor bij Almere te verdubbelen. De online handtekeningenactie voor dubbel spoor is te vinden op http://spoor.groenlinks.nl .

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De spoorlijn lijkt mij pas geslaagd als er dubbel spoor ligt. Als het er nu niet komt, komen ze over vijf jaar erachter dat het nodig en dan zijn waarschijnlijk de kosten hoger en is er weer extra hinder van werkzaamheden.


    Maak melding

Reageer