Controle naar aanleiding van klachten omwonenden

Zwolle – Op woensdagmiddag 24 november zijn er bij een bromfietscontrole op het Twistvlietpad 12 bekeuringen uitgeschreven. Deze controle is gehouden naar aanleiding van meerdere klachten van omwonenden.

politie_logo_4.jpg

Politiemedewerkers van team Zwolle-Noord en van het team verkeersveiligheid (TVV) hebben twee bromfietsers bekeurd voor het hebben van defecte remmen of het hebben van een gladde band. Daarnaast zijn 10 bromfietsers bekeurd voor het overschrijden van de maximum-snelheid. Eén van hen haalde zelfs een snelheid van 83 km/u. Deze bestuurder komt in aanmerking voor het project 49cc. Dat project richt zich er vooral op jongeren bewust te maken van hun verkeersonveilig of overlastgevend gedrag.

Controle op recidive (herhaling) is één van de belangrijkste aspecten van 49cc. Als een overtreder binnen een halfjaar drie keer een overtreding begaat of overlast veroorzaakt, wordt hij of zij samen met zijn ouders/verzorgers aangesproken op zijn/haar rijgedrag en krijgt een cursus aangeboden. Meer weten? Kijk dan op de site van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO).

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ik irriteer mij persoonlijk al jaren aan de scooterjeugd van tegenwoordig. teveel lawaai en te roekeloos en zoals nu ook weer blijkt veel te hard.
  deze 49cc cursus wordt denk ik gegeven met behoudt van uitkering


  Maak melding

 2. niet alleen bromfietscontrole moeten ze doen, doe ook eens een fietscontrole als het donker is.
  als via de Rijnlaan de Aa landen binnen rij met de auto en ik ga naar mijn huis een kilometer verder dan kom je met gemak 5 fietsen tegen zonder licht, en dan moet ik twee rontondes over maar als ik een fietser zonder licht aan rij ben ik de schuldige.
  dus meneer Agent kijk daar eens naar.


  Maak melding

 3. Waarom krijgt die gozer z’n brommer terug of mag hem zelfs houden>:(. Niet normaal dat dit kan. Inleveren en in de pers met dat ding en op z’n verjaardag aan de deur bezorgen:D.


  Maak melding

 4. Bericht door Arie, op 25 november 2010 om 12:48
  83 km/u over een fietspad? Daar mag je 30 km/u.

  wie zegt dat ie 83 reed???
  ik heb zelf ook een brommertje, deze KAN ook fiks te hard, maar ik rijd meestal vrij rustig/langzaam.


  Maak melding

 5. @oke
  Wat een ONZIN om een bromfiets in beslag te nemen?
  Moeten we joun spul ook maar in de pers gooien en op je verjaardag terug brengen als je maar wat te hard hebt gereden 🙂
  Als je tenminste iets hebt om te persen.

  Het valt natuurlijk ook niet goed te praten over het opvoeren van scooters, en natuurlijk mag het niet!

  Maar kom op he we zijn allemaal jong geweest? hoe harder hoe stoerder. het lijkt ineens dat het allemaal ineens zo erg is? hoe lang is dat nou al? scooter/brommers opvoeren? 8)  Maak melding

 6. Deze bestuurder komt in aanmerking voor het project 49cc. Dat project richt zich er vooral op jongeren bewust te maken van hun verkeersonveilig of overlastgevend gedrag.

  Klopt niet.
  Heb er zelf (gelukkig) ook aan mee gedaan (scheelt toch weer minimaal 260 euro…), maar dat kwam omdat mijn brommer 86km/h op de rollerbank ging.
  Dat wil nog niet zeggen dat ik de verkeersveiligheid in gevaar breng of overlast veroorzaak.

  En dit artikel klopt niet, want bij een brommer geldt bij overschrijding van meer dan 30km/h van de max. snelheid al inbeslagname van het rijbewijs. En daarnaast kom je voor zover ik weet niet in aanmerking voor dat project bij zo’n overtreding.
  Zal wel rollerbank verhaal zijn, maar dit komt natuurlijk veel sensationeler over aka Telegraafstijl :o.


  Maak melding

 7. Bericht door jan willem, op 25 november 2010 om 20:53
  wie zegt dat ie 83 reed???
  ik heb zelf ook een brommertje, deze KAN ook fiks te hard, maar ik rijd meestal vrij rustig/langzaam.

  Dan ben jij zeker de uitzondering die de regel bevestigt.

  Bommerrijders die zich aan de snelheid houden? Of snorfietsen? Die zijn zéér schaars. Tja, of jouw definitie van ‘vrij rustig/langzaam’ moet een fors eind boven de toegestane snelheid liggen.
  Wel weet ik dat ik niet langzaam fiets maar desondanks houd ik de meeste snorfietsen niet bij, om over bromfietsen maar niet te spreken.


  Maak melding

 8. @WFvN

  Je mag flink door trappen om een continu snelheid te kunnen halen van 25/30 km/h
  Normaal fietst men rond de 15-20 km/h
  Dus een snorfiets is altijd sneller dan een fiets.. dus het klopt dat je ze niet kan bij houden 8)  Maak melding

 9. @Evert,

  Natuurlijk kan dat wel, ik heb er hier op het werk ook eentje rijd met gemak 35 km in het uur,kijk maar eens naar die fietskoeriers die hebben er ook flink tempo erin zitten


  Maak melding

 10. Inderdaad. Voor de duidelijkheid: voor mij is 25 km/h langzaam rijden. 30 km/h is normaal/rustig rijden, 35 is lekker doortrappen, 40 is flink doortrappen en 45 tot 50 km/h is stampen en in wezen alleen bij echt goede conditie-dagen.

  Een snorfietser die zich aan de snelheid houdt, rijd ik met twee vingers in m’n neus voorbij. Bromfietsen op het fietspad binnen de bebouwde kom zijn voor mij ook geen partij als ze zich aan de snelheid houden. Ik zou dus wat dat betreft door geen enkele snorfiets ingehaald moeten worden maar wel massa’s snorfietsen in moeten halen. Geen van beiden is het geval. Slechts zelden haal ik een snorfiiets in maar wordt enorm vaak door snorfietsen ingehaald. En zoals ik al in andere woorden aangaf: bij brommers ligt dat alleen nog maar erger.


  Maak melding

 11. Ja als je zon stevige fietser bent, dan heb je gelijk.
  Maar eigenlijk hoor jij je ook aan de snelheid te houden toch? 😉
  In de 30km/ zone. ook 30 km fietsen? of is harder met de fiets wel toegestaan? Zoiets is mij altijd vrij onduidelijk.


  Maak melding

 12. Voor fietsers gelden wel wat snelheidsbeperkingen maar niet veel:

  1) Woonerf ‘stapvoets’ (ik meen 15 km/h max)
  2) Elk rond wit bord met rode rand en zwart getal erin, snelheid geldt tot de eerst volgende zijweg of opheffingsbord of nieuw bord met snelheid erop.
  3) Ik méén inderdaad max 30 in een 30-zone en 60 in een 60-zone.

  Maar goed, voor de meeste situaties is het niet zo boeiend omdat de meeste fietsers de maximum snelheid niet eens halen. Maar goed, qua snelheid MAG ik dus 80 rijden met m’n fietsie binnen de bebouwde kom zolang ik de veiligheid niet in het geding breng uiteraard. Is wel stevig doortrappen en dat ga ik niet redden ;D

  Maar in 30-zones overtreed ik meer dan eens de snelheidsregels (en dan toch nog automobilisten die me voorbij moeten rijden). Alleen wat oom agent dan wil noteren in z’n bonnenboekje dat weet ik niet want in het bonnenboekje staan in ieder geval géén bedragen of feitcodes ofzo voor snelheidsovertredingen met de fiets. Hij zal er dus een andere code aan moeten plakken die verder niets met de snelheid te maken heeft.


  Maak melding

Reageer