Zwolle brengt strooiroutes in beeld op website

Zwolle – Waar wordt bij kans op gladheid door bevriezing, sneeuw of ijzel gestrooid en waar niet? Inwoners van Zwolle kunnen dat zien op de website van de gemeente Zwolle.

Op de site zijn de zoutstrooiroutes in beeld gebracht. Bij kans op gladheid strooien ploegen van ROVA in opdracht van de gemeente een zoutmengsel op de hoofdroutes en fietsroutes. Daardoor is iedereen steeds binnen redelijke afstand van een gestrooide weg, en daarmee van het gestrooide Zwolse routenet. Op een interactieve kaart kunnen bezoekers van www.zwolle.nl voortaan zien welke wegen en fietsroutes sneeuw- en ijsvrij worden gehouden. Ook is het mogelijk om op straatniveau te kijken of een traject in de strooiroute is opgenomen.

Preventief

Zwolle strooit preventief. Door te strooien vóórdat het daadwerkelijk glad wordt, probeert de gemeente gladheid door bevriezing te voorkomen. Omdat de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat dit ook doen, wordt de kans op slechte overgangen van gemeentelijke wegen op rijks- en provinciale wegen kleiner. Als er door bijvoorbeeld sneeuwval toch gladde wegen ontstaan, bestrijden ploegen gladheid door ‘correctief ‘, aanvullend te strooien of sneeuw te ruimen.

Vanzelfsprekend neemt de bestrijding van gladheid door de gemeente niet weg dat iedere weggebruiker zelf verantwoordelijk blijft voor zijn eigen rijgedrag.

Informatie

Meer informatie over de gladheidsbestrijding in de gemeente Zwolle is te vinden op

www.zwolle.nl/wonen-leven/verkeer/gladheidsbestrijding.htm. Daar is ook de interactieve kaart met de strooiroutes te vinden.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. De kaart is goed te bekijken. Dat het fietsbeleid nog niet tussen de oren van de ambtenaren is goed te zien aan de tips voor weggebruikers, op geen enkele manier wordt gewaarschuwd voor de bijzondere kwetsbaarheid van die weggebruikers tijdens gladheid. Overigens prima dat je nu kunt zien waar gestrooid of geveegd moet worden, vorig jaar werden stukken overgeslagen, die wel duidelijk op deze kaart staan.


  Maak melding

 2. Bij mij doet de kaart het ook al niet (krijg wel de website te zien, maar de kaart wordt niet geladen), dit probleem heb ik al vaker gehad met geopoort……
  Moet ik eerst iets downloaden, of kan het ergens anders aan liggen…..

  MVG


  Maak melding

 3. Ik zie ook alleen een website verschijnen die leeg is. Hoop dat het inderdaad ligt aan het feit dat er nu dus nog niet gestrooid is (?), maar als ik dit zo lees hierboven is er wat anders aan de hand?

  We konden hier in de wijk zien aan de paaltjes op fietspaden die verwijderd waren dat het kouder weer zou gaan worden 😀


  Maak melding

 4. Ik heb net de gemeente maar even een melding gedaan van het feit dat ik de pagina niet kan zien zoals zou moeten… Ben benieuwd naar de reactie.


  Maak melding

 5. De kaart betreft de wegen, welke gestrooid worden.
  Echter, NIET de STROOIROUTES (Route = reisweg) en dan heb je er nog niet veel aan.
  Ik woon zelf langs een busroute, die uitmondt op een wijkontsluitingsweg. Op die weg zie 4 tot 5 strooiauto’s rijden, maar in mijn straat – die wel degelijk busroute is – is geen strooiauto te zien.
  Ik concludeer dus dat de informatie door de gemeente middels deze site weer een staaltje van misleiding c.q. onjuiste informatievoorziening is.


  Maak melding

Reageer