Zwolse Kleindier- en Vogelshow

Zwolle – Dit jaar wordt de achtste editie van de Zwolse Kleindier- en Vogelshow georganiseerd. De organisatie is in handen van de Zwolse Kleindieren Club en de Zwolse Vogelliefhebbersclub. De show vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 december in de ZBC hal in Zwolle.  

Verschillende rassen van onder andere cavia’s, kippen, duiven, konijnen en bijzondere vogels krijgen een tijdelijk onderkomen in de ZBC hal in Zwolle waar ze een strenge keuring ondergaan. Rondom de dieren wordt een aantrekkelijk randprogramma georganiseerd. Studenten van Landstede en leerlingen van de Groene Welle en TalentStad helpen mee bij de organisatie van de show. Opvallende onderdelen: een uniek filmproject waarbij kleindierhouders en hun dieren thuis gefilmd zijn, een presentatie van de vereniging van zeldzame huisdierrassen en stands met informatie over groene opleidingen. Ook de groene aankleding van de show met bloemwerken, is de moeite waard om te bekijken.


Landstede, Groene Welle, TalentStad en ROC Oost

Mbo-studenten van Landstede helpen mee bij de organisatie van de show en doen hiermee praktijkervaring op. Zo krijgen de studenten van de opleiding Dierverzorging in Raalte een gastles van de keurmeesters. Tijdens de show helpen ze mee om de dieren in de gaten te houden en te verzorgen. Vmbo-leerlingen van de Groene Welle verzorgen de kleurrijke bloemwerken tussen de kooien en helpen actief mee met de opbouw van de tentoonstelling. Tijdens de showdagen zijn deze leerlingen aanwezig om bezoekers wegwijs te maken in de zogenaamde groene tuin. Naast de mbo-studenten van Landstede en vmbo-leerlingen van De Groene Welle helpen ook leerlingen van TalentStad mee bij de organisatie. Leerlingen van ROC Oost mogen een proefkeuring verrichten.

Babbelen tijdens het knabbelen

In samenwerking met mbo-studenten van het Landschap Vormgeving & Entertainment bij Landstede is een uniek filmproject tot stand gekomen over de kleindierenhouders en hun dieren. Dit filmproject, met de titel ‘Babbelen tijdens het knabbelen’ wordt tijdens de show gepresenteerd. Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende filmpjes. De opnames zijn gemaakt bij acht verschillende kleindierhouders thuis, tijdens het voeren van hun dieren. De filmpjes zijn gemaakt in de stijl van ‘Man bijt hond’s aan tafel bij de mensen thuis’, waarbij dus ook de mens achter de kleindierhouder in beeld wordt gebracht.

Stands

Rondom de dieren is er ook van alles te bekijken. De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, de Groene Welle, Landstede MBO, TalentStad, De Mandenmaker, VDS Vliegduivensport, De Groot Diervoeders, Boerengoed en de Zwolse Kleindieren Club zijn aanwezig met een stand om informatie te verschaffen. Dit jaar is er voor het eerst ook aandacht voor zeldzame huisdierrassen. Voor kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er een kijkspeurtocht, je kunt op de foto met een konijn of cavia, je kunt een masker maken, je kunt je laten schminken of je kunt knuffelen met de dieren in de dierenknuffelhoek.

Openingstijden en entreeOp vrijdagavond 3 december is iedereen welkom vanaf 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 4 december van 10.00 tot 16.30 uur. De toegangsprijs is €3,50 en kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Locatie: ZBC hal, Ossenkamp 5, in Zwolle. Meer informatie: www.zwolsekleindierenshow.nl

Artikel delen:

Reageer