Kerken willen vanuit wijkcentrum werken

Zwolle – Donderdag 2 december hebben de kerken een gesprek met Wethouder Vedelaar van wijkgericht werken. Op de agenda staan o.a. een kennismaking en een aantal vragen over een voorstel vanuit de kerken, waarin de kerken aangeven bereid te zijn te gaan werken vanuit wijkcentra. Andersom werkt het nl. niet, zegt Mink de Vries van het Podium van Kerken.

In een gesprek met Ellie van Hattum, beheerder van wijkcentrum de Vlasakkers, met het Podium van Kerken bleek dat ze dankbaar was dat zij met het wijkcentrum ondergebracht konden worden in de kerkkapel aan de Hogenkampse weg, maar dat ze zich wel erg ontheemd voelden en onrustig. Bij iedere activiteit van de kerk zelf moeten de wijkbewoners er weer uit en dat kost heel wat energie, aldus het Podium. Jannes Sol, een vrijwilliger, werkt verzet veel werk, zegt De Vries. "Dat is geen doen gemeente Zwolle!!" De kerken stellen nu een omgekeerde weg voor, vrijwillgers van kerken die gaan werken vanuit het wijkcentrum, samen met andere vrijwillgers uit de wijk. De Vries: "Dan hoeft Jannes niet alleen te sjouwen".

Het is een voorstel vanuit de beweging van de Post Moderne Devotie, daar komt nu eindelijk beweging in. De Zwolse kunstenaar Henk Heideveld, een Post Moderne Devoot, wacht al jaren op beweging. Hij kan zijn in jaren opgebouwde expositie niet kwijt. De Vries hoopt dat er nu wat gaat gebeuren.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. @Rinus, ik ook niet. Niemand weet wie “de kerken” zijn, maar uiteindelijk gaat het om expositieruimte t.b.v. een schilder die meer gemaakt heeft dan dattie op kan slaan.


    Maak melding

  2. hoi ik ben de jannes waar het overgaat maar wat die mink zegt is niet gezegd van als er activiteiten zijn dat de bewoners er dan uitmoeten en ja ik heb elly inderdaad geholpen met inpakken en het sjouwen heefd een verhuisbedrijf gedaan dus weet niet waar die Mink de Vries het vandaan haalt als de kerk activiteieten heefd dat wij er uit moeten
    en ik samen met mijn vrouw hebben ellie vanhattum geholpen met alles in de vlasakkers in tepakken en er is verder geen 1 vrijwiller geweest die ons heefd geholpen dus ook niet van de kerken


    Maak melding

Reageer