Het weer: kans op sneeuw

Zwolle – Vrijdag is er veel bewolking en lokaal dwarrelt er ook wat sneeuw naar beneden. Echt goed wit wordt het niet, want de temperatuur loopt overdag op naar 2-3 graden boven het vriespunt. De wind is zwak en waait uit richtingen tussen oost en noord. Later op de dag neemt de kans op winterse buien in de kustgebieden weer toe.

25-11-2010_weerfoto_assendorperdijk.jpg
Assendorperdijk

Ook zaterdag lijkt een bewolkte dag te worden met hier en daar een vlokje sneeuw. De middagtemperatuur komt nog iets lager uit en ligt tussen 0 en 3 graden. Zondag is het vrijwel overal droog en zien we de zon af en toe. Het wordt er echter niet warmer op. De middagtemperatuur ligt opnieuw rond of net boven het vriespunt. Maandag probeert zachte lucht vanuit het zuidwesten weer terrein te winnen. De temperatuur loopt in Zeeland weer op naar +5 graden, maar blijft in het noorden en oosten rond het vriespunt steken. Ook is er kans op neerslag in alle mogelijke winterse vormen.

De rest van de week houdt het licht wisselvallige weer aan. Overdag ligt de temperatuur enkele graden boven 0, maar in de nachten er meest net onder. De kans op neerslag is groot en de neerslag kan in alle vormen vallen, waarbij de kans op een mooi sneeuwdek duidelijk groter is in het noorden en oosten dan in het zuidwesten.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer