FC Zwolle United start maatschappelijke activiteiten

Zwolle – Zoals u misschien weet timmert FC Zwolle United al een tijdje succesvol aan de weg. Erben Wennemars is bijvoorbeeld zeer actief als ambassadeur van United, de maatschappelijke tak van de Zwolse topclub. Zowel FC Zwolle als Wennemars zien deze samenwerking als een unieke manier om voetbal te combineren met en in te zetten bij maatschappelijke activiteiten. Deze week uitgelicht: Playing for Success en Tsjernobylkinderen.
Playing for Success Zwolle is een unieke vorm van samenwerking tussen Landstede, de gemeente Zwolle en FC Zwolle en valt als maatschappelijk project onder FC Zwolle United. Het verbindt leren met de uitdagende wereld van topvoetbal. Het is bewezen dat dit niet alleen een groot effect heeft op het leren, maar ook op het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van de kinderen. FC Zwolle heeft als eerste voetbalclub in Nederland een Playing for Success leercentrum geopend in het stadion. Een plek waar sport en onderwijs elkaar versterken, dat is de gedachte.


Playing for Success is een uniek initiatief waarmee leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar hun prestaties in taal, rekenen en ICT verbeteren in de, voor hen, bijzondere omgeving van FC Zwolle. Het gaat om ‘gewone’ leerlingen die minder presteren dan ze kunnen en soms achterblijven op het gemiddelde niveau. Playing for Success draagt samen met FC Zwolle structureel bij aan het terugbrengen van deze leerachterstanden. Voetballers en trainers zetten zich met veel plezier in om deze leerlingen te helpen, te motiveren en te inspireren.

In totaal hebben 45 talenten deze week een certificaat ontvangen en ronden hiermee hun leergang af bij FC Zwolle. De  leerlingen kwamen van de scholen: Kubus, Montessori, Campherbeek, Stroomdal, Werkschuit, Carillon en de Toonladder. Deze talenten hebben zich gedurende 12 weken hard ingezet voor de opdrachten en met succes! Er waren drie groepen en ieder kind heeft het certificaat ontvangen uit handen van een speler. De spelers Gillian Justiana, Arne Slot en Pepijn Kluin hebben de certificaten uitgereikt.
Als klap op de vuurpijl heeft Playing for Success de ‘groene bal’ ontvangen uit handen van Cees Meijntjes, lid van de Raad van Commissarissen van FC Zwolle. Deze bal is afkomstig van de Stichting Meer dan Voetbal en staat symbool voor de verbindende functie tussen voetbal en de maatschappij. Voetbal is er immers voor iedereen en voetbal is van iedereen. Dat maakt voetbal bij uitstek geschikt om mensen te binden, jong en oud, zwart en wit, arm en rijk.
Stichting Meer dan Voetbal is in 2004 opgericht door de KNVB, Eredivisie en Eerste Divisie om deze verbindende kracht van voetbal in te zetten voor een betere samenleving.
Tsjernobylkinderen
De Werkgroep Tsjernobylkinderen Zwolle geeft groepen kinderen in de leeftijd van negen à tien jaar, die wonen in radioactief besmet gebied in Wit-Rusland, een verblijf in Nederland. Voor herstel van de lichamelijke weerstand en opbouw van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Om de geestelijke gezondheid te vergroten verblijven zij in christelijke gastgezinnen, die deze kinderen 6-8 weken (omdat in die periode het bloed zich helemaal vernieuwd en de weerstand is vergroot) een warm nest willen geven.
Artikel delen:
Reacties 4
  1. de tsjernobyl kinderen hebben een geweldige avond gehad, ze werden al gauw net zo enthousiast als hun nederlandese begeleiders.al stonden ze tot ergenis van sommige supportes voor hun gezichtsveld , ze hebben genoten. ze liggen nu moe maar voldaan in hun warme nestjes. fc zwolle bedankt voor de mooie wedstrijd. cees meijntjes bedankt dat we mochten komen.
    namens de activiteiten commissie stichting tsjernobylkinderen Zwolle, marja beltman


    Maak melding

  2. Ik vind het zeker een goed iniatief, alleen is deze zin een beetje ongelukkig, denk ik.

    In mijn optiek moet je dan niet bij christelijke gezinnen zijn.    Maak melding

Reageer