Kindertekeningen schetsen huiselijk geweld

Zwolle – Tijdens de werkconferentie ‘RAAK IJsselland na 2010’ op donderdag 25 november in Urbana, heeft preventiewerker Chris te Riele van Dimence het boek ‘Met je vingers in je oren’ overhandigd aan wethouder Vedelaar.

Het kindertekeningenboek geeft een indringend beeld van de beleving van kinderen over huiselijk geweld en heftige ruzies tussen hun ouders. Cijfers tonen aan dat huiselijk geweld in 1 op de 5 relaties voorkomt. Jaarlijks zijn meer dan 100.000 kinderen in Nederland getuige hiervan.

De tekeningen zijn gemaakt als onderdeel van preventiecursussen van Dimence voor kinderen die met huiselijk geweld te maken hebben gehad. Vorig jaar is tijdens de ‘Week zonder geweld’ de reizende expositie van deze kindertekeningen van start gegaan. De reacties die hierop binnen zijn gekomen zijn de aanleiding om de tekeningen te bundelen in een boek.

Chris te Riele: “Het boek bestaat uit 37 indringende kindertekeningen. Beelden zeggen meer dan woorden; de tekeningen geven een kijkje in de belevingswereld en emoties van kinderen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. De tekeningen maken de impact van huiselijk geweld op kinderen – letterlijk – zichtbaar.”

Het boek dient als middel tijdens training, scholing en voorlichting over de gevolgen van huiselijk geweld bij kinderen en wordt verstrekt aan hulp- en dienstverleners. Deze week is het de ‘Week zonder geweld’. Een goede aanleiding om het boekje en de impact van huiselijk geweld op kinderen onder de aandacht te brengen.

Artikel delen:

Reageer