Bijzonder boek over geschiedenis Openluchtbad Zwolle

Zwolle – Wethouder Gerrit Piek presenteerde vrijdag in Het Wandelhonk aan de Veemarkt in Zwolle een bijzonder boek over het Openluchtbad in Zwolle. Het boek heeft de titel ‘We gaan vanmiddag naar … het Openluchtbad’ en beschrijft het bijzondere verhaal over dit monumentale bad en de mensen die er mee verbonden waren of nog steeds zijn. Het boek is opgedragen aan Paul Uil (1957 – 2009) die verantwoordelijk was voor de aanvraag van de status van Rijksmonument en die zich altijd met hart en ziel voor het openluchtbad heeft ingezet.

26-11-2010_presentatie_boek_openluchtbad_4.jpg

 

De voorbereiding van een op handen zijnde restauratie van het Openluchtbad was voor het team Monumentenzorg en Archeologie het moment om een boek over het Openluchtbad te maken. De gemeente Zwolle en het Historisch Centrum Overijssel hebben financieel aan het boek bijgedragen en ook bouwtechnisch adviesbureau Alferink Van Schieveen heeft een bijdrage geleverd door alvast een grote hoeveelheid boeken af te nemen.

 

26-11-2010_presentatie_boek_openluchtbad_1.jpg

 

26-11-2010_presentatie_boek_openluchtbad_2.jpg

 

26-11-2010_presentatie_boek_openluchtbad_3.jpg


De verhalen in het boek ‘We gaan vanmiddag naar … het Openluchtbad’ zijn divers. Het gaat niet alleen over de architectonische en monumentale waarden van het bad maar er staan ook persoonlijke verhalen in van mensen die op de één of andere manier bij het bad betrokken zijn. Kortom, een boek waar vele Zwollenaren zich in zullen herkennen. Het boek is vanaf 27 november te koop bij boekhandel Waanders of via www.spa-uitgevers.nl.

Artikel delen:

Reageer