Geen vergunning voor festiviteiten in Buurthuis Spoolde

Zwolle – Swollwacht is verbaasd over de constatering dat het Buurthuis in Spoolde geen vergunning meer krijgt voor feestjes en partijen. Swollwacht wil opheldering van het college in Zwolle: "In Spoolde is verder niets en daar worden deze activiteiten al jarenlang gehouden. Er is onlangs nog een hele verbouwing geweest waarvoor wel een vergunning is verleend. Nu het buurthuis op orde is en verworden is tot een goede accommodatie, tovert u ineens deze merkwaardige maatregel uit de hoge hoed!"

De vraag van Swollwacht is dan ook, waarom het college eerst een vergunning afgeeft voor een verbouwing en vervolgens uit het niets een beperkende maatregel neemt? "Temeer, omdat er aan alle voorschriften voldaan is, wat vergunningen betreft en de beheerder beschikt over de noodzakelijke papieren." Het meest bizarre is volgens Swollwacht, dat het Buurthuis eerst een flinke investering heeft gedaan en de beheerders in het bezit zijn gekomen van de benodigde diploma’s en certificaten en er nu, naar de mening van de Zwolse lokale partij een onzinnige maatregel wordt opgelegd waarvan de wijk Spoolde op geen enkele wijze beter wordt.

Swollwacht heeft de volgende vragen voor het college:

–          In hoeverre is deze maatregel / beperking voor de verbouwing meegedeeld?

–          En kunt u aangeven of er ook sprake is geweest van een gemeentelijke bijdrage?

–          Bent u met onze van mening dat deze maatregel enorme verwarring schept bij de beheerder en het bestuur van de het Buurthuis?

"Zoals u weet staan een aantal Zwolse wijkcentra onder enorme financiële druk. Daarom is het voor Swollwacht belangrijk, dat vooral de kleine wijkcentra de mogelijkheden houden om extra activiteiten te verrichten, zodat ook zij jaarlijks kunnen voorzien in een gezonde exploitatie."

"Door uw maatregel is de kans groot dat er in de toekomst geen Buurthuis meer is, doordat de kosten boven het gewin gaan. Voor de wijk Spoolde en daarmee ook voor Swollwacht zou dit een zeer ongewenste ontwikkeling zijn."

Swollwacht vraagt het college, wat de reden is van deze beperkende maatregel en nog belangrijker, hoe gaat u ervoor zorgen dat ook in de toekomst het Buurthuis Spoolde gewaarborgd is voor de wijkbewoners.

Wichert aan het Rot (Burgerlid Swollwacht) en Freddy Eikelboom (Fractievoorzitter Swollwacht)

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Ik weet in elk geval dat één van de buren er totaal geen moeite mee heeft! Als er daarvandaan geen klachten komen, lijkt het me onzinnig dat de gemeente na een fikse verbouwing de vergunningen terugdraait!


    Maak melding

  2. Voor degene die maar zowat bleren.In dit buurthuis wordt getafeltennist,gekaart, ouderenmiddagen Spoolderbelangen,Oranjevereniging etc.Als hier geen feestjes kunnen worden gehouden zijn wij bang dat zeer binnenkort er een tekort is aan inkomsten,vooral nu er zo verbouwd is.Ik weet al niet anders dat dergelijke dingen hier worden gehouden.Bij elk buurthuis die niet door een stichting of een buurthuisbestuur wordt geleid , moet veel geld achteraan .De gemeente moet blij zijn dat er nog vrijwilligers zijn die dergelijke buurthuizen willen runnen.Wil het rendabel blijven moet er toch echt omzet worden gemaakt.Al die tenten die b.v door Travers etc geleid worden kosten klauwen met gemeenschapsgeld.


    Maak melding

  3. Wichert heeft groot gelijk, bij Travers moet veel geld bij. Trouwens is er een vrouwenverwendag geweest in de Rembrandtien en dan hoor je BEM niet over oneerlijke conurrentie. Hier in de buurt zitten ook reguliere kappers etc dus waarom het daar nu voor weinig moet. Kan allemaal omdat het van de gemeente is, doen ze gewoon de belasting omhoog. En trouwens waarom mag het bij de Bolder nog wel dan? Dan hoor je niemand over oneelijke concurrentie. Zal wel omdat de gemeente hier ook een vinger in de pap heeft. Hier worden ook zat bruiloften en feestjes gehouden.


    Maak melding

Reageer