Het weer: droog maar koud

Zwolle – Zaterdag wordt een droge, maar koude dag. De dag begint met vrij veel wolken, maar de zon komt steeds meer tevoorschijn. De middagtemperatuur komt morgen uit tussen 0 graden in Groningen en 3 in Zeeland. De wind waait uit het zuidoosten en is zwak boven land en matig op de Wadden en boven het IJsselmeer. In de nacht naar zondag gaat het 3 tot 7 graden vriezen.

26-11-2010_weerfoto_twistvlietbrug_en_holtenbroek.jpg
Twistvlietbrug en Holtenbroek

Ook zondag wordt een droge, maar koude dag. Zon en wolken wisselen elkaar af en de temperatuur loopt maar langzaam op. In het zuiden en westen wordt het ongeveer 2 graden. In het noorden en oosten blijft het kwik ’s middags rond het vriespunt steken en is er dus een goede kans op een ijsdag. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig van kracht. Maandag wordt een overwegend bewolkte dag. De temperatuur komt amper boven het vriespunt uit en gedurende de dag neemt de kans op een sneeuwbuitje in de kustgebieden weer toe.

Ook dinsdag ligt de temperatuur rond het vriespunt. Alleen trekt de oostenwind dan aan, waardoor het duidelijk kouder zal aanvoelen. Vanuit het zuidwesten nadert er een storing, waardoor de kans op neerslag later op de dag vanuit het zuiden toeneemt. Naar verwachting valt de neerslag als sneeuw, zeker in eerste instantie.

De weersverwachting voor woensdag is tamelijk onzeker en hangt sterk af van de precieze koers van de zojuist genoemde storing. De kans is groot dat de dag winderijk en met behoorlijk wat neerslag zal verlopen. In welke vorm deze neerslag valt is nog onduidelijk. Waarschijnlijk zal het in het noordoosten nog lang sneeuw zijn, maar in Zeeland valt er mogelijk gewoon regen. De middagtemperatuur varieert in de verwachtingen nog sterk en kan uitkomen tussen waarden ruim onder 0 en enkele graden boven 0.

Ook na woensdag is de weersverwachting tamelijk onzeker. De kans op wisselvallig weer met overdag dooi en in de nachten lichte vorst lijkt vooralsnog het grootst.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Een nuanceverschilletje…
  Ik denk, dat deze neerslag zo ieniemienie is, dat niemand dat had kunnen voorspellen… Het lijkt me meer, dat de sneeuw afkomt van de vocht van mist, of zo…


  Maak melding

 2. @Eva: het was ook niet als kritiek bedoeld, maar meer als aanvulling. Maar nu ik het nog een keer lees, kwam dat niet zo goed over.
  Het is wel flink koud trouwens.


  Maak melding

 3. @Marieke II; Had het ook niet als storend ervaren, hoor…
  Ik had dezelfde gedachte toen ik vanmorgen naar buiten keek en tegelijkertijd dit artikel las…


  Maak melding

Reageer