Koninklijke onderscheiding voor J.W.G. Vulink

Zwolle – Loco-burgemeester Erik Dannenberg reikte vrijdagavond de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer J.W.G. Vulink in Het Anker in Westenholte. De Koninklijke onderscheiding werd de heer Vulink uitgereikt op grond van zijn 25-jarige vrijwillige lokale en regionale verdiensten voor de ijssport ter gelegenheid van de jaarvergadering van natuurijsvereniging WVF.

De heer J.W.G. Vulink is onlosmakelijk verbonden met de wijk Westenholte waar natuurijsvereniging WVF een belangrijke plaats inneemt. De heer Vulink is als voorzitter al bijna 25 jaar het boegbeeld van deze vereniging. De groei van de vereniging is vooral aan zijn enorme inzet te danken. Als voorzitter onderhoudt hij een intensief netwerk, zowel lokaal, regionaal als landelijk. Belangrijk is ook het contact met de wijkvereniging en het bestuur van ontmoetingscentrum Het Anker in Westenholte, tijdens de winterperiode de thuisbasis van WVF. De heer Vulink is niet alleen voor Westenholte, maar ook voor Spoolde een vertrouwd gezicht. Jarenlang was hij actief als penningmeester voor het dagelijks bestuur van de Vereniging Buurthuis Eben Haëzer.

Ook regionaal is de heer Vulink al jarenlang actief voor de ijssport, getuige zijn inzet als vicevoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond gewest Overijssel. In een turbulente fase kwam hij de gelederen versterken en tot op de dag van vandaag wordt dankbaar van zijn kennis en ervaring gebruik gemaakt. Tevens is hij binnen het gewest voorzitter van de Commissie Kunstrijden en afgevaardigd in de landelijke bond.

Artikel delen:

Reageer