Auto te water bij Groot Wezenland

Zwolle – Op het Groot Wezenland kreeg vrijdagmiddag een 72-jarige automobilist de schrik van zijn leven toen hij met zijn auto te water raakte. De auto belande tussen een woonboot en de kade.

Een 56-jarige Zwollenaar aarzelde niet en sprong op het dak van de auto om de bestuurder, die niet in staat bleek op eigen kracht het voertuig te verlaten, te bevrijden. Omdat de man vast leek te zitten, ging een inmiddels gearriveerde politieman te water. Hij maakte de benen van de man onder water los, waardoor de 56-jarige Zwollenaar hem door een zijraam uit de auto kon trekken. De bestuurder en de helper uit Zwolle werden voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De politieman is opgevangen op het bureau. Vermoedelijk is de auto van de man uit de versnelling geschoten en het water ingerold.

Artikel delen:
Reacties 14
  1. De 56 jarige man die de bestuurder uit de auto uit de auto heeft getrokken, is overigens niet de man die op de filmpjes op sbs , kilroy en rtv oost te zien is, maar is de andere HELD,Hij was tijdens de opname van het filmpje zich aan het opwarmen was in het ziekenhuis.


    Maak melding

  2. Reactie op Geesje en Wilbert.
    Het klopt inderdaad dat deze man niet DE redder is geweest. Wellicht zal hij wel wat hulp hebben verleend (?), gezien het commentaar op de site van tv-oost. Maar in het filmpje van tv-oost kijgt hij ook 3 keer de kans om de politieagent te noemen die ook het koude water trotseerde en samen met de 56-jarige man de bestuurder uiteindelijk los trok uit de auto.
    Jammer dat de eer niet toekomt die de eer verdienen!


    Maak melding

Reageer