Zorginstellingen organiseren Kerstmarkt in Aa-landen

Zwolle – Op donderdag 9 december opent wethouder Piek officieel de 4-daagse kerstmarkt van Frion, RIBW IJssel-Vecht en Travers. Dit vindt om 18.30 uur plaats in Aa-landen bij locatie de Golfslag aan de Arne 1.

Cliënten, begeleiders en vrijwilligers van RIBW IJssel-Vecht, Travers en Frion bieden een keur aan activiteiten aan. Tijdens de sfeervolle kerstmarkt vinden er verschillende workshops plaats. Denk hierbij aan het beschilderen van schaaltjes en het maken kaarsen en kerststukjes. Daarnaast verkopen cliënten verschillende (kunst)producten, kerststukjes, kerstbomen. Ook treden de Tower Snörr’n, artiesten en koren op. Tot slot zijn er verschillende kinderactiviteiten.

Voorbeelden hiervan zijn: een springkussen, broodjes bakken, ezeltje rijden, spijker slaan, een levende kerststal enz. Zie voor het volledige programmaoverzicht de bijlage of www.frionzorg.nl.

Elkaar ontmoeten Deze kerstmarkt biedt cliënten, buurbewoners en overige bezoekers ook de kans om met elkaar kennis te maken. Net als de meeste mensen houden cliënten van gezelschap en vinden het prettig om andere mensen te ontmoeten. Maatschappelijk wordt er veel geboden waar de zij gebruik van kunnen maken maar in de praktijk blijkt het erg lastig om de cliënt, zijn wensen en de aangeboden mogelijkheden bij elkaar te brengen. Daarnaast kan het bijdragen aan een betere integratie en meer samenhang in de wijk, minder eenzaamheid onder kwetsbare groepen en een positieve beeldvorming van mensen in de wijk.

De bezoekers zijn van 9 t/m 12 december van harte welkom. Zij kunnen hun bezoek starten bij dagcentrum de Golfslag aan de Arne 1. Via een uitgezette looproute kunnen zij hun weg vervolgen naar het tuincentrum de Groene Tak en de wijkboerderij de Eemhoeve aan de Eemlaan. De openingstijden zijn: donderdag 09/12 en vrijdag 10/12 van 15.00-21.00 uur,  zaterdag 11/12 van 10.00-21.00 uur en zondag 12/12 van 13.00-18.00 uur. Bij het Aabad is er gelegenheid om te parkeren.

Artikel delen:

Reageer