Laatste editie Zuiderzee Marathon Urk – Zwolle

Zwolle – Carel Doreleijers heeft zaterdagmiddag de tiende en laatste editie van de Zuiderzee Marathon op zijn naam geschreven. De 50-jarige Harderwijker liep de winterse editie in een tijd van 2.51,00 uur. De 42 kilometers liep hardloper met een gemiddelde snelheid van 14,805 km per uur.

Het KNAU-gecertificeerde parcours loopt door de polder en kent zijn charme door de lange rechte en vlakke polderwegen. In het begin van het traject van Urk, Schokland, Kampereiland naar Zwolle leverde dat zaterdag een koude straffe wind op. De tiende editie van de ZZM viel in het jubileumjaar van de organiserende vereniging AV PEC 1910. De vereniging bestaat namelijk 100 jaar. Tevens was er sprake van een ander bijzonder feit; het was de laatste keer dat deze marathon in deze (complexe) vorm georganiseerd werd. Het sterk groeiend aanbod van marathons, hogere verkeertechnische eisen in combinatie met toenemende financiële verplichtingen, hebben de organisatie doen laten besluiten dat er geen vervolg meer komt van de ZZM.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. en ik was 42e :D. Heerlijk gelopen, 3 min langzamer dan anderhalve maand geleden in A’dam, maar deze keer met 42k wind tegen on 0 graden. Ben heel tevreden. Goede organisatie, erg jammer dat deze marathon verdwijnt. Ik houd wel van die leegte, past veel beter bij zo’n tocht dan het kabaal van de stad.
  Ideetje: heen en weer naar Kampen langs de IJssel (2 oevers) is ook ruim 40km; samen met de atletiekvereniging van Kampen organiseren; op twee plekken starten. Is vast nog wel een potje voor uit de Netwerkstad oid


  Maak melding

 2. @ingrid; als je maar hard genoeg loopt… Voor de vrijwilligers en het publiek (rijen dik langs het hele parcours 😉 was het kouder. Voordeel; ze moesten wel klappen om het een beetje warm te houden:).
  Temperatuur doet er eigenlijk niet zo heel veel toe bij duursport, daar kan je je op kleden. Alleen aan het eind als je spieren stijf worden voel je het wat meer. Je moet alleen niet stoppen of wandelen: dan gaat het mis. De wind tegen was wel echt een nadeel.


  Maak melding

 3. Beste Organisatie, Gefeliciteerd met uw organisatie, en hulde aan alle vrijwilligers, voor hen was het nog kouder dan voor ons. Jammer dat het de laatste maal is geweest. Want unieke marathons zijn er maar weinig.
  Groeten Nico


  Maak melding

Reageer