Thematisch muziekstuk in Popfront

Zwolle – Het Popfront-podium biedt plaats aan allerlei muzikale stijlen. Het optreden van de formatie A.I. op vrijdag 3 december onderstreept dat nog eens. De Zwolse band werkt thematisch; een verhaal wordt verteld met behulp van muziek.

Voor A.I. is het optreden in Popfront een thuiswedstrijd. De band oefent wekelijks in één van de oefenruimtes in Popfront en verzorgde eerder dit jaar ook al een try-out van hun muziekstuk in Popfront.

A.I. is in 2007 opgericht. De leden van de Zwolse band hebben allemaal een verschillende muzikale achtergrond, maar doken samen de oefenruimte in. Eerst om te jammen, maar gaandeweg kregen de jams meer structuur, werden ze in een bepaalde volgorde geplaatst en ontstonden de contouren van een verhaallijn. Die verhaallijn is verder uitgewerkt en de zanger van de band Zinc leverde een belangrijke bijdrage aan het schrijven van songteksten.

Zo is een compleet muziekstuk ontstaan waarin een verhaal wordt verteld. De band neemt luisteraars mee op reis, met behulp van verschillende muzikale stijlen. Daardoor is de band niet echt in een hokje te plaatsen. Soms klinkt het als poprock, dan weer een snufje metal, een vleugje jazz of funk…

Vrijdag 3 december. De koffie pruttelt vanaf 19:30 uur, het optreden van A.I. begint rond 22:00 uur. De toegang is, zoals altijd, gratis. Popfront is gevestigd aan de Burgemeester Drijbersingel 5 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer