Aandacht voor Dag van de Leerplicht in Zwolle

Preventie en handhaving van leerplicht spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten. Daarom wordt na het succes van voorgaande jaren voor de vierde keer de landelijke Dag van de Leerplicht georganiseerd op donderdag 15 maart 2007. Dit is een initiatief van het ministerie van OC en W.

Tijdens de Dag van de Leerplicht worden door de deelnemende gemeenten diverse activiteiten georganiseerd om het belang van de leerplicht onder de aandacht te brengen van leerlingen, hun ouders en scholen. Ook de gemeente Zwolle besteedt deze dag speciale aandacht aan leerplicht. Wethouder Erik Dannenberg maakt deze middag de verzuimcijfers van die dag bekend en die van de jaren 2005/2006. Deze laatste gegevens zijn neergelegd in het recent verschenen jaarverslag van het Regionaal Meld- en Coördinatiecentrum Leerplicht. De wethouder geeft tevens een toelichting op de cijfers en belicht de achtergronden van de Dag van de Leerplicht.

De wethouder geeft vervolgens het startsein aan twee wel heel bijzondere leerplichtambtenaren om het belang van leerplicht op ludieke wijze onder de aandacht te brengen van de Zwolse jongeren en hun ouders.

Artikel delen: