WVF behaalt een klinkende overwinning in Horst

Horst – WVF heeft de na dit seizoen afscheid nemende trainer Eduard Lindeboom een aardig Sinterklaaskadootje in de schoen gestopt, door met maar liefst 5-0 in Horst te winnen van de plaatselijke FC. De wedstrijd begon onder toch nog meevallende weersomstandigheden, waarbij Horst uit voorzorg het kunstlicht al had ontstoken. Onze jongens traden aan in het geheel witte tenue, met René Dorgelo als rechtsbuiten. In het eerste kwartier waren de ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij na het aftasten de thuisploeg de aanval koos, zonder echte kansen te creeren. WVf beperkte zich tot verdedigen, en probeerde te counteren via de vleugels, waarbij Hessel Berends in het begin wel erg "balverliefd" was.

Toch was het diezelfde Hessel die de 2e corner van Jeroen van Brummen in de 17e minuut ineens op de slof nam en fraai in de linkerbenedenhoek scoorde. Dat was een mooie opsteker voor onze ploeg die vanaf dat moment ook beter ging voetballen. Jammer, dat de ijverige Özhan Kardag op de middellijn zijn tegenstander onnodig van achteren onderuithaalde en terecht geel kreeg, dat kost weer een schorsing. Er werd best fors gespeeld door beide ploegen wat de (on)nodige blessures opleverde. Horst probeerde aan te vallen en de gelijkmaker te forceren, maar de sterk spelende verdediging onder leiding van een uitstekend keepende Mike ter Wiele gaf tot aan de rust nauwelijks kansen weg.

De thee en de soep gingen er op deze koude middag best in, en waarschijnlijk waren er nog veel toeschouwers onderweg naar het veld, toen de 0-2 al op het (niet werkende) scorebord kwam. Vanaf de aftrap zag Özhan Kardag de keeper wat ver voor zijn doel staan, probeerde een verre lob en had succes. Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Horst zocht wanhopig de aanval en gaf WVF de ruimte. Na een prachtige 1-2 met Kardag mocht Mark Sloots de 0-3 tegen de touwen jagen en dat was een hele mooie goal in de 51e minuut. FC Horst probeerde van alles, maar de aanvallers hadden hun vizier vandaag verkeerd staan, of vonden Mike ter Wiele op hun pad.

De goed leidende jonge scheidsrechter van Leijenhorst trok in deze fase 2x geel voor Horst en hield zo de wedstrijd goed onder controle. In de 68e minuut zorgde een nieuwe uitbraak voor de 0-4: Hessel Berends zette voor, Timon Beimers kopte door en het was voor Özhan Kardag een koud kunstje zijn tweede van de middag te maken. Jammer was weer de onnodige gele kaart die Hessel Berends daarna ontving. Na 73 minuten werd Kardag gewisseld voor debutant Alex van Putten, die zijn droomdebuut meteen waar maakte, door in de 83e minuut de 0-5 te scoren uit een rebound op een hard schot van Jeroen van Brummen. In de slotfase werden van Brummen en Dion Reijnen vervangen door Danny Reinders en Jeroen van Leeuwen. De beste kansen waren voor FC Horst, maar verder dan een schot op de paal kwam de thuisploeg niet. Al met al een prima uit-overwinning en een 6e plaats in de competitie, waarvoor de felicitaties ! Volgende week " ijs en weder dienende" een thuiswedstrijd tegen VVOG, succes gewenst.

Door Harry Ham

Artikel delen:

Reageer