Weinig animo voor Groot Sinterklaasfeest

Zwolle – Zondagmiddag was er in het nieuwe sportcentrum van Landstede een Groot Sinterklaasfeest. Een compleet kinderfeest met onder andere Piet Alberto en Blaaskapel de Kleikloeten. Helaas was de animo voor het kinderfeest teleurstellend. Bijna 190 kinderen en ouderen kwamen naar de grote sporthal aan het Hogeland.

sf_8-1.jpg

Aan de organisatie lag dat niet! Alles was uit de kast getrokken om er een mooi middagvullend programma van te maken. Buiten verwezen verkeersregelaars de auto’s naar een parkeerplaats en in de zaal was er beveiliging ingezet. Achteraf niet nodig, maar het gaf wel aan dat men op alles voorbereid was. Het feest was er in de mooie sporthal niet minder om, en de organisatie liet zich niet uit het veld slaan. Samen met een grote groep pieten werd er een gezellig feestje gevierd. Naast het luisteren naar de bekende Sinterklaasliedjes van Piet Alberto en Blaaskapel de Kleikloeten gebeurde er nog van alles in de zaal. Er was ruim tijd voor iedereen en er werd voor het podium heel wat afgedanst. Als klap op de vuurpijl verzorgden Henri van Velzen & Harm Wolters een spetterend optreden tijdens de afterparty.

sf_2-1.jpg

sf_7-1.jpg

sf_3-1.jpg

sf_1-1.jpg
Buiten werden de kinderen al opgewacht door de Zwarte Pieten Band…

sf_4-1.jpg
Piet Alberto…

sf_5-1.jpg

sf_6-1.jpg

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Mooi opgezet en uitgevoerd!

  Mogelijk toch te weinig reclame gemaakt?
  Jammer omdat Zwolle juist zo uitzonderlijk is met dit soort acitiviteiten.
  Ook Sniklaas in de wijken met geweldige zwarte pieten vind ik super, dat geeft een gevoel van saamhorigheid.
  In het westen van het land doen ze dit soort dingen niet.  Maak melding

 2. mwah, ik vond het niet zo goed georganiseerd. Hoop dat ze het goed gaan evalueren en de zaken volgend jaar beter doen. Ht heeft wel potentie.
  De kinderen hadden gelukkig niet in de gaten hoe slecht alles verliep.


  Maak melding

 3. Ik kreeg ook vrijdagmiddag om 17:30h pas te horen van het feest. Alleen was dat voor ons wat te kort dag in verband met de planning. Meer (en tijdigere) reclame is denk ik wel belangrijk.


  Maak melding

 4. pffff, het gaat om de kinderen….natuurlijk gaat het om de kinderen! Maar als je 7,50 voor een kaartje betaalt mag je toch verwachten dat de organisatie wat strakker is? Ze mogen blij zijn dat de opkomst tegen viel anders was het hele feest GEFLOPT.
  Sint kwam veel te laat. De zaal was om 12:30 open en aanvang programma was 13u. De Sint kwam pas 2 en een half uur later(dit is echt te lang).
  In de tussentijd werden de kinderen vermaakt met wat liedjes zingen en dansen met een dansgroep die dit heel leuk deden.
  Dan was er nog een verloting waarvan de prijzen voor een groot deel niet aanwezig waren en werd er afgesloten met hamr en Henri, daar zat niemand op te wachten aangeizne die voor 20 man nog aan het zingen waren en het geluid ook nog eens uitviel.
  Maarja het gaat om de kinderen hé?


  Maak melding

 5. ouders en kinderen zijn het wellicht zat om weer op te komen draven voor het zoveelste sinterklaas feestje.
  intochten feesten, het moet allemaal maar weer opgehoest worden. niet dat mij het wat uitmaakt, maar het gemiddelde kind maak je tegenwoordig niet meer blij met een dinky toy


  Maak melding

 6. Mijn kinderen zijn er ook naar toe geweest. Ze hebben een heerlijke middag gehad. Het duurde inderdaad lang voordat de Sint kwam. Maar het zingen met Harm en Henry vonden ze fantastisch.


  Maak melding

 7. Ik vind de reacties toch tegenvallen…Het ging die middag om de kinderen en dat vergeten sommige ouders…Overal zag ik stralende kindergezichtjes en daar was het ons om te doen…
  Er is veel reclame gemaakt in winkels..De brug en nog veel meer….
  We gaan gewoon door en hopen dat er volgend jaar weer een leuk feest komt… en voor de organisator petje af hoor… het is niet niks om zoiets te organiseren….  Maak melding

 8. Een kinderhand is snel gevuld piet, dat zou jij toch moeten weten. Ik denk dat een gratis feest in een wijkcentrum minstens zoveelplezier bij de kinderen zou brengen. Is nog knusser ook ipv met een kleine groep in een grote zaal!
  De organisatie viel tegen dus ik hoop dat ze het volgend jaar beter aanpakken. Er zit zeker potentie is, maar misschien moet iemand met wat mee ervaring dit op zich nemen. Mensen betalen 7,50 en dan mogen ze toch ook wat verwachten?
  Misschien kan het programma wat meer op de kinderen aansluiten ipv Harm en Henri want dan blijven de mensen ook langer.


  Maak melding

 9. Ik vraag me af waarom er beveiliging ingezet moet worden voor zo”n feest ,Het is toch geen Gouda waar de sinterklaas onder grote beveiliging het marktplein over moet en dan bekogeld wordt door de marokkaanse hangjeugd aldaar.


  Maak melding

 10. van Landstede

  Omdat Landstede het feest organiseert, wordt er net zo als bij alle evenementen waar zij als school bij betrokken zijn, vanuit de opleiding beveiliging mensen ingezet. Dit als opdracht voor deze leerlingen. Dit is zelfs zo als de school, ouderavonden, open dagen enz. organiseert.

  Dus niet omdat ze verwachten dat het onveilig zou zijn.


  Maak melding

Reageer