Het weer: kans op lichte sneeuw

Zwolle – Maandag is het in de ochtend bewolkt en het vriest licht tot matig bij een oostelijke wind. Aan de noordkust komen enkele sneeuwbuien voor. Elders is het droog. Aan het eind van de ochtend kan er in het zuidoosten wat lichte sneeuw vallen.

28-11-2010_weerfoto__friese_wal_.jpg
Friese Wal

’s Middags neemt vooral in de zuidoostelijke helft van het land de kans op sneeuw toe. Door de bewolking loopt de temperatuur zeer langzaam op en het blijft vriezen op de meeste plaatsen. In de avond overheerst in grote delen van het land de bewolking en kan er wat lichte sneeuw vallen. Dinsdag blijft de bewolking de hele dag aanwezig en vooral in de ochtend valt er op een aantal plaatsen nog wat sneeuw. De temperatuur blijft opnieuw steken rond het vriespunt en er staat een koude wind uit het oosten tot noordoosten.

Woensdag wordt het nog wat kouder. De maxima liggen in het binnenland rond -3 graden, en ook aan de kust komt de temperatuur niet meer boven 0 uit. Bovendien maakt een matige tot vrij krachtige noordoostenwind het voor het gevoel nog een stuk kouder. Het is de hele dag overwegend bewolkt. In de loop van de middag neemt de kans op sneeuw vanuit het zuiden weer wat toe. Ook na woensdag blijft het nog een aantal dagen koud winterweer met af en toe sneeuw. In het Sinterklaasweekend is er een vrij grote kans op een overgang naar hogere temperaturen en neerslag in vloeibare vorm.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer