Muzikaal feest met Typhoon en New Cool Collective

Zwolle – Dat Hiphop en Jazz wonderwel samen door één deur kunnen bewijst de samenwerking tussen Zwolse trots Typhoon en Nederlands meest befaamde jazzcombo New Cool Collective. Zondagavond trad de bijzondere combinatie aan in het Zwolse poppodium Hedon tijdens hun allerlaatste clubshow. Het zou één groot feest worden!

img_6408_-_kopie_copy.jpg

Als special guests waren ook Giovanca en de Zwolse rappers Blaxtar en Rico aanwezig in Hedon. Zilveren Harp winnaar Typhoon heeft samen met Neerlands bekendste jazz formatie New Cool Collective de handen ineen geslagen, met als tastbaar resultaat een gezamenlijke EP getiteld Chocolade. Het idee voor de samenwerking ontstond toen beide partijen, ter gelegenheid van de Amsterdamse Uitmarkt 2007, gekoppeld werden in een show waar New Cool Collective de Zwolse hiphop artiest muzikaal ondersteunde. Voor Typhoon, sinds jaar en dag een trouwe fan van het jazz collectief, was dit een enerverende en nieuwe ervaring met daarna diverse optredens tot gevolg. De muzikale smeltkroes werkt, en hoe?! Dat bleek zondagavond nog maar eens.

img_6715_copy.jpg

img_6746_copy.jpg

img_6392_-_kopie_copy.jpg

img_6291_copy.jpg

img_6832_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Was inderdaad een mooi feest gisteren bij Typhoon en New Cool Collective. Jammer dat weblog geen stukje opname toevoegt aan de berichten 😉 …dan hadden jullie kunnen horen hoe strak de blazers, de percussie/drums (3 man sterk), de super gitarist en de RAP samen klonken! Super mooie combi. Zaal vol op zondagavond. Het kan, ook in Zwolle.

    Mooie foto’s – thx


    Maak melding

Reageer