Jaargetijdenborrel over toekomst van Zwolle

Zwolle – Van winkelier tot hotelier, van makelaar tot marktkoopman, ondernemers in Zwolle-centrum komen dinsdag 7 december bij elkaar op de Jaargetijdenborrel van de Stuurgroep Centrummanagement. Onderwerp van gesprek is de richting waarlangs we in Zwolle de economie van de binnenstad kunnen ontwikkelen.

Tijdens de bijeenkomst vertelt wethouder Cees Berkhout van Economie, welke denkrichtingen de gemeente nu voorbereidt voor het toekomstige succes van de economie in onze binnenstad. Adviseur stadseconomie Paul Kok geeft uitleg over vier mogelijke scenario’s waarlangs Zwolle aan de slag kan. De ondernemers kunnen hierover van gedachten wisselen met elkaar én met aanwezige gemeenteraadsleden en bestuurders van de gemeente.

Vooruit kijken

Het motto van deze avond is ‘het glas is halfvol’. Daarmee wil de Stuurgroep Centrummanagement aangeven dat we in Zwolle positief mogen kijken naar de lange termijn. “De huidige economische situatie, met minder bezoekers en meer leegstand, is lastig. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat wij hier sterk uitkomen. Het is nu het moment om goede toekomstplannen te maken. Schouder aan schouder, samen met de ondernemers. Dat is de kracht van onze binnenstad”, aldus burgemeester Henk Jan Meijer, voorzitter van de Stuurgroep.

Stuurgroep

In de Stuurgroep Centrummanagement werken Koninklijke Horeca Nederland, de gemeente Zwolle, KvK, Ambulante Handel, winkeliersvereniging City Centrum en Zwolse vastgoedondernemers samen om de economie van de Zwolse binnenstad te stimuleren.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. @Dick,
  Alleen voor ondernemers uit het centrum van Zwolle.
  De stuurgroep waar de burgemeester voorzitter van is zijn een stelletje jaknikkers, dus daar hoef je geen toekomstvisie van te verwachten.


  Maak melding

 2. Het stond er toch wel duidelijk Dick:

  Van winkelier tot hotelier, van makelaar tot marktkoopman, ondernemers in Zwolle-centrum komen dinsdag 7 december bij elkaar  Maak melding

 3. DEN HAAG – Nederlandse binnensteden staan voor een drastische verandering. De komende jaren verdwijnt minstens een kwart van de winkels, waardoor ‘de stad’ fors krimpt.
  “Het winkelhart wordt kleiner. De hoofdwinkelstraten blijven bestaan, maar de zaken op de aanlooproutes vertrekken”, aldus onderzoeker Frank Quix, die de leerstoel retail marketing bekleedt aan de Universiteit van Amsterdam. (De Stentor, 22 november 2010)

  Zou kwaliteit of kwantiteit bijdragen aan de oplossing? Gelet op de “op de kaart zetterige visie” en “nationale ambitie” van de wethouder is het ergste te vrezen. Vanavond raadsdebat.


  Maak melding

 4. @Dick, waarom voel jij je zo gepasseerd? voor een gratis drankje?
  Als het een huisartsencongres was zou je je toch ook niet aangesproken voelen?


  Maak melding

 5. Tsja, als je het mij vraagt zijn de afgelopen 10 jaar veel kleine zaakjes uit allerlei binnensteden verdwenen/weggepest. Is dus niet alleen een Zwols probleem. En het gaat dus door. Probleem? Niet echt maar het maakt de aantrekkelijkheid van de binnenstad wat minder.


  Maak melding

 6. Over de uitleg die de ondernemers gaan krijgen over de 4 scenario’s kunnen we kort zijn:

  U krijgt ‘uitgelegd’ dat scenario 1 goed voor u is.


  Maak melding

 7. @Tsja

  Zo somber hoeft het niet te zijn, omdat (binnen)steden door de landelijk opererende franchisers steeds meer op elkaar gaan lijken, kunnen de ‘local heroes’ juist het verschil wel eens gaan maken. Dat zijn zij die verrassend anders zijn, zich op kwaliteit richten en hun bestaande klanten koesteren. (bron: diverse publicaties)


  Maak melding

 8. @Andre Kijk,
  Als de overheid je een keus geeft moet je er op rekenen dat het altijd geld kost.
  Laat het nu zo zijn dat hier te Zwolle de kleine ondernemingen naar verhouding het meeste moeten gaan betalen.
  Er worden voorstellen gedaan die gebaseerd zijn op het verleden zonder naar de reële toekomst te kijken.  Maak melding

 9. @ikke

  Investeren is niet erg, onevenredige bijdragen wel; ik kan dat niet beoordelen.

  Ook op mij komen de voorstellen over als zijnde “hoe vaak heb ik dit niet eerder gehoord”. In het geheel niet vernieuwend, niet gericht op de werkelijke trends en gericht op kopieergedrag. Het gaat er niet om hetzelfde te zijn als andere gemeenten en “op de kaart te staan” (je begrijpt, ik kan de uitdrukking niet meer horen.); het gaat om het onderkennen en benutten van eigen (Zwolse) kernwaarden en die uit te dragen en verder te ontwikkelen en te ondersteunen. Een vlucht weg en naar voren werkt niet.


  Maak melding

 10. @ wichert, als je goed leest begrijp je dat ik me eerst wat afvraag

  Dus vrij toegankelijk of heerst hier een deurbeleid? Alleen hooggeeërde gasten op uitnodiging?

  terwijl dit (uit persbericht) …..DIE NU IS AANPEPAST….Van winkelier tot hotelier, van makelaar tot marktkoopman,

  met gulle tekst (komt over als “boeren, burgers en buitenlui” bijvoorbeeld….wordt zo’n beetje iedereen uitgenodigd

  ….Maar dat blijkt dus niet zo te zijn; het blijkt een zeer select groepje te zijn: prima maar zet het er dan bij!!!!

  Verder reageer ik op ikke’s

  @Dick,
  Alleen voor ondernemers uit het centrum van Zwolle.
  De stuurgroep waar de burgemeester voorzitter van is zijn een stelletje jaknikkers, dus daar hoef je geen toekomstvisie van te verwachten.

  Zoals je weet heb ik namelijk een bloedhekel aan slijmballen 😉


  Maak melding

 11. 🙂 Gratis drankje: beste Observer, ga je niet teveel bij je zelf af 😮

  Begrijp je mijn antwoord aan Wichert? Anders wil ik het graag nog even toelichten. Heerlijke spraakverwarringen hier altijd 8)


  Maak melding

 12. @Dick, uit jouw eerste twee reacties kreeg ik toch echt de indruk dat jij je ergerde aan het selectieve karakter hoor, je gebruikte zelfs krasse taal. Later word je aanmerkelijk milder in je nuancering, vind je het gek dat er spraakverwarringen onstaan dan?
  En bij mezelf afrekenen? ik ben een matig drinker hoor, maak je geen zorgen:)


  Maak melding

 13. @ Observer, je hebt mijn reactie op 30 november 11:22
  diezelfde dag toch wel gelezen? Had het ff meegenomen naar het Alg.log…..ze zijn hier nogal streng in ‘off-topic-posts’ namelijk.


  Maak melding

Reageer