Politiek Log 21

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 22 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 274
 1. D66 en GroenLinks komen met een initiatiefwetsvoorstel om de financiering van partijen en kamerleden die niet via een partij in een van de kamers zitten openbaar te maken. Dit voorstel kan rekenen op een ruime meerderheid in de Tweede Kamer.

  De PVV is echter tegen. Vermoedelijk is dan ook het verborgen willen houden van hun financiën de belangrijkste reden om geen ledenstructuur en geen subsidie te willen accepteren, want dan zou die openbaarheid verplicht zijn.


  Maak melding

 2. Rutte schuift Pechtold schuld in schoenen voor mislukken Paars Plus

  Premier: ‘Pechtold maakte van HRA breekpunt’. Formatiebesprekingen liepen echter niet vast op HRA, maar op pakket bezuinigingen  Maak melding

 3. @ Dame, ik vond het jammer dat Jeroen en Paul….Femke niet dé vraag stelden. Ok van Jole had het ook kunnen doen:

  “Wat hebben jullie eigenlijk precies tegen de in jouw ogen conservatief Linkse SP”?

  Femke wil duidelijk een Links-Liberale koers met D’66. TUURLIJK MOET progressief NL een front vormen. In de toekomst m?t CU en CDA afvalligen:

  Progressief NL.

  Ben het wel met Femke eens dat dat links, rechts troelala gedoe aardig uit de tijd is.


  Maak melding

 4. Alleen een beetje jammer dan dat dat ‘liberale’ geluid van GL een beetje ten koste gaat van minder bedeelden in de maatschappij…
  GL begint een beetje elitair te worden en is de ‘linkse’ wortels onderhand aardig aan het verliezen.


  Maak melding

 5. Jaspert; Ik ben het met je eens waar het gaat om dat elitaire gehalte van GL en dan met name van Femke Halsema. Mw. van Gend was laatst ook al zo boos op Prorail, aangaande die brand in dat verbindingscentrum van Prorail. Alsof Prorail dat gebouw zelf in de fik gestoken had! Wat een onzin-discussie. Ze moeten echt opstaan voor de minder-bedeelden in de maatschappij en niet de SP zo hooghartig afwijzen, de SP staat namelijk wel midden met zijn/haar poten in de maatschappij. Goed gezien van Job Cohen om daar de aansluiting mee te zoeken en goed dat hij bij die bijeenkomst was afgelopen zaterdag. Kan Halsema nog wat van leren, met dat elitaire toontje van haar.


  Maak melding

 6. PVV laat immigratie-eisen varen
  ——————————
  NRC: Harde eisen immigratie van de baan

  ——————————
  Het kabinet heeft geen doelstellingen voor het terugdringen van immigratie ?? Ook PVV stelt geen eisen ?? ‘Kabinet wordt afgerekend op inzet, niet op resultaat’
  Het kabinet hoeft geen rekening te houden met doelstellingen bij haar immigratiebeleid, schrijft NRC. Bij het terugdringen van immigratie zijn er geen enkele resultaatsveplichtingen. Opmerkelijk is dat ook de PVV geen harde eisen stelt aan de minister, terwijl de formatie bijna vastliep op concrete immigratievoorwaarden van de PVV.

  Geert Wilders benadrukte tijdens de presentatie van het regeerakkoord nog dat dit ‘historisch akkoord’ de immigratie van niet-westerse allochtonen terug zou dringen met 50 procent. In het akkoord staat echter geen percentage vermeld, maar dat het nieuwe immigratie- en asielbeleid ‘feitelijk zal leiden tot een zeer substantiële daling’. PVV-Kamerlid Sietse Fritsma kondigde vandaag aan dat de eerder genoemde 50 procent nooit als eis bedoeld is.

  De oppositie heeft het kabinet meerdermalen verzocht helderheid te verschaffen over wat een ‘substantiële daling’ exact inhoudt. VVD-Tweede Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen verklaart: “Ik kan dat niet in keiharde afrekenbare formuleringen gieten. We zullen het kabinet afrekenen op zijn inzet.”

  Minister van Immigratie en Asiel, Gerd Leers, kondigde eerder aan zichzelf niet vast te leggen op cijfers.  Maak melding

 7. ‘Stop buitenlandse giften aan partijen’
  PvdA wil een wettelijk verbod op het aannemen van giften uit het buitenland voor Nederlandse politieke partijen

  Uh, voor de duidelijkheid:
  19:39, mooi (heel mooi!) terwijl het natuurlijk iets heel anders is als in de verkiezingsretoriek werd verkondigd!
  19:40 S*kkels! Niet persé meer asfalt. Wat kost dat trouwens?
  Deze post: eens


  Maak melding

 8. SKande! Energiebedrijf Essent koopt Colombiaanse bloedkolen

  GroenLinks wil dat het energiebedrijf stopt met zaken doen met het verdachte bedrijf Drummond
  In een openbare hoorzitting in de Tweede Kamer heeft energiebedrijf RWE/Essent bevestigd dat ze kolen inkopen bij het Amerikaanse bedrijf Drummond. Het bedrijf haalt haar kolen uit Colombia en wordt er van verdacht arbeidsrechten te scheden en beschuldigd van medeplichtigheid aan de moord op vakbondsleiders.

  GroenLinks Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren is onthutst door het bericht. “Ik wist niet wat ik hoorde. Er deden geruchten de ronde dat RWE/Essent ‘bloedkolen’ uit Colombia zou gebruiken in haar energiecentrales. Bij navraag bleek het te kloppen.”

  Het Colombiaanse Openbaar Ministerie is in juli van dit jaar een onderzoek gestart naar het handelen van Drummond. Het bedrijf wordt er van beschuldigd dat het land waarop de mijn van Drummond is gevestigd, wederrechtelijk is verkregen door paramilitairen met behulp van moord op boeren en bedreiging.

  Colombiaanse en Amerikaans rechters buigen zich momenteel over de veroordeling van Drummond. “Maar tot er een uitspraak is van de rechter zouden Nederlandse bedrijven geen zaken moeten doen met het bedrijf”, vindt de GroenLinks politica.

  Van Tongeren heeft minister Verhagen (Economie, Landbouw en Innovatie) om opheldering gevraagd. Ze wil onder andere weten of er nog meer Nederlandse energieleveranciers zijn die kolen opkopen van Drummond.  Maak melding

 9. VVD’ers biechten schikking op bij fractievoozitter

  Stef Blok wist al van de misstappen en onderneemt geen actie tegen VVD’ers Ziengs en Huizing
  Twee VDD-Kamerleden pleegden ooit een strafbaar feit, maar kwamen er van af met een schikking. Tegen Kamerlid Erik Ziengs is enkele jaren geleden aangifte gedaan voor mishandeling omdat hij zijn buurman van zijn motor had getrokken. VVD’er Matthijs Huizing kreeg een hoge boete voor rijden onder invloed.

  Omdat de Kamerleden er van af zijn gekomen met een schikking, kwamen de feiten niet aan de licht bij het onderzoek van RTL waar bij zeven Kamerleden een strafblad werd ontdekt. Toch biechtten Ziengs en Huizing hun misstappen op bij VVD fractievoorzitter Stef Blok.

  Blok noemt de misstappen ‘ernstige feiten’, maar zegt dat hij al op de hoogte was van de gebeurtenissen. De VVD’ers blijven in hun functie als Kamerlid.

  NOS:
  Ziengs, is die niet van die te dure schoenen?


  Maak melding

 10. @ Dame, las vandaag een uitstekend stukje in de volkskrant. Zal ook wel digitaal beschikbaar zijn “Gretta Duisenberg ontdekt wie Rutger C. is” Pagina 14, naast je column van JP Geelen die ik nog lezen moet.

  Hij krijgt een zaak aan zijn bekakte-kont. Eventueel geldelijk gewin gaagt naar “stop de bezetting”. Heb het gezien, heel toevallig; was ook skofterig……….maar hij stond eigenlijk zelf al genoeg in de zeik 😉


  Maak melding

 11. Bericht door dick, op 1 december 2010 om 19:43
  ‘Stop buitenlandse giften aan partijen’
  PvdA wil een wettelijk verbod op het aannemen van giften uit het buitenland voor Nederlandse politieke partijen

  Dit zal 1 van de redenen zijn waarom je geen lid kunt worden van deze nepclub,dan zullen ze openheid van zaken moeten geven waar hun donaties vandaan komen.


  Maak melding

 12. Poetin heeft vandaag hard uitgehaald naar de Verenigde Staten in een interview met CNN. Dit in verband met de meest recente WikiLeaks-affaire. Deze noemt hij laster.  Maak melding

 13. @ Zwolse: Vrees dat je gelijk hebt:

  Pierre Heijnen, PvdA-Tweede Kamerlid, dient een voorstel in voor het verbod op het aannemen van giften uit het buitenland. Politieke partijen zouden zich hierdoor niet meer focussen op het voeren van binnenlands beleid en men zou kunnen twijfelen aan de onafhankelijkheid van de partij. Ook aan giften groter dan 10.000 euro komt als het aan de PvdA ligt een eind.

  Aanleiding voor het voorstel zijn de banden van Wilders met Israël en de Verenigde Staten:

  “Er gaan verhalen dat Wilders zijn geld krijgt uit de Verenigde Staten of Israël, dat moeten we niet willen”, aldus Heijnen. “In Nederland voeren we binnenlandse politiek, buitenlandse giften moeten we wettelijk uitsluiten [??] Nu is het de PVV, morgen kan het een andere partij zijn. Dit is niet PVV-pesten, maar dit zijn zorgen over de beïnvloeding van de Nederlandse politiek door buitenlandse krachten of personen die er belang bij hebben.”

  De PvdA wil ook een maximumbedrag voor binnenlandse giften invoeren. Per persoon of bedrijf mogen moet een maximum van 10.000 euro gelden. Heijnen stelt dat politieke partijen bij zo??n substantieel hoog bedrag moeilijk tot een onbevangen en onafhankelijk oordeel zouden kunnen komen.

  Volgens Trouw


  Maak melding

 14. @ Zwolse: Natuurlijk helemaal mee eens, toch kan het volgens mij nog wel eens lastig worden. Heeft Guusje als minister BiZa ook al niet eens geprobeerd er een vinger achter te krijgen?


  Maak melding

 15. Ook de Turken zijn boos op Amerika. (Vervolg op 20:46)

  Relatie Turkije-VS onder druk door WikiLeaks
  »
  De Turkse premier Erdogan kan de Wikileaks-onthullingen niet erg waarderen.
  EPA Toegevoegd: woensdag 1 dec 2010, 18:03

  11.000 keer wordt Turkije genoemd in de documenten van WikiLeaks die afgelopen zondag uitlekten. Ter vergelijking: Nederland wordt 3000 keer genoemd. Na Irak is Turkije het meest besproken land.

  Volgens correspondent Bram Vermeulen doet WikiLeaks tal van genante onthullingen over Turkije. Zo zou de Turkse premier Erdogan zeven bankrekeningen hebben in  Maak melding

 16. Vervolg….in Zo zou de Turkse premier Erdogan zeven bankrekeningen hebben in Zwitserland.

  Groot nieuws
  Diezelfde premier wordt door Amerikaanse diplomaten afgeschilderd als iemand die ‘niks van de wereld begrijpt’ en die niet de moeite neemt om de stukken van zijn eigen ministeries te lezen. In plaats daarvan leunt hij liever op de islamitische kranten, op z’n instinct of op z’n slaafse adviseurs, aldus Amerikaanse diplomaten in de documenten van WikiLeaks.

  In Turkije zijn de onthullingen groot nieuws. Alle grote kranten berichten er uitgebreid over. Premier Erdogan blijkt niet erg gediend van de onthullingen. De Turkse krant H?rriyet meldt vandaag dat hij de Verenigde Staten wil aanklagen voor ‘de onjuiste beweringen’ over hem.

  Verlegenheid
  Harde woorden van een land dat decennialang een trouwe bondgenoot was van de Verenigde Staten. Maar de relatie tussen beide landen staat inmiddels onder grote druk. De Amerikanen maken zich grote zorgen over de steeds kritischere houding van Turkije ten opzichte van Israel.

  Ook warme band tussen Turkije en Iran baart de Verenigde Staten ernstige zorgen. Zo vermoeden Amerikaanse diplomaten dat Turkse bedrijven wapens leveren aan Iran.

  Irak
  Met de onthullingen worden de Amerikanen ernstig in verlegenheid gebracht. Ze hebben Turkije nodig. Het land helpt de VS in Afghanistan met militairen en het stelt zijn militaire luchtmachtbasis beschikbaar voor Amerikaanse logistieke operaties.

  Een groot deel van de benodigdheden voor de Amerikaanse troepen in Irak wordt vervoerd via Turkije. Niet voor niets pleegde Hillary Clinton na de onthullingen een telefoontje naar Turkije, om de schade enigszins te beperken, maar vooralsnog lijkt de Turkse premier daar nog geen genoegen mee te nemen.  Maak melding

 17. Dubbele Italiaanse moraal

  Clarence Seedorf heeft ophef veroorzaakt in Italië. In een tv-spotje speelt de selectie van AC Milan mee en die reclame zou te seksistisch zijn. Vooral een opmerking van Seedorf schiet veel mensen in het verkeerd keelgat.

  In het spotje legt de coach van AC Milan zijn team uit hoe ze moeten omgaan met één-tegen-één-duels. Op de achtergrond is een scherm te zien van een man die met een vrouw knuffelt en zoent. Vervolgens zegt Seedorf: “Ik begrijp het al, als hij er maar in gaat.”

  Dat mag dus niet en Berlusconi mag alles zeggen en vooral doen. :o:o:o Vreemd volk die Italianen.


  Maak melding

 18. Grenzeloze PvdA-hypocrisie. De sociaaldrammers hebben een ingenieus plan bedacht om de PVV aan te pakken. Niet door het debat eens op argumenten en een beetje schwung te winnen. Dat kan veel eenvoudiger. Gewoon door de geldkraan dicht te draaien. Zo regel je dat in een moderne democratie. Iemand niet van het sociaal democratische slag? Dan ook geen centjes. PvdA-faalhaas Pierre Heijnen: “Er gaan verhalen dat Wilders zijn geld krijgt uit de Verenigde Staten of Israël, dat moeten we niet willen⤝. Voor de gelegenheid wordt er ook een vaderlandslievend tintje tegenaan gegooid. “In Nederland voeren we binnenlandse politiek”. Mooi. Gaan we nu eens kijken hoe het bij de PvdA zelf zit. Blijken ze een complete buitenlandafdeling te hebben voor internationale inmenging het ondersteunen van socialistische partijen in de buitenlanden. Alfred Mozer Stichting is de naam. “De AMS ondersteunt landen in Oost- en Zuid-Oost Europa en de Kaukasus bij het ontwikkelen van een stabiele (sociaal)democratie door middel van training en onderwijs.” Wordt bekostigd met een financieringsconstructie van rijksoverheid en PvdA. Vakantiekiekjes van de PvdA-avonturen in socialistische heilstaten van morgen vindt u hierrr. Ha, wat leuk, een oude bekende! Marokko, Armenië, Georgië, Oekraïne en Oezbekistan. Binnenlandse politiek volgens de PvdA. Pierre Heijnen: “Dit is niet PVV-pesten”.


  Maak melding

 19. @ Derk, de koorts is aardig doorgelopen lijkt ut 😮 hypocrisie 😮 Terwijl ik net een tijdje over corruptie heb geschreven. Beterschap jongen en hopelijk is er toch nog tijd voor een ouderwetse bokavond.


  Maak melding

 20. De Alfred Mozer Stichting (AMS) is een organisatie die in 1990 door de PvdA werd opgericht om steun te geven aan zusterpartijen in Midden- en Oost-Europa. Na de val van de muur bleek bij de voormalige oppositiebewegingen aldaar veel behoefte aan advies over en hulp bij het vormen van democratische partijen en het in goede banen leiden van de democratisering. Inmiddels zet de Alfred Mozer Stichting zich wereldwijd in voor democratisering en de vorming en ontwikkeling van democratische politieke partijen.

  Dat noemen ze ook weleens democratisering, Derk.


  Maak melding

 21. En dit ook, Derk

  Midden- en Oost Europa

  Speciale aandacht heeft het CDA voor de ondersteuning van zusterpartijen in Midden- en Oost Europa. In 1990 is voor deze internationale solidariteit de Eduardo Frei Stichting (EFS) in het leven geroepen. De EFS, die momenteel onder voorzitterschap van Jan van Laarhoven fungeert, ontvangt voor dit werk fondsen uit een speciaal programma van Buitenlandse Zaken. Dat de behoefte aan steun voor partijversterking groot is, blijkt uit het aantal aanvragen dat het EFS-bestuur jaarlijks krijgt. Het kan gaan om een verzoek tot advies bij de voorbereidingen op de toetreding tot de EU of om het verzorgen van trainingen voor jonge lokale politici. De EFS geeft financiële steun, maar stuurt ook trainers of deskundigen op pad, die zich vrijwillig inzetten voor deze vorm van internationale solidariteit. Dat hun inzet wordt gewaardeerd, blijkt uit de enthousiaste reacties van zusterpartijen. Wietze Smid is secretaris van de EFS. Hij onderhoudt de contacten met de zusterpartijen in de regio en is verantwoordelijk voor de voorbereiding van de besluitvorming binnen de EFS.

  Jonge democratieën

  Het CDA werkt met alle partijen in de Tweede Kamer samen in het Institute for Multiparty Democracy (IMD). Dit initiatief van en voor politieke partijen richt zich op de ondersteuning van jonge democratieën in zo’n dertien landen. Het CDA treedt op als eerstverantwoordelijke voor Bolivia, Mali, Zuid-Afrika, Indonesië en Zambia. Op het CDA Bureau zijn Sylva van Rosse en Martin van Vliet verantwoordelijk voor de CDA-inzet binnen het IMD. Dagelijks overleggen zij met de partners in de landen, met de partijen in Nederland en met hun IMD-collega’s. Ze worden daarin beleidsmatig gesteund door het IMD-Bestuur, waarin namens het CDA senator Jos van Gennip zitting heeft.  Maak melding

 22. En dit ook, Derk.

  Matra Politieke Partijen Programma stelt Nederlandse politieke partijen financieel in staat om zusterpartijen in Midden- en Oost Europa bij te staan met kadervorming en netwerkopbouw.
  Het internationaal secretariaat van de VVD is een van de zeven organisaties die wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken via het Matra Politieke Partijen Programma (MPPP). Sinds 1994 zet de Nederlandse overheid zich door middel van het Maatschappelijke Transformatie Programma (Matra) in voor de opbouw van pluriforme, democratische rechtstaten in Midden- en Oost-Europa en een aantal buurstaten van de Europese Unie. Onderdeel van het Matra programma is het Matra Politieke Partijen Programma (MPPP). Dit programma stelt Nederlandse politieke partijen financieel in staat om zusterpartijen in Midden- en Oost Europa bij te staan met kadervorming en netwerkopbouw.  Maak melding

 23. Transparantie en verantwoording van ontvangen donaties zijn van belang omdat kamerleden immers “zonder last of ruggespraak” hun taak moeten vervullen. Een belangrijk argument van Wilders tegen dubbel paspoort is de invloed van buitenlandse mogendheden. Dat geldt hiervoor ook. Waarom zo geheimzinnig doen over de financiering van de PVV?
  En dat is echt van andere orde dan de steun van de grote partijen aan zusterorganisaties in voormalig niet-democratiën.


  Maak melding

 24. Deze is ook leuk:

  Zo dan. Het is zover. Half acht. Tijd voor het grote brekende nieuws over een geheimzinnig Gelekt Dokument dat de parlementaire geschiedenis zal doen veranderen. Vanmiddag aangekondigd door de CohenJugend aka de Jonge Socialisten op Twitter. “Een zeer explosief intern stuk van de PVV.” Door een kamerlid van Greet laten slingeren in een van de Kamergebouwen. Wie denkt, dat wordt een hoax om te lachen, heeft het mis. De JS is een humorloze club zichzelf zwaarserieus nemende cv-vullertjes, die het inlikken hebben uitgevonden. HP/deTijd, Vrij Nederland, Volkskrant en ja ook GeenStijl hebben GROF GELD geboden om te delen in de primeur. Maar de JS, u weet wel die club van de o zo sociale eerlijk delen-doctrine, weigerde vooralsnog enige vorm van samenwerking en wilde alles zelf houden. Ook prima. Komt die klik


  Maak melding

 25. Bericht door Derk, op 1 december 2010 om 23:12
  Ja maar Israël en Amerika willen nu eens democratisch zijn naar Dhr Wilders, snappen jullie dat niet?

  Natuurlijk snappen wij dat heel goed. Wat we graag willen is dat de PVV, net zoals de PvdA, CDA, VVD en andere partijen, dat aan iedereen openbaart. Openheid en transparantie, zodat iedereen het kan zien en beoordelen.


  Maak melding

 26. Bij politieke partijen zijn we verenigingen gewend. Dat hoort niet zo! De visie van de PVV is in zekere zin vernieuwend en kostenbesparend.


  Maak melding

 27. Tweet van de dag

  do 02 december 2010
  Dus. Als parlementariër die staat voor keihard aanpakken van geweld op straat etc schik je met OM en zeg je niks aan de hand #schandevoorbij

  Dolf Jansen  Maak melding

 28. Poging verwijderen kernwapens mislukt

  Uit documenten van Wikileaks blijkt dat de overheid van de Amerikaanse kernwapens in Nederland af wilde
  Vorig jaar heeft Nederland een voorstel gedaan om de Amerikaanse kernwapens die in Nederland gesitueerd zijn te weg te halen, blijkt uit documenten van Wikileaks. Eerder werd door de klokkenluiderssite het vermoeden van Amerikaanse kernwapens in Nederland bevestigd.

  Uit het memo, geschreven door de Amerikaanse ambassade in Brussel, blijkt dat Nederland het voorstel om de Amerikaanse kernwapens te verwijderen samen met Duitsland en Italië binnen de NAVO deed.

  Ook België wilde aanvankelijk mee doen met het voorstel, maar de Belgische premier Yves Leterme werd door zijn ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie teruggefloten.

  Uri Rosenthal, minister van Buitenlandse Zaken, houdt vooralsnog zijn lippen op elkaar en gaat niet in op de vraag of er wel of geen kernwapens in Nederland liggen.

  De Volkskrant: Wikileaks:
  Nederland wilde af van kernwapens


  Maak melding

 29. Nieuwe peiling:

  Barometer (vgl met TK2010): vvd 36 (+5) pvv 25 (+1) pvda 23 (-7) cda 20 (-1) sp 13 (-2) d66 13 (+3) gl 12 (+2) cu 5 sgp 2 dieren 1 (-1)


  Maak melding

 30. Haha Marcello, zouden wij zo’n liberaal land zijn?

  VVD-D’66-GL-PVV (op hun manier)

  gleuf er nixxx van en vind het onzinnig dat iemand die bureaus nog betaalt voor hun nietszeggende voorspellingen. Jij stemt VVD?


  Maak melding

 31. NOS-LIVE[/url]

  Marky Mark heeft slijmend gebeld met Blatter vanmiddag….asjeblieft zeg: Met een volk van hielenlikken knikken en buigen heb ik nixxx.

  Onbevestigde berichten: er zou een 3e stemronde (=extra) moeten komen!!!


  Maak melding

 32. Hier ook nog maar ff: WK 2014 naar Rusland….Maar wie is nou corruper, FIFA of Rusland? Misschien kunnen de over 4 jaar Hiddink wel als kopstuk aantrekken? En Dicky Advocaat? We zien het wel: groet’n mensen.


  Maak melding

 33. Banken lappen gedragscode aan hun laars

  Bonussen vloeien rijkelijk ?? Een kwart van de onderzochte banken weigert beleid aan te passen

  Een fors aantal Nederlandse banken houden zich niet aan de nieuwe gedragscode die begin dit jaar in werking is gesteld. Een kwart van de 43 onderzochte banken, weigert hun bonusbeleid aan te passen. Dat blijkt uit een tussentijds verslag van de commissie-Burgmans die moet controleren of de gedragscode wordt nageleefd.

  “We zullen dit van nabij onderzoeken. Als de uitleg van sommige banken in 2011 niet plausibel is, dan zullen we hiervan acte nemen”, zegt Anthony Burgmans, voorzitter van de commissie in NRC.

  Volgens de nieuwe gedragscode moeten de banken bonussen vastleggen op maximaal honderd procent van het vast inkomen. Ook mogen aandelen door bestuursleden maar voor ten minste vijf jaar worden aangehouden. Voor opties geldt minimaal drie jaar.

  Uit de tussentijdse rapportage blijkt dat een meerderheid zich niet aan deze regels houdt. De namen van de banken worden nog niet genoemd. Zo is het ook nog niet duidelijk of het banken zijn die staatssteun hebben gekregen.

  De gedragscode moet er voor zorgen dat het vertrouwen in de banken herstelt. De regels zijn opgemaakt door de sector zelf en de banken zijn wettelijk verplicht tot naleving en moeten daarover verslag doen.

  Het ministerie van Financien wil de banken de tijd geven om zelf te hervormen. De sector heeft drie jaar de tijd om te bewijzen dat deze vorm van zelfregulatie werkt. Wanneer dit niet lukt, zal de overheid ingrijpen en de wetgeving aanpassen.

  NRC Verdampers richting eigen geldbuidel  Maak melding

 34. Dick.
  Heb gisteren nog een documantaire gezien over de mafia praktijken in Rusland.Dat land is tot op het bot corrupt,past precies in het straatje van de FIFA,ben er niet rouwig om dat Nederland/Belgie het niet zijn geworden.Waar arbeiders met bossen tegelijk de laan uit worden gestuurd,waar het zorgstelsel niet meer fatsoenlijk betaalbaar is,en dan vele vele miljoenen uitgeven aan een voetbalfeestje van 3 weken,en de corrupte FIFA spekken.De eenvoudige burger zal het moeten ophoesten,dus laat Poetin zijn malafide organisatie het maar doen.


  Maak melding

 35. @ Zwolse, da’s wel een actuele reportage geweest dan over Rusland. Ben ook niet rouwig. Wel sneu dat Marky Mark vanmiddag nog belde. Op zijn knietjes smeekte ie mega-leider Blatter. Je hebt het aansprekend verwoord…Lekkere avond!!


  Maak melding

 36. er moets nog een H voor Assendörper [ur=http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/282942/Kamermeerderheid-akkoord-met-miljardensteun-Ierland.htm]klik[/url]


  Maak melding

 37. Plasterkje heeft meer in zijn mans in het topje van zijn pink,dan menigeen van kan dromen. gniffel gniffel gniffel.

  Opleiding en wetenschappelijke loopbaan
  Ronald Plasterk groeide op in een wederopbouwwijk in Den Haag. Na het afronden van het gymnasium aan het Sint-Jans College in Den Haag studeerde Plasterk economie aan de Universiteit van Amsterdam, waarvan hij de propedeuse afrondde. Daarna studeerde hij biologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij in 1981 zijn doctoraalexamen cum laude behaalde. Plasterk promoveerde in 1984 tot doctor in de natuurwetenschappen op een proefschrift over genetisch onderzoek naar de platworm. Daarna ging hij werken als post-doc bij het California Institute of Technology (Pasadena). Hier deed hij onderzoek naar DNA-transpositie in de parasiet Borrelia hermsii. Vervolgens werkte Plasterk bij het MRC Laboratory of Molecular Biology in Cambridge waar hij onderzoek deed naar de Caenorhabditis elegans, een nematode die als modelorganisme wordt gebruikt. In Cambridge werkte hij samen met de Britse Nobelprijswinnaar John E. Sulston.

  Terug in Nederland werkte Plasterk van 1987 tot 2000 bij de onderzoekschool voor Oncologie van het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam. Hij begon als groepsleider en werd uiteindelijk directeur. Van 1993 tot en met 2003 was hij bijzonder hoogleraar in de moleculaire microbiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en gewoon hoogleraar in de moleculaire genetica aan de Universiteit van Amsterdam. Van februari 2000 tot februari 2007 was Plasterk directeur van het Hubrecht-Instituut, een onderzoeksinstituut van de KNAW en hoogleraar in de ontwikkelingsgenetica bij de Universiteit Utrecht. Hij is sinds 2001 lid van de KNAW (sinds 2007 “in ruste”, dat wil zeggen niet actief lid). Verder was Plasterk lid van de Gezondheidsraad, lid van de raad van bestuur van de Wellcome Trust en lid van de Commissie Biotechnologie Dieren (CBD). Tevens is hij lid van het Innovatieplatform.

  [bewerken] Politieke loopbaan

  Minister PlasterkVan 11 oktober 1982  Maak melding

 38. @Zwolse, wat moet die de Jager wel niet allemaal in het topje van zijn pink hebben zitten als hij in staat is om Plasterkje vanmiddag met een kluitje in het riet te sturen?


  Maak melding

 39. @ Assendörper, ben je voor of tegen hulp aan Ierland want daar gaat dit toch uiteindelijk om.
  Of vind je het belangrijker dat volgens jou Plasterk in dit geval, het bos werd in gestuurd.


  Maak melding

 40. @Ingrid, het gaat er niet om of ik nu voor of tegen die hulp ben. De PvdA was eerst tegen en nu onder bepaalde voorwaarden voor. Ik hoorde vanmiddag ook nog dat Plasterkje een sneer mee heeft gekregen van de Jager. Dat mag ik hier toch wel vermelden of mogen alleen maar niet-PvdA’ers hier in de maling worden genomen?

  Vind jij de opleiding en loopbaan van Plasterkje in deze relevant?


  Maak melding

 41. Misschien kunnen we gaan bijhouden hoe vaak gedoogpartner PVV steun aan kabinetsvoorstellen weigert. En dan uiteraard ook een weging van het belang van die onderwerpen.


  Maak melding

 42. Volgens mij wist ze toen ons huidige kabinet begon aan deze regeer periode dat de PVV tegen alles was wat in Brussel word besloten en gevraagd.
  Dat CDA/VVD zo snle met de consequentie’s van hun gedoog kabinet hadden ze niet verwacht. Dus moet er weer geslijmd worden bij de overige partijen. En dan mag je als PVDA niet laten weten dat je niet met alles mee gaat, zonder tegen geluid.
  Dat vind jij blijkbaar, is ook goed maar ik denk daar anders over.
  Even goede vrienden.


  Maak melding

 43. Ingrid, de PvdA moet vooral de b*k houden en gewoon meestemmen met alles wat dit kabinet of zijn gedoogpartner voorstelt. Alleen zo kan de PvdA goedmaken wat er in de afgelopen 500 jaar verkeerd is gegaan.
  De PvdA kan ook ophouden met eigen voorstellen in te dienen, want er is in het eigen verleden of heden altijd wel iets te vinden wat de partij verkeerd deed of doet. Daarmee kun je de voorstellen makkelijk afwimpelen.
  Zalig zijn de simpelen van geest.:)


  Maak melding

 44. Belachelijke verdachtmaking Bericht door Derk, 20:40
  Hij heeft aangegeven wat hij verdiende…..Je weet (uitvoerig over gehad hier hoe het gaat met bonussen in het bedrijfsleven. Hij verdiende bijzonder weinig in vergelijking met anderen en jij vond hier toen nog dat dat moest kunnen. Of ga je wéér van mening veranderen om de boel op te naaien. Als je het meent vind ik prima maar dat opnaaien vind ik k*t met P*ren. Dat doe je maar bij je vrouw of zo. Wel jammer dat zo neerzetten van een zeer integer iemand.


  Maak melding

 45. Blij dat ik hier gisteravond niet geweest ben. Tjonge dan heb je toch werkelijk nixxx anders te doen als je alleen voor de optie “opnaaiien” kiest voor de hele avond. Hoe verzuurd moet je dan zijn?


  Maak melding

 46. JSF 20% duurder! Hillen twijfelt over duurder geworden JSF-aankoop….
  Ruim een week geleden schudde Hansie Hillen de Kamer nog op, om meer animo te krijgen voor de nieuwe gevechtstoestellen.  Maak melding

 47. Wikileaks wijkt uit naar Zwitserland

  Amerikaanse bedrijven staken dienstverlening onder druk politiek ?? Verkeer nu naar WikiLeaks.ch ?? Assange nog steeds op de vlucht

  De Amerikaanse DNS-provider van WikiLeaks heeft vannacht de ondersteuning van de klokkenluiderssite gestaakt. WikiLeaks is daardoor effectief onbereikbaar. Amerikaanse ambtenaren hebben te horen gekregen dat bezoek aan de site tot sancties kan leiden. WikiLeaks-oprichter Assange is opnieuw ondergedoken.  Maak melding

 48. Dick.

  Voor opnaaifiguren de negeermodum instellen,als je op die manier aandacht wilt,is het triest gesteld met ze gesteld.;D;D;D;D;D

  Gewoon blijven (uit) lachen.:D


  Maak melding

 49. Vind dit de beste tip

  Gewoon blijven uitlachen

  Dat doe ik meestal ook achter mijn pc. Vind erop reageren wel echt zonde van de tijd, dus “negeren” is een uitstekend middel. Toch sta ik nog 4-kant achter 10:44 :D:D:D


  Maak melding

 50. In de lichtstad van Rob van Gijzel.

  Wietpas tegen drugsgeweld Brabant…
  Want extra agenten zijn er niet….zijn ze er wel voor dieren?

  In Brabant krijgen coffeeshops zo snel mogelijk een pasjessysteem. De regio wordt geteisterd door geweldsincidenten die te maken hebben met de wietteelt. Door de wietpas versnelt in te voeren, moeten klanten zich registreren waardoor gemeente en politie een beter overzicht houden en kunnen ingrijpen als het mis gaat.

  Donderdagavond vond een spoeddebat plaats tussen minister Ivo Leers (Veiligheid en Justitie) en de burgemeesters van de vijf grootste Brabantse gemeenten. Rob van Gijzel, de burgemeester van Eindhoven had de noodklok geluid omdat het flink mis gaat in en rondom zijn gemeente.

  Van Gijzel liet Leers ook weten te weinig politieagenten te hebben om de problemen aan te pakken. Extra agenten krijgen ze niet, maar Leers heeft steun van de nationale recherche toegezegd. Naast de invoer van de wietpas wordt ook een speciale taskforce opgericht die het systeem bestuurlijk en justitieel in goede banen moet leiden.
  —–
  Jankten PVV & VVD kort geleden nog niet moord en brand om het leger en knieschietende agenten in Gouda, tegen een handvol rotjochies?  Maak melding

 51. Bericht door Zwolse, op 2 december 2010 om 22:11
  Welk bos.

  @Zwolse, volgens de Volkskrant is minister de Jager helemaal niet onder de indruk van de voorwaarden die de PvdA stelt aan haar steun aan financiële hulp voor Ierland. Ik begrijp ook niet wat de opleiding en loopbaan van Plasterkje hiermee te maken hebben. Nu jij daar toch mee komt is het misschien leuk om te weten dat hij ooit een keer gezegd heeft dat het verlies van het contact met de kiezer vooral aan de hoge opleidingsgraad van de PvdA-bonzen te wijten is.

  Het onderstaande staat op pagina 2 van de Volkskrant van vandaag.

  Minister De Jager van Financiën is niet onder de indruk van de voorwaarden die de PvdA stelt aan haar steun aan financiële hulp voor Ierland. De Jager wees er donderdag op dat de overheid in principe niet minder geld gaat uitgeven als die hulp een strop oplevert.
  ‘De schade mag niet landen bij de lage en de middeninkomens’, zei Plasterk.
  De Jager hield de PvdA’er voor dat als er toch extra bezuinigigingen komen, hij sowieso goedkeuring van de Tweede Kamer nodig heeft. ‘Het is daarbij staand beleid van de regering om de lasten zo evenwichtig mogelijk te verdelen.’
  Het kabinet van CDA en VVD heeft voor de financiële hulp aan de Ieren – een garantstelling van 2,7 miljard euro – geen steun van gedoogpartner PVV. Plasterk rekende erop dat de steun van de grootste oppositiepartij De Jager veel waard zou zijn.
  Formeel had de PvdA echter niet veel handvatten: de steun komt uit een noodfonds waarmee de Tweede Kamer, inclusief de PvdA, al heeft ingestemd.
  Een groot deel van de Kamer uitte zware kritiek op Plasterk, omdat die de stabiliteit van de euro koppelt aan binnenlandse politiek.  Maak melding

 52. Bericht door Zwolse, op 2 december 2010 om 22:31
  En weer worden 1,5 miljoen stemmers het grote sprookjes bos ingestuurd.Na de aow/geen verhoging van huren/energie/zorgverzekering/geen uitholling van de abwz/komt dit als slagroom op het toetje van de loze beloftes.

  Maar ze houden de zuipende//frauderende/kopstotende/bedreigers bende van hun eigen fractie in ere.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl…-JSF.dhtml

  @Zwolse, dat bericht is van afgelopen maandag. Ben je oude kranten aan het opruimen?


  Maak melding

 53. Bericht door ingrid, op 2 december 2010 om 22:38
  Volgens mij wist ze toen ons huidige kabinet begon aan deze regeer periode dat de PVV tegen alles was wat in Brussel word besloten en gevraagd.
  Dat CDA/VVD zo snle met de consequentie’s van hun gedoog kabinet hadden ze niet verwacht. Dus moet er weer geslijmd worden bij de overige partijen. En dan mag je als PVDA niet laten weten dat je niet met alles mee gaat, zonder tegen geluid.
  Dat vind jij blijkbaar, is ook goed maar ik denk daar anders over.
  Even goede vrienden.

  @Ingrid, natuurlijk mag de PvdA wel laten weten of ze met alles meegaat of niet. Daar heb je mij toch niet over gehoord? Ik heb alleen maar gezegd dat de PvdA nu wel akkoord gaat en dat Plasterkje een sneer heeft gekregen van de Jager. Daar is toch niks mis mee als ik dat zeg? Onze vriendschap kan wel tegen een stootje.;)


  Maak melding

 54. Zag in de trein een hele mooie cartoon uit een Arabisch land: een grote geestelijk leider prikte met een spelt op die man met uitgroei, die hij in zijn hand had.

  Zou toch ten hemelschijend zijn als veroordelingen-ontduiker nr.1 die dierenpolitie op dezelfde dag introduceerde als waarop heel Eindhoven woest is op het ontbreken van extra politie.

  Maar vanaf 1/1 kunnen ze met volle kracht (130/ per uur) door de pekel!


  Maak melding

 55. Bericht door dick, op 3 december 2010 om 10:47
  Blij dat ik hier gisteravond niet geweest ben. Tjonge dan heb je toch werkelijk nixxx anders te doen als je alleen voor de optie “opnaaiien” kiest voor de hele avond. Hoe verzuurd moet je dan zijn?

  @Dick, dat opnaaien is mij helemaal ontgaan. Geen flauw idee wie jij daarmee bedoelt. Die GNIFFELS misschien.


  Maak melding

 56. bernard, nee ik noem alle uitersten van geloven en maatschappelijke groeperingen – extremisten. Of had het taalkundig “extremen” moeten zijn?

  Extremistische joden dus in dit geval die drugs smokkelen. Maar sta open voor alle benamingen.


  Maak melding

 57. Vers van de pers:

  De Ministerraad heeft op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met een versoepeling van het rookverbod voor cafés kleiner dan 70 m2, zonder personeel. Het kabinet geeft hiermee invulling aan de afspraak die daarover in het regeerakkoord is gemaakt.

  Met deze versoepeling wil het kabinet een einde maken aan de discussie over roken in de horeca. De voorgestelde uitzondering gaat alleen gelden voor kleine cafés zonder personeel. Bij de ingang van de kroeg moet een bordje komen waaruit blijkt of er al dan niet wordt gerookt. In andere delen van de horeca, zoals restaurants, cafés met personeel en discotheken blijft het rookverbod van kracht, evenals in sportkantines. De handhaving wordt op dit rookvrije deel onverminderd voortgezet.

  De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerpbesluit voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het besluit wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad.  Maak melding

 58. Klink wordt een aardige hak gezet met dat rookbeleid. Ze zullen de accijns wel missen. Ook zal het drukker worden bij de doktoren lijkt me. Tijdens de afgelopen verjaardagen vroeg er te mogen roken. Prima; 1 peuk later….wat merkten we het goed.


  Maak melding

 59. Kabinet wil permanente internettap

  ‘Al het internetverkeer tussen gebruikers moet inhoudelijk geanalyseerd worden’

  Het ministerie van Veiligheid en Justitie start een onderzoek om te bekijken of al het Nederlandse internetverkeer kan worden afgetapt. Het kabinet wil hierdoor de verspreiding van kinderporno tegen gaan.

  Het ministerie wil gebruik maken van een zogenoemde deep packet inspection (DPI). Al het internetverkeer kan dan inhoudelijk geanalyseerd worden. Door hier gebruik van te maken komt de privacy van de internetgebruiker echter in het gedrang.

  Het briefgeheim uit de grondwet is namelijk van toepassing op internetverkeer. Niet alle informatie mag inhoudelijk bekeken worden. Desalniettemin wil het ministerie van Veiligheid en Justitie een volledige internettap om de verspreiding van kinderporno tegen te gaan. Het doel heiligt alle middelen.

  Momenteel worden websites op basis van domeinen gecontroleerd. Dit is echter makkelijk te omzeilen. Wanneer de DNS-server in het buitenland is ingesteld, is de gebruiker voor de Nederlandse justitie onvindbaar.

  Het is al bekend dat het gebruik van deep packet inspection niet gegarandeerd succesvol zal zijn. Via versleuteling van data is deze makkelijk te omzeilen.

  Staatssecretaris Fred Teeven heeft het onderzoek naar een eventuele internettap aan de Tweede Kamer aangekondigd. Hij benadrukte wel dat er nog geen besluit is genomen.

  De Volkskrant: Justitie overweegt permanente internettap (zoek ’t zelf maar ff, als je het wilt lezen)  Maak melding

 60. Nou, hier likt rechts Nederland in navolging van de dit kabinet zijn vingers bij af.

  Twee mannen van 46 en 36 jaar zijn woensdagmiddag aangehouden, nadat ze in IJmuiden een overvaller op hardhandige wijze hadden overmeesterd. (…)
  De overval gebeurde bij de motorshop Heavy Duty Bikes aan de Reaumurstraat. (…)
  De overvaller ligt volgens de politie nog ‘in zorgwekkende toestand’ in het ziekenhuis. De recherche heeft de zaak in onderzoek.  Maak melding

 61. Bericht door drama, op 3 december 2010 om 13:58
  Mannen toch gearresteerd na overmeesteren motordief
  vrijdag 3 december 2010 10:44

  Twee medewerkers van een Harley Davidson-winkel in IJmuiden zijn gearresteerd nadat ze woensdag op hardhandige wijze een overvaller hadden overmeesterd.

  De crimineel liep daarbij verwondingen op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

  Overval
  De politie maakte de aanhouding van de winkelmedewerkers bekend. Het gaat om twee mannen van 46 en 36 jaar. De arrestatie is opmerkelijk, aangezien premier Mark Rutte (VVD) bij de presentatie van zijn kabinet heeft beloofd dat dit niet meer zou gebeuren.

  bron:Elsevier.nl

  —————————–
  wie moet nu z’n vingers aflikken?


  Maak melding

 62. Inderdaad wie gaat nu een politicus bedreigen? Las van de week het verhaal van wilders over steeds maar verhuizen snorren en pruiken op doen dat is geen leven.


  Maak melding

 63. Drama: Hopelijk is het hier het recht die zijn vingers aflikt. Heb zo het idee dat die 2 mannen die die motordief aanpakten een tikkie ter ver gegaan zijn.

  Zwolse: Ik kan niet zeggen dat ik het erg vind dat die twitterdreiger is opgespoord en aangepakt.


  Maak melding

 64. Het recht, ik hoop het bernard. Maar ik vraag me af of die beide “medewerkers” ook de politie hadden gebeld, voordat dit kabinet aantrad….


  Maak melding

 65. Die mannen uit IJmuiden voelen zich waarschijnlijk gesteund door uitspraken van Rutte, Opstelten en die VVD-burgemeester. Nu zijn eerst het OM en de rechter aan bod. Die kunnen niet anders dan deze zaak beoordelen aan de hand van het geldende recht. Eigenrichting en excessief geweld is nog steeds strafbaar. Ik denk niet dat een beroep op noodweer beide heren helpt. Vraag is wel of VVD-politici zich zullen mengen. Wat is de mening van wakker Nederland?


  Maak melding

 66. Toch zelf maar eens gekeken wat “de zwijgende meederheid” stelt. Telegraaf:

  IJMUIDEN – De twee medewerkers van Harley Davidsonshop Heavy Duty Bikes in IJmuiden die donderdag een overvaller te grazen namen die vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht, handelden uit lijfsbehoud. Dat beweert een van hun werkgevers. ,,Er is hier een kogelgat aangetroffen dus de overvaller zal wel gewapend zijn geweest. Ik ben in ieder geval blij dat mijn vrienden niet dood zijn.????

  (…) Op de website van deze krant stroomden gisteren vele honderden reacties binnen. Voorstanders van eigen rechter spelen vinden dat de shopmedewerkers een bloemetje verdienen in plaats van gevangenen te worden gezet.

  In tegenstelling tot zijn collega Albert van den Bosch van Zaltbommel, die onlangs burgers nog opriep om vooral van zich af te slaan, wilde burgemeester Frank Weerwind van IJmuiden gisteren niet reageren op de uit de hand gelopen overval in zijn gemeente.  Maak melding

 67. Leuke column van Nausicaa Marbe: “Rutte, bied Assange asiel in Nederland”. Deze dus
  Denk niet dat dit gaat gebeuren. Het zou toch te gek zijn dat je wat je in een campagne roept ook waar moet maken als je gekozen bent. Maar ik heb het graag mis.  Maak melding

 68. Dit zegt Rutte volgens Nu.nl

  ”Ik zeg niet dat wat hij doet verwerpelijk is, maar de schade is enorm. Maar het feit dat iemand dingen naar buiten brengt is op zichzelf nog niet juridisch strafbaar, dat zul je moeten bekijken in de context van wat hij naar buiten heeft gebracht. Dat kan ik niet overzien, noch voor de Nederlandse, noch voor de Amerikaanse wetgeving.”
  (…)Rutte wilde niet ingaan op de vraag of Assange kans zou maken als hij in Nederland politiek asiel zou aanvragen.

  ”Ik zou die voorstellen eerst heel goed willen bekijken. Het gaat me nu een stap te ver om ja of nee te zeggen.” Rutte zou dan eerst de juridische context willen bekijken van de strafbare feiten en hoe die zich verhouden met het Nederlands recht.  Maak melding

 69. Mooi, wikileakes verbroedert in Nederland. Net was Francesco van Jole bij Powned en ze waren het EENS met elkaar! Dominic Weesie verwoorde het als volgt: internet tegen de gevestigde orde.
  Ik sta achter internet, weet niet waarom de journalistiek de feiten zou moeten censureren. Van Joris Luijendijk weten we hoe dat gaat.


  Maak melding

 70. Ga ik even terug kijken want dat snap ik niet Francesco en Dominic op een lijn? Hun liepen nog wel zo te schoppen toen Francesco meer aandacht kreeg van de media en er zelf op tv kon komen. Historisch moment!


  Maak melding

 71. Ja dat is het zeker, een historisch moment. Ik begon net wat meer waardering te krijgen voor Powned en toen ging Rutger als Sinterklaas verkleed op pas in Amstelveen. Hij verstoort een bijeenkomst van Sint en Piet met kleine kindertjes en trekt de baard van de andere Sint eraf. Errug flauw.


  Maak melding

 72. Oh dat heb ik niet gezien maar kijk nu even uitgesproken en daar pleit Francesco voor wilileaks onderdak in nederland te geven terwijl er nog nooit een rechter naar de aanklachten heeft gekeken, raar hoor. Hij gaat dus nu in de stoel van een rechter zitten en zegt ik ben van mening dat het zo is. Verders is die wel sterk hoor 😉


  Maak melding

 73. Frans Timmerman (PvdA) zegt net bij P&W dat hij vindt dat Assange zich eerst moet verantwoorden in Zweden. Als hij wordt vrijgesproken of het wordt geseponeerd, dan is hij wat hem betreft van harte welkom als asielzoeker op grond van bedreigd in vrijheid van meningsuiting. Anders van Van Jole dus. Ik ben het eens met Timmerman.


  Maak melding

 74. Gezien Dame

  Mooi, wikileakes verbroedert in Nederland. Net was Francesco van Jole bij Powned en ze waren het EENS met elkaar!

  Haha, een prutsinterview maar toch: gevangen tijdens het zappen…..snel weer weg want wat is dat vleesboompje toch belabberd slecht. Mooie “one night stand” gisteravond!

  Micha Werdheim wordt vanmiddag terugkijken. En vanavond: Alex Klaassen.
  ————————-
  Radio 2- Spijkers met Koppen, net:
  Mevr. Ferrier gaat samenwerken met een partij die ontwikkelingssamenwerking een linkse hobby noemt!


  Maak melding

 75. RED WIKILEAKS! *** past precies bij het huis van de VRIJHEID van de VVD***Francisco van Jole licht de actie toe bij Uitgesproken Vara … Teken de petitie! ?? Veilig onderdak voor WikiLeaks in Nederland ?? Nederlandse politie, negeer arrestatiebevel ??…………

  Nederland, bied Julian Assange politiek asiel!
  ———-
  Voortbestaan UWV is onzeker
  De uitkeringsinstantie moet ruim 1 miljard euro bezuinigen
  ———
  VIVA bant naakt op iPad
  Het damesblad is bang met de rubriek ‘Anybody’ het naaktbeleid van Apple te overschrijden
  ——–
  Tweet van de dag:
  za 04 december 2010
  Het is natuurlijk allemaal maar taal; koudefront, dooiaanval. Toch maar het leger inzetten?

  Hans Nijhof  Maak melding

 76. De Minister moet er maar eens naar kijken: WAT DOM…

  NS bestelt treinen zonder WC’s

  En weigert toiletten alsnog in te bouwen … FNV eist terugkeer sanitair
  Brief FNV (op Joop in te zien)

  FNV-bondgenoten schrijft in een brief aan de Nederlandse Spoorwegen dat het ontbreken van toiletvoorzieningen op de nieuwe sprinten-treinen onacceptabel is. Eerdere klachten van de vakbond zijn met een ‘excuus’ weggewuifd. De treinen zijn immers al aangeschaft. Het alsnog inbouwen van toiletten zou 100 miljoen euro kosten.

  In antwoord op een eerdere brief van FNV schrijft NS:
  ‘De mogelijkheid voor rijdend personeel om overeenkomstig ARBO-maatstaven tijdens de dienst gebruik te kunnen maken van toiletten, heeft de directie NS Reizigers met de inzet van de SLT niet goed onderkend en onderschat. Onze excuses daarvoor.’

  FNV-bondgenoten stelt in de brief dat het ontbreken onacceptabel is. Indien de NS voor 16 december niet laat weten of het spoorbedrijf bereid is alsnog van toiletten te voorzien, zal de vakbond ‘acties in allerlei vormen’ nemen.

  In de trein zonder toilet kan en mag niet! In Steenwijk hebben ze bijvoorbeeld ook niet eens een toilet op het station. Ben laatst naar de schouwburg gelopen en heb daar geplast, een drankje gekocht en een beetje ge-ohd. Maar dit kun je niet verkopen aan de treinreizigers!


  Maak melding

 77. @Derk, dat noemen vooruitschrijdend inzicht: door het verwarmen van de wissels, gaat dat straks in de lente allemaal roesten, en zitten ze alsnog vast…..;)


  Maak melding

 78. PvdA naar historisch dieptepunt

  De Hond peilt (vgl met TK2010) vvd 35 (+4) pvv 26 (+2) cda 18 (-3) sp 18 (+3) pvda 17 (-13) d66 13 (+3) gl 13 (+3) cu 6 (+1) sgp 2 dier 2


  Maak melding

 79. Bericht door Dame, op 29 november 2010 om 21:16
  Assie, heb je mij ooit betrapt op het publiceren van Telegraaf-artikelen?

  Bericht door Dame, op 3 december 2010 om 21:22
  Toch zelf maar eens gekeken wat “de zwijgende meederheid” stelt. Telegraaf:
  IJMUIDEN – De twee medewerkers van Harley Davidsonshop Heavy Duty Bikes in IJmuiden die donderdag een overvaller te grazen namen die vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht, handelden uit lijfsbehoud. Dat beweert een van hun werkgevers. ,,Er is hier een kogelgat aangetroffen dus de overvaller zal wel gewapend zijn geweest. Ik ben in ieder geval blij dat mijn vrienden niet dood zijn.????

  (…) Op de website van deze krant stroomden gisteren vele honderden reacties binnen. Voorstanders van eigen rechter spelen vinden dat de shopmedewerkers een bloemetje verdienen in plaats van gevangenen te worden gezet.

  In tegenstelling tot zijn collega Albert van den Bosch van Zaltbommel, die onlangs burgers nog opriep om vooral van zich af te slaan, wilde burgemeester Frank Weerwind van IJmuiden gisteren niet reageren op de uit de hand gelopen overval in zijn gemeente.

  Betrapt.:D:D:D


  Maak melding

 80. Haha Assie, je stelt me niet teleur, alert en confronteren.:D
  Ik was me er overigens ook van bewust toen ik het deed en heb mijn verklaring dus al klaar: ik citeer de Telegraaf niet als betrouwbare bron, maar juist als verwoorder van bepaald soort opvattingen. Als je wilt weten hoe de gemiddelde PVV-er, VVD-er ergens over denkt, dan moet je toch hun krantje erop na slaan nietwaar.;D

  Weet jij trouwens wanneer de “meerderheid” weer gaat “zwijgen”?


  Maak melding

 81. @Dame, ik had al een beetje verwacht dat je met deze verklaring zou komen maar ik kon het niet laten.:)

  Heb geen idee wanneer de “meerderheid” weer gaat “zwijgen”. Wat mij betreft hoeft niemand te zwijgen want we leven toch in een democratie?  Maak melding

 82. Oef, ik ben voorspelbaar.:(
  Natuurlijk heb je gelijk wat dat zwijgen betreft. Het treft me alleen dat het tot voor kort zo’n standaard-uitdrukking was: “de mening van de zwijgende meerderheid” en “ik en velen met mij” om een bepaalde vaak weinig zachtzinnige opvatting kracht bij te zetten. Tegenwoordig hoeft dat kennelijk niet meer, omdat die “meerderheid” zich gehoord voelt. Da’s winst.


  Maak melding

 83. Wat een geheugen Derk!

  “The Silent Majority” Speech
  November 3, 1969
  Good evening, my fellow Americans:

  Deep throat heeft Mr. President toch wel weer het zwijgen opgelegd…


  Maak melding

 84. Tweet van de dag
  zo 05 december 2010
  It’s official: ik heb een te witte vriendenkring. Zoon riep ‘Piet, Piet!’ toen Gerda Havertong net op TV kwam. #ai #meaculpa

  Claudia de Breij  Maak melding

 85. WTF? Amerikanen introduceren White Pete

  Geassimileerde emigranten verwoesten Nederlandse cultuur
  In de stad Holland in de Amerikaanse staat Michigan hebben nazaten van Nederlandse emigranten Sinterklaas geïntroduceerd. Opvallend is dat ze daarbij Zwarte Piet, in gebieden buiten Nederland een omstreden verschijnsel, hebben witgewassen.

  Sinterklaas bezoekt Holland met witte Piet


  Maak melding

 86. Amerikaanse ambassadeur op het matje geroepen

  Update: Van Rompuy: ‘EU geloof niet in missie in Afghanistan’ …

  Oostenrijk is boos nadat uit onthullingen van WikiLeaks blijkt dat Amerikaanse diplomaten zich slecht hebben uitgelaten over de regering
  De regering van Oostenrijk is beledigd door uitlatingen van Amerikaanse diplomaten. In de door WikiLeaks gepubliceerde correspondentie met Washington uiten Amerikaanse diplomaten zich weinig vleiend. De regering van Oostenrijk heeft de Amerikaanse ambassadeur op het matje geroepen. Uit andere documenten van WikiLeaks blijkt dat de Europese Unie niet gelooft in een geslaagde missie in Afghanistan. De troepen die er nu zijn, zijn er uit vriendendienst.

  Update 17.00

  Uit gelekte documenten blijkt dat de president van de Europese Unie, Herman van Rompuy, Amerika heeft laten weten dat de EU niet langer gelooft in een succesvolle missie in Afghanistan. De troepen die er nu nog zijn, zijn er slechts uit respect voor de Verenigde Staten.

  Van Rompuy zou tot eind 2010 willen wachten op vooruitgang.

  “Als het niet werkt, dan is dat het, want het is de laatste kans [??] Europa doet het en zal er mee doorgaan uit respect voor de Verenigde Staten, niet uit respect voor Afganistan [??] Niemand gelooft nog in Afghanistan”, aldus de president van de Europese Unie.  Maak melding

 87. @Derk, als de islam zich niet zou kunnen beroepen op de historische mazzel van een hallucinerende profeet dan zou deze à la de NSDAP en NSB als kwaadaardige ideologie aangemerkt en verboden kunnen worden, zoals in de naoorlogse historie in ons land twee keer geschiedde met organisaties als de NESB en de CP 86. De laatste werd zelfs als criminele organisatie aangemerkt en afgevoerd.

  ==========

  Algemeen: on-topic graag!


  Maak melding

 88. @ Ingrid. Hier staat ook duidelijk dat er een confrontatie op handen is.

  VVD senatoren: ‘btw-verhoging is onbehoorlijk bestuur’

  VVD voert stevig debat met Eerste Kamer-fractie over btw-verhoging podiumkunst
  De VVD-fractie in de Eerste Kamer is tegen de btw-verhoging van 6 naar 19 procent op de podiumkunst. Dat zegt NRC op basis van bronnen binnen de partij. De senatoren noemen de kwestie van ‘onbehoorlijk en te haastig bestuur’. Ook zeggen ze dat concurrentievervalsing aan de orde is wanneer de btw op de cultuurtickets omhoog gaat.

  Pieter van Os, politiek redacteur van NRC verwacht de komende tijd een fors debat binnen de VVD. ,”De VVD-fractie in de Eerste Kamer zal morgen stevige kritiek uiten op de voorgenomen btw-verhoging, maar het kabinet zullen ze er niet om laten vallen.”

  Op 14 decemeber behandelt de Eerste Kamer het belastingplan waar de btw-verhoging van de podiumkunst onderdeel vanuit maakt. Volgens van Os zullen de VVD-senatoren aandringen om het plan af te schaffen, maar hij verwacht niet dat de Eerste Kamer-fractie zal tegenstemmen.  Maak melding

 89. Tweet van de dag

  di 07 december 2010
  Ik ben geen deskundige, maar ik vraag me af of het onderwijs het meeste baat heeft bij (weer) een grootscheepse hervorming.

  David Rietveld  Maak melding

 90. Werkeloosheid bepalend voor criminaliteit

  Verband tussen allochtonen en criminaliteit in Belgische studie niet aangetroffen

  Wetenschappers van de universiteiten van Leuven en Gent concluderen na een nationale studie dat er geen verband bestaat tussen allochtonen en criminaliteit. Wel is er een duidelijk verband tussen werkeloosheid en criminaliteit.

  Dat schrijft de Belgische krant De Standaard. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in The British Journal of Criminology. Onderzoeker Marc Hooghe:

  We hebben alle mogelijke factoren bekeken, en het verband tussen criminaliteit en werkloosheid bleek het sterkst. Dit is ons antwoord op de studie van Marion van San. Zij stelde begin de jaren 2000 vast dat de criminaliteit onder allochtone jongeren hoger lag dan bij anderen. Maar Van San hield geen rekening met sociaal-economische factoren. In onze studie zochten we ook naar een verband tussen vreemdelingen en criminaliteit, maar we hebben er geen gevonden. We hebben per gemeente het aandeel niet-Europese inwoners onderzocht, het aandeel Turken, Marokkanen… Het waren geen bepalende factoren. Van allochtonen met de Belgische nationaliteit hebben we geen cijfers, maar we weten dat dit aandeel overeenkomt met het aandeel inwoners met een vreemde nationaliteit per gemeente. Onze conclusie gaat dus ook op voor allochtonen. Vermoedelijk heeft het met sociale cohesie te maken. In een gemeente waar de werkloosheid hoog is, is er meer armoede, heerst er meer doelloosheid. De sociale samenhang is er daardoor minder groot.’

  ***

  Lijkt logisch: Werkeloosheid bepalend voor criminaliteit
  Dus zal de criminaliteit toenemenen door veel meer werkeloosheid.  Maak melding

 91. Bericht door dick, op 7 december 2010 om 09:50
  Lijkt logisch: Werkeloosheid bepalend voor criminaliteit
  Dus zal de criminaliteit toenemenen door veel meer werkeloosheid.

  Wat moeten we begin jaren 80 van de vorige eeuw veel criminaliteit hebben gehad. Toen had ons land ongeveer 125.000 werklozen meer dan nu.


  Maak melding

 92. Dissertatie Miedema (RUG).

  Uit literatuuronderzoek blijkt, dat de conclusies met betrekking tot de relatie werkloosheid en criminaliteit nogal uiteen lopen (…). Ook in de jaren ??90 geldt nog steeds dat onderzoek naar de relatie tussen werkloosheid en delinquentie geen eenduidige antwoorden heeft opgeleverd (…). In zekere zin kan de discussie over deze relatie worden gezien als een verbijzondering van het debat over de relatie klassepositie, en dan in het bijzonder die van de lagere klassen, en criminaliteit. Gegeven het feit dat langdurige werkloosheid vooral een fenomeen is bij de lagere klassen, kan gesteld worden dat de relatie werkloosheid ?? delinquentie niet los kan worden gezien van een meer algemeen debat naar maatschappelijke ongelijkheid en criminaliteit. Deze controverse leidt dan ook tot diverse, ook politiek-ideologische en sociaal-economische, stellingnames. De beide extremen binnen de relatie werkloosheid en criminaliteit zijn daarvoor tekenend. Aan de ene kant van de schaal is er grond voor de stelling dat er een verwaarloosbare relatie bestaat tussen werkloosheid en delinquentie en andere kant wordt gesteld dat werkloosheid een hoofdoorzaak is in de totstandkoming van criminaliteit. Verschillen in uitkomsten van onderzoek naar deze relatie lijken niet alleen in sterke mate samen te hangen met gehanteerde vraagstellingen, historisch-economische perioden, methoden en onderzoekspopulaties, maar ook met de (mens- en maatschappij-opvattingen) van de onderzoeker en zijn/haar theoretisch vertrekpunt, belangen van opdrachtgevers en het politiek-culturele klimaat.  Maak melding

 93. Bericht door Assendörper, op 7 december 2010 om 20:25

  Wat moeten we begin jaren 80 van de vorige eeuw veel criminaliteit hebben gehad. Toen had ons land ongeveer 125.000 werklozen meer dan nu.

  ——————————————————————–
  Deze redenatie klopt niet,toen was de beroepsbevolking wel zo??n 2,5 miljoen mensen kleiner dan nu.  Maak melding

 94. In het jaar 2009 had Nederland een inwonerstal van 16.515.000,de jaren 80 stond het inwonerstal op 14.090.000 inwoners.

  Daarbij is het aantal werklozen in de jaren 80 verkapt weergegeven.

  Bovendien was er verborgen werkloosheid omdat gedeeltelijk arbeidsongeschikten volledig in de WAO kwamen. Jaarlijks stroomden gemiddeld 68.000 mensen deze uitkering in.

  De maatregelen om de ??gierende?? werkloosheid te beteugelen, waren indertijd arbeidstijdverkorting via de zogeheten atv-dagen en vervroegd pensioen via de VUT. Dat moest banen vrijmaken voor jongeren, die na school moeilijk aan werk kwamen.  Maak melding

 95. Toch Zwolse, zou een toename van de beroepsbevolking in dit verband niet moeten uitmaken. Het gaat immers om de relatieve relatie werkloosheid-criminaliteit.
  Maar ik vind het citaat uit het proefschrift van Miedema interessanter.


  Maak melding

 96. Bericht door Dame, op 7 december 2010 om 21:03

  Verschillen in uitkomsten van onderzoek naar deze relatie lijken niet alleen in sterke mate samen te hangen met gehanteerde vraagstellingen, historisch-economische perioden, methoden en onderzoekspopulaties, maar ook met de (mens- en maatschappij-opvattingen) van de onderzoeker en zijn/haar theoretisch vertrekpunt, belangen van opdrachtgevers en het politiek-culturele klimaat.

  Dame, ik vond deze wel heel interessant.


  Maak melding

 97. Ik heb eens gehoord dat een kind van 14 jaar hier politiek asiel kan aanvragen en nog kan krijgen ook. Ik vind dat een kind van die leeftijd bij zijn ouders hoort.


  Maak melding

 98. Laat de Tweede Kamer én staatssecretaris mevrouw Veldhuijzen van Zanten weten dat u protesteert tegen de plannen voor het pgb. Wat kunt u doen?

  Aanstaande donderdag, 9 december, is er een debat in de Tweede Kamer over het pgb. De publieke tribune is al bijna vol, maar u kunt zich nog altijd opgeven om daar aanwezig te zijn. Kijk op http://www.pgb.nl.
  Daarnaast – of als u niet naar Den Haag kunt komen – kunt u uw mening toch laten horen. Per Saldo is een petitie gestart tegen de plannen van de staatssecretaris.

  Teken de petitie:
  Maak de zorg thuis en in pgb-wooninitiatieven niet kapot!
  We vragen mevrouw Veldhuijzen van Zanten, staatssecretaris van Volksgezondheid, het pgb niet te ruïneren. Ga naar http://petities.nl/petitie/maak-de-zorg-thuis-en-in-pgb-wooninitiatieven-niet-kapot–2

  De plannen van de staatssecretaris van VWS voor het persoonsgebonden budget (pgb) in 2011 en de jaren daarna, hebben desastreuze gevolgen voor de zorg thuis en in kleine wooninitiatieven.

  Wij
  Budgethouders, vertegenwoordigers van budgethouders, Per Saldo en Landelijk Steunpunt Wonen

  constateren
  dat thuis wonen of in een wooninitiatief met een pgb mogelijk moet blijven met een indicatie op maat
  dat budgethouders met een korting van 3% en het mislopen van indexatie 2011 zwaar worden getroffen
  dat een pgb voldoende budget moet bevatten om de benodigde zorg in te kopen
  en verzoeken
  mevrouw Veldhuijzen van Zanten, staatssecretaris van Volksgezondheid, het pgb niet te ruïneren. Daar is het instrument te mooi voor: gunstig voor zowel gebruiker als verstrekker met zorg op maat tegen relatief lage kostprijs.
  Hartelijke groet,
  de medewerkers van Per Saldo  Maak melding

 99. Assie, sommige kinderen uit oorlogsgebieden hébben geen ouders meer. Ik geloof sowieso dat het voor veel mensen beter is om in de streek te blijven waar ze zijn opgegroeid. Emigreren of vluchten is zo’n lolletje niet. Ik las een tijd geleden een ontzetten mooi boek van Henning Mankel ‘Tea bag’, uit de jaren ’90, maar zeer actueel. Een aanrader, Assie (e.a.).


  Maak melding

 100. Leers is niet van de PVV,maar gegijzeld door de PVV,en dat is nog stuitender voor iemand met een Christelijke achtergrond,want daar staat de C van het CDA toch voor?


  Maak melding

 101. “gegijzeld door de PVV” Bij mij weten is het CDA vrijwillig in dit kabinet gestapt, hebben mee gedaan aan de onderhandelingen en zijn er uit gekomen met wat het nu is. Van gijzeling is hier geen sprake.


  Maak melding

 102. Prima idee 😀

  Sociale inzet mensen in de bijstand
  Update: woensdag 8 dec 2010, 09:58

  Een Kamermeerderheid vindt dat mensen in de bijstand iets terug moeten doen voor de maatschappij. Het voorstel komt van de VVD, en wordt gesteund door het CDA en de PVV.

  De VVD denkt aan activiteiten zoals het sneeuwschuiven als wegen onbegaanbaar zijn en het rondbrengen van koffie in een verzorgingshuis.

  De fractie noemt het sociaal om mensen om deze wijze te activeren en zegt erbij dat het idee niet bedoeld is om mensen te pesten. Ook kan het de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. De VVD erkent dat het idee niet voor iedereen geschikt is.


  Maak melding

 103. Ah kijk er werd alweer geschreeuwd voordat er wederhoor gedaan was:

  Minister Leers van Immigratie en Asiel spreekt tegen dat uitgeprocedeerde asielzoekers in de vrieskou op straat zullen worden gezet. Dagblad Trouw had dat vanochtend geschreven.

  Leers is “onaangenaam verrast” door de berichtgeving. De minister eist dat Trouw het verhaal rectificeert. Leers herhaalde wat hij vorige week had gezegd, namelijk dat het niet de bedoeling is dat asielzoekers zonder onderdak komen te zitten.

  De minister wil dit voornemen overigens niet in een regeling vastleggen. De PvdA had daarom gevraagd, maar dit voorstel kreeg geen Kamermeerderheid.


  Maak melding

 104. Leers heeft regelmatig bij “Gedogende langs richels van de haat wandelend” lijst Geert langs moeten gaan om toestemming voor e.a.a. te vragen. Kan me goed voorstellen dat mensen dat niet kunnen rijmen met die grote C.


  Maak melding

 105. Deze persoon? Goed voor de beeldvorming

  Asielzoekers in vrieskou op straat gezet

  AZC’s blijven uitzetten ondanks beloftes minister Leers

  Bij minstens drie asielzoekerscentra, Apeldoorn, Emmen en Geeuwenburg, zijn de afgelopen dagen asielzoekers op straat gezet. Het ging daarbij ook om zieke mensen en gezinnen met kinderen. Minister Leers had beloofd dat bij vrieskou de uitzet-praktijk zou worden gepauzeerd.

  Twee weken gelden werd een gezin met baby op straat gezet. PvdA’er Hans Spekman diende daarom een motie in waarin wordt voorgesteld asielzoekers dezelfde behandeling te geven als daklozen, die worden namelijk bij vrieskou van straat gehaald. De motie werd verworpen.

  Trouw schrijft:

  Leers noemde ??formalisering van zo??n afspraak ongelofelijk lastig??. Hij zei het aan de beoordeling van de azc??s over te willen laten: ⤸Neem van mij aan dat de mensen daar altijd in het belang van de asielzoekers handelen. Mocht dat fout gaan, dan ben ik degene die u mag aanspreken⤝, aldus de minister.

  ⤸Dat zal ik woensdag meteen doen⤝, zei Spekman na het verwerpen van de motie. ⤸Dit is een schande. Ik ben het spuugzat: dit is een lapdance van Leers op schoot van Geert Wilders.⤝

  De krant onthult dat er de afgelopen dagen toch asielzoekers op straat zijn gezet. Zoals een echtpaar uit Armenië: “Het is koud, mijn man heeft hoge koorts. We kennen niemand waar we eventueel terecht kunnen.”

  Trouw: Zelfs bij vrieskou worden asielzoekers op straat gezet  Maak melding

 106. Mijn geciteerde artikelen gelezen?

  Leers is de zwakste schakel en wordt bespeeld door Geert (die zonder democratische partij maar met veel tegen veroordeling aanschurkenden).
  Hij heeft ze er allemaal onder omdat ze aan machtshonger lijden.


  Maak melding

 107. ja ik heb links gestemd maar ik mag toch ook wel eens de andere invals hoeken bekijken zonder daar al meteen een mening over te hebben moeten en die nog aan dikken met bv ;

  oplichtende dronken vrouwenmeppers en frauderende kamerleden(PVV)alle bescherming biedt met een riant inkomen

  Kijk wie dikt hier nu aan en maakt hier nu stemming?

  En dan krijg ik gebiedend naar mijn kop? Weltrusten ik kruip onder de wol.


  Maak melding

 108. Leers wordt niet bespeeld door Geert, Leers komt na wat hun in de onderhandelingen eens geworden zijn. Als ze het anders wouden hebben hadden ze beter moeten onderhandelen of niet mee moeten doen.


  Maak melding

 109. Derk, ben je er van op de hoogte dat Leers al regelmatig bij Geert heeft moeten langskomen? Ben je zelfs op de hoogte van het gesprokene? Ondanks alle vrijheden, ook bij de partij die voor de verkiezingen kermde tegen achterkamertjespolitiek, ben ik dat ook niet. Kan slechts raden en gezien de reputatie van het opperhoofd van de (he mooi citaat, van wie is ie?)

  oplichtende dronken vrouwenmeppers en frauderende kamerleden(PVV)alle bescherming biedt met een riant inkomen

  Kan ik me het andersom absoluut niet voorstellen.


  Maak melding

 110. Bericht door Derk, op 8 december 2010 om 14:01

  oplichtende dronken vrouwenmeppers en frauderende kamerleden(PVV)alle bescherming biedt met een riant inkomen.

  Derk.

  Hoe zou je die boevenbende dan willen noemen?Alles wat er staat is gebaseerd op waarheid,niks meer of minder.  Maak melding

 111. Het gaat niet over asielzoekers die nog in de aanvraagprocedure zitten of uitgeprocedeerde asielzoeker,het gaat hier over MENSEN die zijn overgeleverd aan de willekeur van dit kabinet.Naar het schijnt hebben de afgelopen dagen toch uitzettingen plaats gevonden.Dit is mensonwaardig in een land dat onder de noemer beschaafd wil opereren.>:(


  Maak melding

 112. Het stoort mij geweldig dat jullie niet ingaan op de reactie van Derk, en zijn bericht over de rectificatie van een krantenbericht. Daar kan je toch gewoon antwoord op geven? Dat toont geen respect naar anderen!
  Rest me één vraag: wat is er WEL goed aan de huidige regering?

  Nu mogen Dick en Zwollse weer samen verder met hun Politiek Log 😉


  Maak melding

 113. Henk.

  Dan ben ik snel klaar,er is weinig tot niets goed aan dit kabinet.Maar dat zal wel aan mijn gevoel voor rechtvaardigheid/eerlijkheid/verdraagzaamheid/zorgzaamheid/liggen, zaken die bij dit kabinet ver te zoeken zijn.

  Verder nog vragen?  Maak melding

 114. Derk en de rest; ik vind het onbestaanbaar dat in een land als Nederland een minister als Leers meewerkt aan het uitzetten van uitgeproduceerde asielzoekers MET kinderen. Dit kan niet en dat zou ook Leers niet moeten willen. In die zin laat hij zich wel degelijk gijzelen door Ome Geert en zijn boevenbende. Kwestie van beschaving, sommige dingen doe je namelijk gewoon NIET! En daarbij maakt het niet uit of je links of rechts hebet gestemd.


  Maak melding

 115. Eens Stadshagenees, ik viel er ook over dat er zonodig weer links-rechts gedemoniseerd moest worden. Klovenscheppene populistisch en ongefundeerd, onbestemd ook …. kwam ie weer

  linkse klapmachine

  . Zie de wereld toch echt niet in een links en een rechts kamp.


  Maak melding

 116. Innige verstrengeling Telegraaf, WNL en Powned onderzocht

  Website Powned gevuld door redactie GeenStijl. Programma’s WNL geproduceerd door productiebedrijf Telegraaf Video Media
  Het Commissariaat voor de Media onderzoekt de verstrengeling van de nieuwe omroepen WNL en PowNed met de Telegraaf Media Groep (TMG). Dat NRC Handelsblad. Beide omroepen zijn voortgekomen uit het Telegraaf-concern. Het Commissariaat heeft contracten over samenwerking met derden opgevraagd bij de omroepen, aldus NRC.

  Tussen de twee aspirant-omroepen en hun initiatiefnemers, dagblad De Telegraaf en weblog GeenStijl bestaan innige banden, zo meldt ook Adformatie vandaag op basis van het bericht in NRC. De website van PowNed wordt gevuld door de redactie van GeenStijl. Andersom staat het laatste nieuws dat de omroep brengt ook prominent op de homepage van GeenStijl, met links naar de website van PowNed.

  Verder worden programma’s van WNL, zoals Ochtendspits, Avondspits en Uitgesproken WNL geproduceerd door Telegraaf Video Media, een dochterbedrijf van TMG. Redacteuren van deze programma??s zijn in dienst van het productiebedrijf; de redactie is gevestigd op de Basisweg waar ook dagblad De Telegraaf is gevestigd.
  De vraag is nu of met het uitbesteden van producties aan dochterbedrijven van TMG beide omroepen de Mediawet hebben overtreden. Het extern inhuren van productiecapaciteit is toegestaan.

  Lees meer bij Adformatie: Onderzoek naar Telegraaf, WNL en Powned


  Maak melding

 117. @Stadshagenees, ben ik helemaal met je eens jij zet het er nog netjes neer, in tegenstelling tot sommige die meteen de meest extreme synoniemen gebruiken om iemand of iets duidelijk te maken. 😉


  Maak melding

 118. Dit nieuwe kabinet geeft de term “schaamteloos” bijna dagelijks een nieuwe dimensie. Zo is er in het kader van de bezuinigingen besloten geen bijdrage meer te doen aan de 3FM actie “Serious Request”. Let wel dat besluit is genomen door de regering van 1 van de rijkste landen van de wereld. Hoe diep kun je zinken en hoe lomp kun je zijn? Ze zullen vast tevreden aanschuiven aan hun rijk gevulde kerstdis, onze bewindslieden en fractieleden van dit gedooggedrocht. Ik krijg meer en meer het gevoel dat dit Nederland niet mijn Nederland meer is…..


  Maak melding

 119. Ik zou bezuinigen op al die kansloze investeringen in dat zogenaamde nieuwe asfalt wat de files op gaat lossen…Dat lukt nooit hoe lang of breed je de wegen ook maakt. Ik zou bezuinigen op het aantal kamerleden, van 2/3 weet bij God niemand wat ze doen. En ik zou een stoppen met het maken van allerlei wet- en regelgeving die maar 1 doel hebbben en dat is de bureaucratie vergroten. Daarnaast moeten ook al die zogenaamd onafhankelijke onderzoeken stoppen door de overheid. Die onderzoeken worden gedaan door extene buro’s die daar geen kinderachtige bedragen voor vragen. In ieder geval vind ik bezuinigen op ontwikkelingshulp het meest bespottelijke en a-sociale wat een regering als de onze doen kan. We hebben het bij deze actie niet over ontwikkelingshulp van miljarden hoor.


  Maak melding

 120. Bericht door Stadshagenees, op 8 december 2010 om 23:57

  En ik zou een stoppen met het maken van allerlei wet- en regelgeving die maar 1 doel hebbben en dat is de bureaucratie vergroten.

  Ze willen het UWV met al die dure werkpleinen nu naar de gemeente duwen Hoe kijk jij daar tegen aan? Gebouwen komen leeg te staan verantwoordelijk is verzonden naar de gemeentes met hun gekorte budget.


  Maak melding

 121. Derk, ik snap je punt niet zo goed, maar de gemeenten hebben jarenlang grond verkocht aan projectontwikkelaars, daar zijn door heel Nederland miljarden aan verdiend door diezelfde gemeenten. Gevolg; overal leegstaande kantoorpanden. Wat je opmerking over het UWV betreft, als het UWV efficiënter gaat werkend door ze bij de gemeenten onder te brengen dan heeft dat plan mijn zegen. Maar mijn gevoel is dat dit kabinet van alles platslaat en alleen maar om te kunnen bezuinigen. Daarin slaat dit kabinet door en al helemaal als het gaat om morele zaken als ontwikkelingshulp en de zorg en aandacht voor de zwakkeren in onze samenleving. Zonder dat ik die laatste groep nu meteen in de slachtoffersrol wil plaatsen.


  Maak melding

 122. Die toezegging aan het glazen huis om te verdubbelen kwam toch ook pas als het begon? Wie weet vinden ze weer een potje.
  PGB is alweer bijgesteld per 1 januari, dat is dan weer positief


  Maak melding

 123. Dan de JSF; Hans Hillen huilt nu pas krokodillentranen terwijl het al een paar dagen bekend was. Er komt nog een beschouwing op defensie-uitgaven…20% duurder: wat had daar allemaal wel niet voor gedaan kunnen worden.


  Maak melding

 124. De bluf van Mark Rutte

  Zeventien misperen in 35 minuten

  Voor velen is Mark Rutte als opvolger van Jan Peter Balkenende een verademing. Eindelijk een premier met een goed en helder verhaal. Maar dat beeld begint scheurtjes te vertonen.

  Verslaggever Bert Molenaar van het Radio 1-programma DeGids.fm boog zich over een 35 minuten durende persconferentie van de premier en constateerde dat Rutte maar liefst 17 steken liet vallen. Van de naam van de oprichter van Wikileaks tot het PVV-standpunt over de JSF, Rutte had geen idee.

  presidentiële uitglijers


  Maak melding

 125. Tweet van de dag

  do 09 december 2010
  Als je vrijwilligerswerk moet gaan doen om bijstand te mogen ontvangen, vind ik dat je ook wethouders met wachtgeld aan het werk kan zetten

  Patrick Arink  Maak melding

 126. Amsterdamse moskeeën bedreigd: ‘Wilders verlost ons van jullie’

  Drie moskeeën ’s nachts bewaakt uit angst voor aanslagen

  Bij drie Marokkaanse moskeeën in Amsterdam houden moskeegangers nachts de wacht uit angst voor aanslagen. Vorige maand kregen de gebedshuizen pamfletten met dreigteksten in de bus. Dat meldt Het Parool.

  “Wilders verlost ons van jullie”, staat in één van de pamfletten. Deze zijn de laatste twee maanden over het hele land rondgestuurd naar diverse gebedshuizen, zo schrijft het Parool.
  Aissa Zanzen, vicevoorzitter van Unie van Marokkaanse Moskeeën
  in Amsterdam en Omstreken wil een meldpunt beginnen om racistische uitingen aan het adres van Amsterdamse moslims in kaart te brengen.

  De incidenten in Amsterdam staan niet op zichzelf. Zo is de laatste maanden een moskee in Dordrecht beschoten, is brand gesticht bij een Groningse moskee en is een moskee in Zoetermeer beklad met racistische leuzen.

  Lees meer bij het Parool: Moskeeën Amsterdam vrezen aanslagen


  Maak melding

 127. Dit is niet eens in het nieuws 😮

  Amsterdamse moskeeën bedreigd: ‘Wilders verlost ons van jullie’

  Drie moskeeën ’s nachts bewaakt uit angst voor aanslagen

  Bij drie Marokkaanse moskeeën in Amsterdam houden moskeegangers nachts de wacht uit angst voor aanslagen. Vorige maand kregen de gebedshuizen pamfletten met dreigteksten in de bus. Dat meldt Het Parool.  Maak melding

 128. Verhagen beloofde verlenging missie Afghanistan

  WikiLeaks: Toenmalig minister van Buitenlandse Zaken beloofde zijn Amerikaanse collega Hillary Clinton in 2009 dat Nederland hoe dan ook actief zou blijven in Afghanistan… Besluit om weg te gaan was toen al genomen

  Voor de twijfelaaars, over Verhagen’s rol…..de feiten. Het hele stuk staat op Joop.


  Maak melding

 129. Dick.

  Hier is Verhagen dus duidelijk voor de muziek vooruit uitgelopen.:o

  Tijd voor de oppositie om hem ter verantwoording te roepen,en wel zo snel mogelijk.


  Maak melding

 130. interessant stukje weer zwolse, met name de talloze emoticons komen mij zeer professioneel over.
  kunt u mij ook toelichten waar de meer dan sympathieke heer Bos zich vandaag de dag mee bezig houdt?


  Maak melding

 131. Bericht door dick, op 9 december 2010 om 17:37
  Dit is niet eens in het nieuws

  Amsterdamse moskeeën bedreigd: ‘Wilders verlost ons van jullie’

  Misschien komt het niet in het nieuws doordat we tot op heden nog maar weinig te duchten hebben gehad uit die hoek. Als je even de moeite neemt om te onderzoeken welke categorieën mensen zich op een onrechtmatige wijze op straat bevinden dan vallen vooral moslims en linksen op die tekeer gaan tegen de rechtsorde en vormen PVV-kiezers daarin een zeldzaamheid. Er is tot nu toe meer reden aan te nemen dat de achterbannen van linkse partijen en moslims overgaan tot geweld dan dat PVV-kiezers dat gaan doen.


  Maak melding

 132. Bericht door verdieping1, op 10 december 2010 om 10:03
  kunt u mij ook toelichten waar de meer dan sympathieke heer Bos zich vandaag de dag mee bezig houdt?

  Ik vraag me af waar deze Sinterklaas momenteel mee bezig is. Al een tijdje niets van hem vernomen.  Maak melding

 133. Ook in Zwolle vertrouwenwekkende pogingen tot verdraagzaamheid, mededogen en verzoening gezien. Klovenscheppende, haatzuchtige, afgunstige elementen met hun negatieve boodschap, blijven jammer.


  Maak melding

 134. Femke is een van de charmantste politica van deze tijd, jammer dat ze bij groen links haar dingetje doet. ik heb altijd de indruk gekregen dat ze opkomt voor de groep mensen die juist niet op haar stemmen.


  Maak melding

Reageer