Diverse auto-inbraken in Assendorp

Zwolle – De afgelopen dagen kwamen bij de politie IJssellland opnieuw diverse aangiften binnen van (poging tot) auto-inbraak. Vooral in Assendorp was het raak.

Zowel aan de Hyacinthstraat en de Hortensiastraat als aan de Leliestraat werden tussen vrijdag 26 en zaterdag 27 november auto’s opengebroken. Uit een van de auto’s wordt een radio vermist. Uit de twee andere voertuigen lijkt vooralsnog niets te zijn weggenomen. Aan de Anemoonstraat werd tussen zondag 28 november 17.00 uur en maandag 29 november 08.30 uur een wieldop van een auto gestolen. En in een auto aan de Boerendanserdijk werd maandagmiddag 29 november tussen 13.00 en 15.00 ingebroken. Er werd een ruitje vernield, waarna een laptop is weggenomen.

Hoe voorkomt u een auto-inbraak?

Een auto-inbraak is vaak een gelegenheidsdiefstal. Goederen die zeer in trek zijn bij auto-inbrekers zijn snel te verhandelen goederen zoals mobiele telefoons, audioapparatuur, laptops, navigatiesystemen, foto- en filmapparatuur. Om uw auto minder interessant te maken voor het dievengilde adviseren wij:

 • waardevolle spullen altijd mee te nemen uit de auto;
 • het handschoenenkastje open te laten, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit;
 • uw auto te voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;
 • uw auto als het kan te parkeren op een overzichtelijke, goed verlichte parkeerplaats;
 • uw auto goed af te sluiten.
Artikel delen:
Reacties 14
 1. Het is misschien niet handig om je laptop in de auto te laten liggen, maar als dit wel gebeurt, geeft dit een ander toch het recht niet om hem er maar uit te halen??


  ⚠️ Meld

 2. Precies ja-Tsja net wat je zegt laat ze maar eens op straat komen de heren van de politie .Rondjes rijden in de warme auto kunnen ze goed maar er uit komen of surveileren op de fiets door de straten hou maar.Ik heb ze ook nog wel eens op scooters gezien maar dat zie ik ook niet meer te koud zeker .


  ⚠️ Meld

 3. alsof het zou helpen als de pet op straat loopt…
  ik bedoel, dan wacht de inbreker even tot de snor de hoek om is en dan slaat hij zijn slag.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.