Absens Carens verlaat dure ‘Z.H.T.C. sociëteit’

Zwolle – Vanaf 1 januari 2011 maakt studentenvereniging Absens Carens geen gebruik meer van de zogenaamde ‘Z.H.T.C. sociëteit’ aan de Thomas a Kempisstraat. De ledenvergadering van Absens Carens besloot op de laatste Algemene Ledenvergadering van 2010 dat de verenigingssociëteit beter elders ondergebracht kan worden. Verenigingsleden zijn onder andere niet tevreden over de hoge kosten die aan de door de eigenaar relatief slecht onderhouden sociëteit verbonden zijn.

Waar de soosavonden van Absens Carens in 2011 zullen plaatsvinden, is nog niet helemaal duidelijk. "Er zijn twee hele mooie opties in de Zwolse binnenstad waar we per direct terecht zouden kunnen," aldus voorzitter van Absens Carens, Heerco Riemer. "We nemen tot half januari de tijd om deze opties uit te proberen en af te wegen." De keuze die gemaakt moet worden is tussen de Mensa, een bovenzaal van Het Vliegende Paard, en van een sociëteit die eigendom is van café De Bommel.

De drie à vier weken dat Absens Carens niet beschikt over een eigen sociëteit vinden de soosavonden op verschillende locaties wel gewoon doorgang. Over de locatie van deze soosavonden zal onder andere via www.absenscarens.nl worden bericht.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Het pand aan de Brink is juist een supersfeervolle locatie. (wc’s kunnen wel wat schoner, maar goed)

  En inderdaad, als je niet genoeg omzet draait moet je het elders gaan zoeken. Een stacaravan ofzo. 🙂


  Maak melding

 2. Uiteraard snap ik het standpunt van Absens Carens en dat het op deze manier naar buiten wordt gebracht. Wat ik jammer vind is dat ZHTC niet in de gelegenheid is gesteld haar mening te geven.

  Aangegeven wordt is dat de sociëteit te duur is. Ik denk dat dit niet het geval is. Feit is wel dat als er gebruik gemaakt wordt van een ‘eigen’ pand dat je afhankelijk bent van de omzet. Dat is dan ook de reden waarom het pand voor Absens Carens te duur is. De indruk wordt gewekt dat ZHTC een te hoge huurprijs vraagt. Dat is mijns inziens niet aan de orde.

  Punt 2 is de slechte staat van het pand. Natuurlijk heeft het niet het onderhoud van een kroeg als het vliegende paard (we zijn een studentenvereniging immers, geen commerciële uitbater). De problemen waar op gewezen wordt zijn van lang geleden en wij hebben zeker het afgelopen jaar geen klachten mogen ontvangen over de onderhoud.

  Ik wens Absens Carens alle goeds in de toekomst in de nieuwe sociëteit, maar ik voelde me genoodzaakt de zaak even in perspectief te plaatsen.

  M. vr. gr.
  Sjoerd Oegema
  voorzitter asv. ZHTC


  Maak melding

 3. AC had ook in overleg met ZHTC een persbericht uit kunnen brengen. Dat had ik dan wel weer zo netjes gevonden, want dan had ook ZHTC haar zegje kunnen doen.


  Maak melding

 4. @Drama, misschien hopen ze op een reaktie in de trant van, kom maar hier, wij hebben nog wel een pand met een redelijke huurprijs in de aanbieding.
  Ben alleen benieuwd welke verhuurder er blij is met een studentenvereniging in zijn pand.  Maak melding

 5. @ingrid ; misschien bestaat er een gereformeerde horecaman die medelij met ze heeft, en ze wel wil helpen, want de huur mag niet te hoog zijn….


  Maak melding

 6. @ingrid:
  daar is het ons niet om te doen hoor… er liggen al twee mooie aanbiedingen, en binnenkort zal er verdere kennismaking zijn met die aanbieders. daarna zal er gekozen worden.

  als vereniging zijn we blij geweest met de mogelijkheden die we kregen in de ZHTCsocieteit. We hebben twee jaar van deze mogelijkheden gebruik gemaakt. De kosten van deze locatie waren hoger dan we eerder gewend waren en werden inderdaad niet uit de omzet opgebracht. De algemene ledenvergadering heeft, dit alles in overweging nemend, besloten dat de voordelen van deze societeit niet opwegen tegen het prijsverschil met andere locaties.

  Zoals de ZHTC-ers al zeggen is het een mooi pand waar veel mee kan en daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Aanbiedingen van andere partijen laten ook mooie kansen zien voor een lagere prijs.

  Ik ben het er overigens mee eens dat het relevanter is voor de Zwolsche inwoner om te horen wat onze nieuwe societeit wordt dan te horen dat we uit onvrede ergens weg gaan.


  Maak melding

 7. ” Benieuwd of Weblog Zwolle de boel nog durft te plaatsen nu de gemoederen zelfs bij zulke onderwerpen kennelijk zo hoog op lopen ” Nou even nuanceren dat valt wel mee he opblazen is ook een vak apart.


  Maak melding

 8. WLZ is geen journalistiek medium, maar een plaats waar (groepen) Zwollenaren artikeltjes kunnen plaatsen en op het forum hun mening kunnen geven.
  Wat mij verbaast is de nieuwswaardigheid van het bericht. Wat interesseert niet-clubgenoten nu waar CA hun bijeenkomsten houden? En WLZ lijkt mij niet de plaats om de clubgenoten te informeren voor zover ze het niet al weten vanuit de ledenvergadering.
  Het artikel lijkt meer tot doel te hebben om een kat uit te delen naar de sociëteit. En je kunt er van alles van vinden, maar chic is dat niet.


  Maak melding

 9. Ik ben verrast en verbaasd dat een ‘grote’ studentenvereniging als AC niet in staat is om de huur op te brengen van die Sociëteit.

  Daarbij dat het duurder is dan verwacht lijkt mij wat vreemd. Ik neem aan dat AC toch keurig vooraf op de hoogte is gesteld is over de voorwaarden en kosten.
  Dat je als vereniging niet genoeg opbrengt om de kosten te betalen is sneu, maar als je dan vervolgens het onderkomen duur noemt draai je m.i. de zaken toch een beetje om. Als jij een dikke BMW koopt met nauwelijks inkomen kom je in de problemen, maar ligt dat dan aan die ‘dure’ BMW of had je vooraf misschien wat beter je huiswerk moeten doen?


  Maak melding

Reageer