Het weer: kans op sneeuw

Zwolle – Donderdagochtend valt er vooral in de zuidelijke helft van het land af en toe nog wat sneeuw. In de noordelijke provincies gaat de dag droog van start. In de loop van de ochtend neemt de kans op een vlok sneeuw ook in het noorden toe.

01-12-2010_weerfoto_gezicht_op_berkum.jpg
Omgeving Berkum

’s Middags verschijnen er in het noorden enkele sneeuwbuien. Deze buien worden boven de Noordzee aangemaakt en drijven met een naar het noorden draaiende wind zo het land op. In de rest van het land verloopt de dag verder bewolkt met af en toe een beetje sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond -2 graden. Donderdagavond krijgt ook de westkust met sneeuwbuien te maken. Vrijdag is er ook maar weinig ruimte voor de zon. Er is veel bewolking en daaruit valt hier en daar een beetje sneeuw. Aan de kust blijft ook kans op sneeuwbuien. Vrijdag komt plaatselijk de temperatuur weer eens boven het vriespunt uit, gemiddeld liggen de maxima rond 0.

Zaterdag draait de stroming naar het zuiden en daarmee vindt een dooiaanval plaats. Dit gaat onvermijdelijk gepaard met veel bewolking en (winterse)neerslag. Het wordt overdag 0 tot +2 graden.

De dagen daarna verlopen licht wisselvallig met zo nu en dan een winters buitje. Overdag komt kwik rond 3-4 graden te liggen. ’s Nachts daalt de temperatuur net onder nul.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Met deze wetenschap was het misschien hadig geweest van de gemeente om de strooiploegen er op uit te sturen. De hele regio is schoon totdat je Zwolle binnen rijdt!


  Maak melding

 2. lekker zooitje ik weet niet waar ze strooien maar niet in zwolle alles zit vast en je kan alleen op plaats van bestemming komen met de slee:P succes voor degene die nog de weg op moeten:)


  Maak melding

 3. Heb ruim half uur gewacht op de Gombertstraat op het verschijnen van lijn 2 richting diezerpoort maar geen bus gezien, Ligt het busvervoer plat?


  Maak melding

 4. Bussen hadden problemen vanochtend, maar de trein reed op tijd. Fietsen lukte uitstekend in het bus- en autospoor. Het was gelukkig niet zo waterkoud als gistermorgen. Geniet er van mensen!


  Maak melding

 5. ’t sneeuwt nog steeds! en volgens buienradar blijft dat ook wel even zo. In heel nederland trouwens, uitgezonderd van het uiterste noorden dus de weersvoorspelling klopt niet helemaal.


  Maak melding

 6. Ben net even de stad ingeweest maar de gemeente is wel erg zuinig met zout etc.
  Wegen zijn slecht schoongemaakt wat vooral voor fietsers en voetgangers problemen geeft.


  Maak melding

 7. Het enige punt van irritatie is dat veel automobilisten,nog steeds geen winter banden onder hun voertuig hebben.

  Is met dit weer geen overbodige luxe.
  Daarmee kunnen wij een voorbeeld nemen aan onze oosterburen.
  Gewoon verplicht maken.

  Dan hoeven we ons ook niet meer aan die slechte chauffeurs te ergeren.

  Want Ik deed er vandaag meer dan 3 kwartier over om van berkum naar de binnenstad te komen(is te zot voor woorden).


  Maak melding

 8. Jan, bij verplichte winterbanden:

  * Wat kosten 4 bandjes?
  * Opslag in de garage en (de)montage ook; wat kosten die?

  Denk je dat die kosten voor iedereen makkelijk te dragen zijn?
  Of wil je dat autorijden enkel nog iets voor de elite is?


  Maak melding

 9. Winterbanden zijn in Zwolle NIET te krijgen, en op bestelling moet je voor 4 Continental banden met velgen 600 eurootjes neertellen. Dat is veel geld >:(


  Maak melding

 10. @ Jan D Remmers. Van Berkum naar de binnenstad met de auto? Neem, als je daartoe fysiek in staat bent, de fiets Hoef je je ook niet te ergeren aan automobilisten die zich wat minder zeker door het verkeer bewegen.


  Maak melding

 11. Beste mensen.
  Met dit weer ga deze jongen niet op de fiets.

  En ja als je wacht tot op het laatste moment,vis je altijd achter het net.
  Ik noem dat lui.

  Betreft de prijzen voor winterbanden,als je zoals mij in een suv rijdt zijn ze wat duurder,maar daar zeur ik niet over.

  Maar normale maten zijn zeer betaalbaar.
  Ik zeg maar zo veiligheid is nooit te duur.


  Maak melding

 12. @ Jan, wat is je doel….dat jij uiteindelijk harder kunt rijden? Hoeveel tijd denk je te winnen als men vanochtend allemaal op winterbanden had gereden toen jij Berkum-Zwolle (city) deed? Als je dan al 5 minuten had gewonnen had je op je bestemming en hier ook niet héélijk kunnen klagen over die bandjes….Jan we moeten gewoon eens met een stel ((T)ja, Derk, Stadshagenees en iedereen die wil) een skuimertje bij het strandhuis nemen.

  Er wordt teveel geluld 😉


  Maak melding

 13. Dick.
  Het gaat niet eens zozeer om hoe snel,maar het gaat nu wel tergend langzaam.

  Mensen die niet tegen drempel komen,dat is te voorkomen met winterbanden.

  Je heb gewoon veel meer grip op de weg.
  En is daarom veel veiliger.

  Maar je heb gelijk over die strandhut,op onze leeftijd is Spanje ofzo wel heel lekker.
  Met een leuk spaans vrouwke aan je hand en aan de andere een lekker wijntje


  Maak melding

 14. @ Jan, ik erger me ook aan de slakkengangetjes. Maar bedenk me tegelijk dat dit niet zo vaak voorkomt. En het plezier dat velen er aan beleven weegt niet op tegen mijn tijdelijke chagrijn. Als ik hier in de spits niet mee geconfronteerd wil worden, moet ik maar met het o.v. gaan. Zoals ik van de week ook deed/doe. Nog gezellig ook, of fietsen of thuiswerken…..andere tijdstippen werken kan gelukkig ook op mijn werk. En ach, als je ff wat langzamer moet en een goede radio/telefoon en cd-speler in de auto hebt, kom je de tijd ook zeer aangenaam door.

  Maar het belangrijkste vind ik toch dat die kosten niet zomaar van iedereen gevraagd kunnen worden. Voor wat betreft de veiligheid en de grip geloof ik je ook wel. Ben absoluut tegen verplichten…Buiten dat ik het zou “kunnen” betalen, vraag ik me ook af of ik het zou “willen” betalen. Pfff met 1000 euri kun je leuke dingen doen.

  Absoluut eens met

  Maar je heb gelijk over die strandhut,op onze leeftijd is Spanje ofzo wel heel lekker.
  Met een leuk spaans vrouwke aan je hand en aan de andere een lekker wijntje

  wijntje/vino mwaoooo cerveza vind ik lekkerder. Maar in goed gezelschap smaakt alles. Shangria is misschien wel het gezelligst.


  Maak melding

Reageer