Doepark Nooterhof organiseert Groene Kerstmarkt

Zwolle – Op zaterdag 11 december vindt op Doepark Nooterhof een Groene Kerstmarkt plaats. De markt duurt van 13.30 tot 16.30 uur en is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die milieubewust en duurzaam om wil gaan met kerstspullen en kerstcadeaus. 

Op de Groene Kerstmarkt staan duurzaamheid, natuur en educatie centraal. Naast veel verschillende kraampjes, kunnen de kleintjes pony rijden, kan men deelnemen aan interessante workshops en genieten van het Doepark met sfeervolle muziek. Bezoekers kunnen onder andere een kijkje nemen bij de kraam van De Reestlandhoeve met biologische wijn uit het Reestdal, Sari Wereld mode met eerlijke kleding en Playstand met duurzaam kinderspeelgoed.

Locatie

Midden in Zwolle, aan de Goertjesweg 5, ligt Doepark Nooterhof. Dit is een prachtige groene oase waar jong en oud volop kan genieten en kennis kan maken met allerlei aspecten van een groene leefomgeving. De geschiedenis van het park gaat 25 jaar terug. Doel van de toenmalige wethouder en naamgever Arie Nooter was om mensen de waarde te laten ervaren van inheemse planten en de relaties tussen plant, mens en dier.

Landstede heeft vanuit de gedachte om duurzaamheid, natuur en educatie samen te brengen, dit bijzondere stukje groen nieuw leven ingeblazen. In samenwerking met de gemeente Zwolle, Stichting Milieuraad Zwolle en AOC de Groene Welle werd Doepark Nooterhof tot stand gebracht. Doepark Nooterhof is een park dat bruist van de natuuractiviteiten. Natuurliefhebbers, gezinnen, schoolkinderen, leerlingen en studenten, maar ook medewerkers van bedrijven en instellingen, kunnen hier leren van en over natuur en milieu.

Artikel delen:

Reageer