CenZ wordt nieuwe naam voor cultuurevenement

Zwolle – Het eerste weekend van juni 2011 bruist Zwolle van de culturele evenementen. Zo zullen Waterval Internationaal Vertelfestival, Culinair Zomerfestival, Gedichten aan de Melkmarkt, Straattheaterfestival Kunsten op Straat, Rhythm & Bluesfestival, HeSz Open, de voorstelling ‘Peer Gynt’ van theatergroep de Jonge Honden en de Boekenmarkt gebundeld worden in één groot cultureel evenement, dat in het weekend van 2 t/m 5 juni 2011 plaatsvindt in de binnenstad van Zwolle.

Om deze evenementen nog meer te laten bruisen en uitstraling te geven was de organisatie op zoek naar een passende en pakkende verzamelnaam. Deze is gevonden door middel van een actie: Communicatiestudente Dewy Faber heeft de naam ‘CenZ’ bedacht. Zij wint hiermee een theaterbon t.w.v. €25,-. De Zwolse kwam hierop doordat alles wat in het festival terugkomt, te maken heeft met zintuigen: Men proeft bij het gedeelte van het Culinair Zomerfestival, bezoekers horen bij de Gedichten aan de Melkmarkt en het Waterval Internationaal Vertelfestival, ze kijken bij het Straattheaterfestival en de voorstelling van de Jonge Honden, men leest bij de Boekenmarkt en ze luisteren bij het Rhythm & Bluesfestival en de HeSz Open.

Met dit festival worden alle zintuigen dus geprikkeld. Aangezien Zwolle steeds moderner wordt, is dit is een modern jasje gegoten: De Engelse variant en met de ‘Z’ van (natuurlijk) Zwolle. Daarnaast is gekozen voor een ‘C’ in plaats van een ‘S’, zodat het ook staat voor Cultuur en Zwolle. De verschillende organisatoren hebben de handen ineengeslagen om het eerste weekend van juni Zwolle tot een bruisend cultuurmiddelpunt te maken. Ze hopen zo Zwolle op de kaart te zetten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “CenZ wordt nieuwe naam voor cultuurevenement”

  1. Welk een onbenul heeft deze naam bedacht??! Net als Zwolle is UIT wederom een uitglijder van de eerste orde. Zo komt mijn Zwolle nooit op de kaart >:(

  2. Heb wat weinig info, maar sterke namen vind ik zowel “Uit” als “C en Z” (ook nog niet met ‘&’) helaas ook niet, Henk.

    Wat zijn overigens de raakvlakken van “C en Z” met “Zwart”?

  3. Je wordt er ZwArtgallig van >:(
    ZwArt mag van de politiek nog 1 jaar doorgaan. Wel opletten blijven 8)

    Begin juni 2011: “Kom, gaan jullie mee naar het CenZ?” Laat staan wat men buiten Zwolle gaat roepen. Wat kan ik hier toch kwaad van worden >:(

    En is het toeval dat een stagiaire van Zwolle Marketing er met de prijs vandoor gaat?

    Laat ze eerst maar eens een website openen 😛 De domeinnaam is nog vrij.

  4. Anderen afbranden is makkelijk. Een goede naam bedenken voor zo’n bonte verzameling kleine festivals, is een stuk lastiger. Ik vind CenZ best spitsvondig. Een pluim voor de bedenkster. (En nee, ik ben op geen enkele manier verbonden met de organisatie of met Zwolle Marketing)

  5. Henk, spreek het uit als SENCE en het wordt al wat aangenamer, maar nog steeds onbenullig.

    Er had op zijn minst ZWOLLE in de naam van het nieuwe evenement moeten staan, dan kan je misschien scoren. Gemiste kans vind ik dan ook.

  6. Bij Philips is het al jaren “sense and simplicity”

    Dit lijkt me vooral “cenz and complexity”

    Het is een leuk en doordacht idee, maar als er een handleiding nodig is om het begrijpelijk te maken dan schiet het zijn doel voorbij.

  7. Maar is deze associatie wel gewenst?

    Klanten van CZ ontvangen vier keer per jaar ‘Cenz’, een gratis tijdschrift met informatie over de gezondheidszorg, gezond leven en medisch nieuws. Klik hier voor een digitale versie van de nieuwste editie

  8. @Linda, noem het dan maar gewoon Blauw Bruist!!! Het Blauw van de blauwvingers en het Bruist van het bruisen van het evenement. Klinkt veel gezelliger en logischer al zeg ik het zelf.;)

  9. Ik ben voor een evenement waar de naam Zwolle in zit. Dat bekt lekkerder, spreekt aan, is herkenbaar en zoekt makkelijker op internet.

  10. @Linda Blauw legt de link met Blauwvingers (Zwollenaren). En de kleur blauw zit ook in veel dingen die met Zwolle te maken hebben. Denk daarbij aan het logo van Zwolle en deels bij Fc Zwolle, de stadsbussen, etc.

    Maar weet jij een orginele naam?

  11. @Linda Tsja Zwollywood is al de/een bijnaam van Zwolle en Festivalstad Zwolle zegt denk ik voor de jury alleen dat Zwolle een Festivalstad is.

    Maar ze zijn allebei zeker veel beter dan CenZ, aangezien die naam helemaal niet orgineel is en al veel bedrijven site’s enz op internet deze naam hebben.

    Typ maar even voor de grap cenz in op google, stond zelf best te kijken hoe vaak dit voorkomt.

  12. Als je CenZ uitspreekt denkt iemand van buiten dat je Senstation afkort.

    Voorbeeld: “Ga je naar CenZ” “Sensation? Nee ik ben vorig jaar al naar Sensation geweest”.

  13. CenZ? Uitverkoren als minst slechtste inzending. Had daar nou niemand het benul om in zo’n geval te durven zeggen: “eigenlijk istniks, we wachten op beter”? Blijkbaar niet….

  14. ik kan het alleen maar eens met de kritiek op de naam…

    Wil een naam iets doen dan moet in één keer duidelijk zijn wat wordt bedoeld. Een paar voorbeelden ter illustratie; Stad als Theater => zonder meer duidelijk, Deventer op Stelten => ook gelijk duidelijk waar het omgaat.. bij een ZwArt zwolle art was dat al minder je moet zoeken naar een betekenis….dat maakt een start moeilijker…niet onmogelijk maar om gevoel bij een nietszeggende naam als CenZ te krijgen, is ben ik bang
    meer marketinggeld nodig….en dat is jammer want dat geld moet naar de productie niet naar de reclame.

    Maar de naam is er, het briefpapier en de visitiekaartjes is vast al gedrukt dus moeten we maar afwachten of CenZ een pakkende naam zal blijken te zijn….ik wacht af maar ben niet optimistisch

Reacties zijn gesloten.