Studentenbedrijf uit Zwolle introduceert “Comfort Cup”

Zwolle – Het studentenbedrijf Yoin (Young&Innovative) uit Zwolle introduceert een nieuw marketinginstrument. Zeven ambitieuze Small Business & Retail-managementstudenten aan de hogeschool Windesheim te Zwolle komen met de “Comfort Cup”. 

comfort_cup_2.jpg

Op de Comfort Cup is plaats voor advertenties, hierbij kan gedacht worden aan zowel interne (kortings)acties al externe adverteerders. Volgens de studenten is er bij dit product tevens sprake van “in-your-face-marketing” doordat de consument de Comfort Cup actief in zijn/haar hand houdt. Het idee ontstond uit een ongemakkelijke situatie waar één van de studenten in verzeild raakte. Gedurende een wandeling van station Zwolle richting Hogeschool Windesheim nuttigde de desbetreffende student een kop koffie. Al snel kreeg hij moeite met het vasthouden van de beker door de hitte. Toen er vervolgens een bedrijf werd gestart en een product op de markt gezet moest worden lag de Comfort Cup voor de hand. De Cup is een wikkel van golfkarton dat om de beker heen geschoven kan worden om de hitte te bestrijden. Het marketinginstrument was voor de studenten al snel een voor de hand liggende toevoeging aan het product.

Advertenties

De advertentieruimte kan worden ingezet voor het gebruik van interne acties, maar afnemers kunnen ook kiezen voor externe adverteerders zodat de Cups tegen geringe kosten worden ingekocht door de bijdrage van die externe adverteerders.
De Cup wordt ingezet op plekken waar koffie, of andere hete dranken, “to-go” worden geschonken. Denk hierbij niet alleen aan treinstations, maar ook aan hogescholen, universiteiten en tankstations. Op deze wijze wordt de kern van de doelgroep geraakt en de consument bereikt door de advertentie op de Cup.

Verkoop

De studenten zijn inmiddels klaar voor de eerste verkopen. Diverse bedrijven hebben al interesse getoond in het product en de eerste verkoopgesprekken zijn gepland. Ook de website www.yoin.nu is sinds enkele weken in de lucht.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Misschien moeten de studenten eens kijken op http://www.crochetspot.com/crochet-pattern-absolutely-easy-coffee-cup-sleeve/ voor een leuk alternatief… Wanneer iedereen zo’n ding voor zichzelf maakt, heeft niemand meer last van hete koffiebekers en een milieuvriendelijker alternatief, want herbruikbaar!
    Op zich is dit een leuk idee, maar weet niet of dit gaat werken.
    Het idee voor reclame is uiteraard prima, maar zodra mensen op het idee dat ik hierboven noem komen, is de lol er waarschijnlijk wel af.


    Maak melding

  2. Het kartonnen omhulsel bestaat al wel(overigens heeft starbucks dat zelf ook niet bedacht, die gebruiken het alleen als huisstijl). maar de toevoeging van communicatie/reclame maken wordt nog niet gebruikt in Nederland. Ik vind dat deze studenten wel slim hiervan gebruik maken. Dat bedrijven hier nog niet eerder aan hebben gedacht. Keep up the good work studenten.


    Maak melding

Reageer