Mannen schaatsen Elfstedentocht voor goede doelen

Zwolle – Stefan van Dijk, Alfred Bolks, André Bos en Han Keizer hebben de stoute schaatsen aangetrokken en schaatsen op 1 februari de Alternatieve Elfstedentocht (200 km) op de Weissensee voor het goede doel. 

Deze mannen hebben de stichting Weissensee4kids opgericht. Met de schaatsambitie op de Weissensee willen ze zoveel mogelijk geld ophalen voor het Ronald McDonald huis in Zwolle en Orange Babies. Weissensee4kids wordt gesteund door een viertal ambassadeurs te weten Jacco Eltingh, Gerard van Velde, het Bam schaatsteam met Bob de Vries en Erik Dekker. ‘Sporten is een belangrijk onderdeel van mijn leven en het is geweldig er op deze manier iets mee te bereiken voor de kinderen in deze wereld’ laat initiatiefnemer Stefan van Dijk weten.


Alfred Bolks voegt daaraan toe ‘mijn wedstrijdschaatsen had ik al aan de wilgen gehangen, maar voor deze gelegenheid bind ik ze nog 1 keer onder en reken maar dat ik tot op het bot gemotiveerd ben’. Han Keizer en André Bos vinden het fantastisch om in een team hun grenzen te verleggen, een prestatie neer te zetten en daarmee de goede doelen te steunen. De keuze voor de doelen was niet moeilijk. Stefan is bestuursvoorzitter van het Ronald McDonald Huis Zwolle en ook in zijn eigen omgeving heeft hij gezien hoe belangrijk het is dat zieke kinderen hun directe familie om zich heen kunnen hebben.

Daarnaast heeft hij een warme band met Afrika. Orange Babies bleek een prima doel om ook de kinderen in het buitenland te ondersteunen en dan met name de kinderen die te maken hebben met de HIV/aidsepidemie.

Om de actie zo professioneel mogelijk aan te pakken is de stichting weissensee4kids opgericht en is er een website gemaakt www.weissensee4kids.nl. Daarnaast kunnen geïnteresseerden een sponsorpropositie krijgen.

Kortom een mooie actie om kinderen met een moeilijke start te helpen en zelf een ervaring rijker te worden, of zoals Han het formuleerde: ‘Samen trainen, elkaar motiveren en gaan voor de finish’.

Artikel delen:

Reageer