Het weer: sneeuwbuien

Zwolle – Vrijdag is het bewolkt met sneeuwbuien in het noorden en westen. Het vriest in het binnenland matig en de temperatuur loopt maar langzaam op. Er staat een zwakke zuidwestelijke wind. Door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten is het lokaal glad.

02-12-2010_weerfoto__hanekampbrug_.jpg
Hanekamp

In de loop van de middag kan in het binnenland de zon even te zien zijn. In het noorden en noordwesten blijft het bewolkt met van tijd tot tijd een sneeuwbui. De temperatuur ligt tussen +2 in het noordwesten en -4 in het zuidoosten. In de avond trekken de sneeuwbuien verzwakkend landinwaarts. De wind trekt aan naar matig, langs de kust (vrij) krachtig. Zaterdag eerst nog een sneeuwbui in het noordwesten en daarna is het even droog. In de ochtend wordt de bewolking vanuit het zuidwesten dikker en sneeuwt het af en toe. Later gaat de sneeuw in het westen over in regen. De maxima liggen rond +2 graden aan de kust en net onder het vriespunt in het binnenland. In de avond en nacht volgt er meer sneeuw die waarschijnlijk op steeds meer plaatsen overgaat in regen. In het noordoosten vriest het nog een aantal graden en in het zuidwesten is rond het vriespunt of net daarboven.

Zondag gaat het op de meest plaatsen licht dooien, alleen in het noordoosten ligt de temperatuur rond het vriespunt. Het wordt een natte dag met regen en natte sneeuw. Komende week blijven we te maken houden met nachtvorst en temperaturen overdag rond of net onder het vriespunt. Vanaf zee komen er weer winterse buien.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. hallo…………
  die rood auto was van mij, mooi he,
  bedankt voor n mooie foto van mn arola 40.
  mn naam is ben heitbrink, korenbloemstraat 119,8013xp zwolle.


  Maak melding

 2. kan ik deze foto van mn auto krijgen of bestellen.?
  vr gr van ben heitbrink uit zwolle.

  ===========

  We gaan het de fotograaf vragen.


  Maak melding

 3. Fietsersbond heeft goeie actie vind ik………..

  Beste Fietser,

  Momenteel valt er in Zwolle de eerste sneeuw. Vorig winter hebben we als Fietsersbond Zwolle een oproep gedaan om ons foto’s te sturen van situaties op fietspaden waar de sneeuw nog hinderlijk was voor fietsers en jij was een van degenen die de foto’s hebben opgestuurd.

  Die hebben we gebundeld in een rapportje, en overhandigd aan de ROVA en de Gemeente. Het rapport is door de bestrijders goed ontvangen, ja: zelfs vermenigvuldigd en rondgedeeld aan de strooiploegen en de meldkamer, die immers de aansturing doet.

  Later bleken juist die foto’s ongemeen krachtig te zijn geweest. De gladheid werd niet alleen aangetoond (de klager is dus geen zeur) maar het stelde de organisatie ook in staat om de oorzaak van de klacht te reconstrueren. (Bijvoorbeeld op plaatsen waar de weg breder wordt i.v.m. opstelstroken werd de strooibreedte niet aangepast, met als gevolg dat de fietsstroken glad bleven, en de fietsers zich tussen de auto’s moesten voegen met alle kwalijke gevolgen van dien)

  Ook kwam het voor dat er geklaagd werd over een bepaald punt waarvan “men” zeker wist dat er echt gestrooid was. Toch maar gaan kijken en inderdaad: Spekglad. Ook daarvoor werd de onderliggende oorzaak gevonden als gevolg van onze rapportage.

  Dit alles bleek ons toen we een afspraak op lokatie hadden met de gemeentelijk coordinator en de ROVA-coordinator. Een rondleiding langs het wagenpark, meldkamer en een uitgebreid gesprek gehad. De knelpunten die overbleven waren vooral bussluizen met smalle fietsstrookjes erlangs (te brede borstels hiervoor) zodat er dit jaar wrs. een speciale wagen is aangeschaft die deze knelpunten aan gaat pakken. Dit jaar gaan we op voorhand e.e.a. al bespreken, op 7 december dan hebben we weer een afspraak met Rova en gemeente.

  Er komt nog een oproep in de Trapper het blad van onze Afdeling, maar omdat nu de eerste sneeuw valt sturen we al vast een e-mail naar degenen die dat vorig winter ook hebben gedaan.

  Kom je een situatie tegen waarvan je vindt daar moet aangedaan worden, maak een
  – beknopte omschrijving met datum, plaats
  – heel graag met een foto
  – stuur het naar fietsersbondzwolle@gmail.com en niet naar zwolle@fietsersbond.nl, de foto’s zijn vaak vrij groot

  De gemeente heeft trouwens een overzicht gemaakt van de fietspaden en wegen waar gestrooid wordt http://www.geopoort.nl/GeoWeb3/Viewer/ViewerZwolle.aspx?Site=Zwolle_Strooiroute

  Met vriendelijke groeten,

  Fietsersbond Zwolle


  Maak melding

Reageer