Kettingbotsing op IJsselbrug bij Zwolle

Zwolle – Bij een kettingbotsing op de IJsselbrug tussen Hattem en Zwolle is vrijdagochtend een vrouw licht gewond geraakt toen zes auto’s op elkaar botsten. Het ongeval gebeurde op de brug ter hoogte van de Zwolse uiterwaarden.

wz02.jpg

Vermoedelijk zijn twee auto’s op elkaar gebotst waarna de achterop komende auto’s niet meer tijdig konden remmen door het spiegelgladde wegdek. De brandweerkorpsen van Hattem en Hattemerbroek werden opgeroepen om hulp te verlenen. Ondanks de flinke schade aan de auto’s was er geen sprake van beknelling of ernstig letsel. Medewerkers van de ambulance hebben een vrouw behandeld voor een zwelling op haar been die ze heeft opgelopen als gevolg van het ongeval.

wz03.jpg

wz04.jpg

wz07.jpg

Er moesten in totaal drie bergingsauto’s ter plaatse komen om alle auto’s af te slepen. Nadat het wegdek weer vrij gemaakt was, is een strooiwagen van gemeente Zwolle ter plaatse gekomen om de gladheid te bestrijden met strooizout. De weg werd rond kwart over elf weer vrijgegeven na een afsluiting van ruim een uur.

Stefan Verkerk

wz01.jpg

wz05.jpg

wz06.jpg

wz08.jpg

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Zo dat was oprecht boem is ho. Maar dan gaan ze pas strooien?? Beetje laat in mijn ogen.

  Zowieso zag ik de Rova/Eiland pas rond 13.00 rijden, terwijl het allang had gemoeten..


  Maak melding

 2. Dat ziet er niet leuk uit. Hopelijk gaat de gemeente nu eens op tijd strooien bij bruggen en op en afritten.

  Mooi dat je er zo snel bij was Stefan!


  Maak melding

 3. De IJsselbrug lijkt mij wel een ‘risicoweg’. Flink strooien daar kan geen kwaad. Ik denk daarnaast ook dat er te hard gereden is geweest.


  Maak melding

 4. Altijd weer opvallend hoe snel ze erbij zijn. Je zou bijna gaan denken dat de fotograven het wegdek hebben geprepareerd en vervolgens in de berm liggen te wachten tot er een botsing komt. 8)


  Maak melding

 5. @Zwolleinthuus: dat viel eigenlijk wel mee. Was er ongeveer 15 minuten na de melding op de fiets. 😉

  Overigens lijkt de gladheid meer te komen door de spoorvorming op de brug: juist in de wat uitgesleten gedeeltes van het wegdek was het spiegelglad…


  Maak melding

 6. Bij gladheid kun je ook makkelijk wegglijden als je niet te hard rijdt. En het is vast moeilijk op alle belangrijke plekken tegelijk goed te strooien…
  Gelukkig betreft de schade vooral blik… Het is een geluk bij een ongeluk dat er niemand ernstig(-er) gewond geraakt is!


  Maak melding

 7. zie alleen dat er morgen veel sneeuw gaat vallen. Moet het eerst nog zien! Vanmiddag pas om een uur of 1/2 5. In ieder geval was het mooi vervelend dat de ijsselbrug was gestremd. Zelfs de bussen reden niet meer in de omgeving. Maar goed dat we nog meer bruggen hebben.:)


  Maak melding

 8. ik reed erlangs vanochtend, A28 maar gigantische files weer. terwijl dit makkelijk had vorkomen kunnen worden als er optijd was gestrooid


  Maak melding

 9. Misschien ben ik een miezemuis, maar in het stuk lees ik niet dat er voor de botsing wel of niet gestrooid is…

  Nadat het wegdek weer vrij gemaakt was, is een strooiwagen van gemeente Zwolle ter plaatse gekomen om de gladheid te bestrijden met strooizout

  Alleen dit staat er vermeld.


  Maak melding

 10. fotograven

  Ja, die lagen daar samen met de fotohertogen en fotobaronnen…

  Bijzonder trouwens dat (bijna?) iedereen zo eensgezind de gemeente aansprakelijk wil stellen cq verantwoordelijk vindt. Wie zegt dat gemeente niet bij voorbaat OOK al gestrooid had? En eigen verantwoordelijkheid bestaat niet meer? Volgens mij is iedere bestuurder verplicht voldoende afstand te houden, wat betekent dat dit bij mogelijk glad weer nog meer is dan gebruikelijk.

  Het is heel vervelend, maar ik vraag me zeer af of de gemeente dit had kunnen voorkomen.


  Maak melding

Reageer