Esther Groenenberg in Muziektent

Zwolle – Waarom een tranentrekker als de tranen er al zijn’ lijkt het motto te zijn van zangeres/liedjesschrijver Esther Groenenberg. Hoe hard ze ook probeert een echte in en in trieste ballade te schrijven, steeds weer komt haar positieve instelling weer bovendrijven. Zondagmiddag 12 december treedt ze op in de Muziektent in Assendorp.

In het najaar van 2008 scoorde Esther een YouTube hit met ‘Oh meisje’, haar vrolijke aanklacht tegen het huidige schoonheidsideaal. In het clipje zijn gewone vrouwen en meisjes te zien die voor de spiegel staan. Simpel, maar doeltreffend, want het werd door meer dan een miljoen mensen bekeken. Hoewel ze in 2007 al veel publiciteit kreeg door haar optreden bij Mooi! Weer de Leeuw met haar liedje ‘Zuurkool met worst’, ging het balletje pas echt rollen na haar optreden bij De Wereld Draait Door in oktober 2008. ‘Ik zou erg graag een cd willen maken, want ik heb nog veel meer liedjes’ zei ze tegen de presentator. Een dag later was het contact gelegd met de platenmaatschappij en werden de plannen gemaakt.


In februari 2010 zal haar debuutalbum uitkomen. Een cd vol Nederlandse popliedjes, veelal luchtig en vrolijk. Via haar rake en relativerende teksten vertelt ze over wat haar bezighoudt. Soms grappig, soms verrassend ontroerend en vooral ‘niet te veel mineur’.
We hopen, dat de weersomstandigheden het toelaten om buiten te blijven (Esther heeft nieuwe handschoenen aangeschaft speciaal voor Muziek in de Tent lazen we in de Assendorper).

Maar als het te koud is gaan we naar binnen in de Enk.
Als het enigszins meezit zal Goliath Games ook weer aanwezig zijn met leuke spelletjes voor de kinderen. En Ed zal weer lekkere pannenkoeken bakken bij Eureka.Aanvang 14.00 uur, Assendorperplein.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Volgens mij is de cd van Esther al lang uitgekomen. Een echte collectersitem voor de liefhebber! Inmiddels is Esther ook al zo vaak in de regionale en landelijke media verschenen dat de aankonding zoals hierboven wel heel mager is omschreven. Esther is toch inmiddels een bekende Zwollenaar, die iets meer eer verdient.


    Maak melding

Reageer