Vrouwenopvang Overijssel wordt Kadera

Zwolle –  Donderdag 2 december 2010 is in het Ecodrome te Zwolle de nieuwe naam voor Vrouwenopvang Overijssel tijdens het symposium meer dan opvang alleen? in het bijzijn van ketenpartners en andere betrokkenen feestelijk gelanceerd! Vanaf heden heeft de Vrouwenopvang de nieuwe naam Kadera aanpak huiselijk geweld.

Vrouwenopvang Overijssel dekte de lading niet meer, omdat de organisatie veel meer doet dan alleen opvang. Zo biedt Kadera informatie en advies, preventie, opvang, begeleiding en ambulante hulpverlening. Ook het Steunpunt Huiselijk Geweld valt onder Kadera. Waarom Kadera aanpak huiselijk geweld? Deze naam is een mooie illustratie van ons aanbod en hoe breed we werken. Kadee is een Frans woord voor man en era staat voor vrouw. "Wij zijn er voor iedereen! De toevoeging aanpak huiselijk geweld geeft aan wat onze core business is. Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuwe huisstijl met een nieuw logo. Daarom is het foldermateriaal en de website geheel vernieuwd. Afgezien van de nieuwe naam verandert er niets, zoals de nieuwe naam al zegt: "We blijven ons inzetten voor de aanpak van huiselijk geweld."

Directeur Wilma Wielakker:

Kadera! Dat is onze nieuwe naam en daar ben ik erg trots op. Kadera aanpak huiselijk geweld, is eigenlijk de volledige naam. Toen ik in 2008 kennismaakte met de organisatie zag ik al gauw: we doen veel meer dan opvang, we werken niet alleen voor vrouwen en we zijn zelfs af en toe buiten Overijssel actief. De naam Vrouwenopvang Overijssel dekte de lading dus allang niet meer.

Opvang is maar één van onze activiteiten. Sterker nog, het zou me een lief ding waard zijn als we over pakweg tien jaar helemaal geen opvang meer hoeven te bieden. Als we over tien jaar zo actief zouden zijn in voorlichting en preventie dat we mensen al kunnen helpen vóórdat de situatie ontspoort. Als we kunnen voorkómen dat huiselijk geweld ontstaat en doorgaat.

We werken ook niet meer exclusief voor vrouwen. Het gaat om het hele systeem waarin het geweld ontstaat: plegers, slachtoffers en kinderen. Waarbij de slachtoffers vrouwen en mannen kunnen zijn, ouderen en kinderen, allochtoon of autochtoon. En waarom Kadera? Omdat deze naam een mooie illustratie daarvan is. Kadee is een oud woord voor man, en era staat voor vrouw. Wij zijn er voor iedereen.

Artikel delen:

Reageer