Hippisch jaar start met Zwolle International

Zwolle – Het hippische jaar 2011 begint goed met Zwolle International (1 t/m 16 januari). Dik twee weken paardensport van de bovenste plank en voor elk wat wils. Springen, dressuur, mennen en tuigpaarden, voor jong en voor oud, dat is Zwolle International.

zwol_5.jpg

Van zondag 2 tot en met dinsdag 4 januari staat de IJsselhal in het teken van de pony’s en de junioren. De jeugd blijft die eerste week van het nieuwe jaar aan de macht, als de pony’s, junioren en Young Riders in de dressuur op 6 en 7 januari geprogrammeerd staan. Hun finales spelen zich af op zondag 9 januari, een schitterende dressuurdag die voor het overige is gevuld met nationale dressuur. Met de KWPN-hengstenkeuring op zaterdag 8 januari en de ‘Klompenavond’ op donderdag 13 januari komen de liefhebbers van het tuig- en aangespannen paard weer volop aan hun traditionele trekken.

De springruiters nemen in de tweede week bezit van de Zwolse IJsselhal. Van donderdag 13 tot en met zondag 16 januari heeft het CSI** plaats, met topdeelname uit binnen- en buitenland. Zeer interessant zijn natuurlijk de finales van de GMB-competities voor jonge springpaarden die op vrijdag 14 en zaterdag 15 januari in Zwolle plaatsvinden.

De Grote Prijs van de Gemeente Zwolle vormt op zondagmiddag 16 januari de spectaculaire afsluiting van twee weken paardensport in optima forma.

Artikel delen:

Reageer