Studenten Deltion genomineerd voor Mediaprijs 2010

Zwolle – De vakjury van de RVU Mediaprijs 2010, een wedstrijd onder jonge mediamakers, heeft 13 talentvolle jonge genomineerden bekend gemaakt. Deze zijn gekozen uit maar liefst 50 inzendingen van diverse scholen. Twee nominaties zijn er voor vier studenten van het Deltion College uit Zwolle.

wisebit_christiaan_bakkeraron_fels.jpgDe Fragment van de Wisebit van Christiaan Bakker een Aron Fels

Onder de nominaties bevinden zich diverse filmpjes – Wisebits – van studenten van verschillende kunstacademies en audiovisuele opleidingen in Nederland. Wisebits zijn filmpjes van 30 seconden tot ongeveer een minuut en gaan over een wonderlijk feit. Ze roepen een vraag op of stemmen je tot nadenken. Over de wereld en over jezelf. Wisebits kunnen in allerlei stijlen gemaakt worden: animatie, clips, drama en documentair. De studenten konden dit jaar kiezen uit negen onderwerpen waarvan de populairste waren ‘Is het een ramp dat rampen gebeuren?’ en ‘Heeft het zin om chagrijnig te zijn?’ De genomineerde Deltionstudenten zijn Jop Everaarts en Mark Wijma met hun inzending Kennisgeving. De andere genomineerde is het duo Christiaan Bakker en Aron Fels met de inzending Alles anders?

De jury bestaat dit jaar uit Michiel Snijders, producent van Il Luster (de bekendste producent van animatiefilms in Nederland), Maya Schepers, eindredacteur bij de RVU/NTR en Jasper de Bruijn, winnaar van vorig jaar. Jasper won vorig jaar met zijn film ‘Wanneer maakt overbevolking jouw wereld onleefbaar?’

De bekendmaking van de prijswinnaars en uitreikingen zijn op donderdag 9 december in het Filmtheater Hilversum waar alle 13 nieuwe Wisebits worden vertoond. De winnaars maken kans op een geldbedrag van 750, 500 en 250 euro.

Artikel delen:

Reageer