Algemeen Log 200

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 201 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 236
 1. Nou dat was wel een lange minuut, die 21:29. Het ging nog even mis hier; te korte reactie, niet snel genoeg bij verzendknop en dan toch binnen dezelfde minuut.


  Maak melding

 2. sorry haha, ik was eigenlijk bezig met het strooizout van de PVDA.
  Maar vooral omdat ik uiteraard weet hoe SKERP het openen van een log wordt gespeeld, is het wel leuk 😉


  Maak melding

 3. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  1stCobra met zijn eerste en gelijk een knaller voor het 200ste log medaille 😀 😀 😀 😀

  Eregalerij:

  met 2: blauwtje, -p- en Nachtbroeder

  met 3: Dame, JanD, Verdieping, marieke de tweede en Plantje

  met 6: Gezellig, Appie,Wim en bernard

  met 8: ingrid. ja-tja, Eva en Natascha

  met 9: Koko hattem

  met 10: Tim

  met 12: drama

  met 16: Derk

  met 17: Joppuh

  met 19: Assendörper

  :D:D:D


  Maak melding

 4. Algemene suggestie: kunnen er berichten komen over waar er geschaatst kan worden behalve op de ijsbanen in Zwolle. Hierbij denk ik aan plas bij AA-landen, Windesheim, andere vijvers en sloten in Zwolle. Ik wil morgen graag schaatsen met de kinderen maar liefst in de buurt van de Zwolle Noord/Wipstrik. Het is lastig om updates hierover te vinden via Google. Tips van gebruikers weblog ook welkom natuurlijk.


  Maak melding

 5. De ijsbaan van HWZ aan de Kuyerhuislaan blijft voorlopig dicht helaas. Daar is teveel sneeuw en er zijn scheuren. De enige baan die open is, is in Westenholte. Ga niet zomaar op ander natuurijs, de KNSB waarschuwt daarvoor!


  Maak melding

 6. Ajacied Luis Suarez heeft in een schuldbekentenis op zijn eigen website nogmaals spijt betuigd voor het bijten van Otman Bakkal in de wedstrijd tegen PSV. De aanvaller toonde eerder al begrip voor de schorsing van twee duels die zijn club hem oplegde. De KNVB overtrof dat aantal vervolgens en strafte Suarez voor zeven wedstrijden.

  “Het spijt me heel erg. Ik bied bij deze Bakkal en de supporters van Ajax mijn excuses aan. Als aanvoerder mag ik niet zo in de fout gaan”, aldus Suarez in een videoboodschap die is opgenomen in het zonnige Barcelona waar de Uruguayaan geregeld zijn schoonfamilie bezoekt. “Op dat soort momenten speel je met je hart en denk je niet na. Ik ben erg kritisch op mezelf, maar zo gedraag ik me normaal niet.”

  Woensdag mag Suarez in de Champions League wel meedoen tegen AC Milan. “Het enige wat ik nu kan doen is hard werken.”  Maak melding

 7. Youp…wat een beschrijving van zijn live ervaring!

  Hoogmis
  Omdat ik erbij was. Daarom weet ik dat het waar is. Dat het echt gebeurd is. Dat het geen droom was. Niet een of andere vreemdsoortige hallucinatie. Geen paddotrip. Niks van dat al. Het is echt gebeurd. Helemaal echt. Ben er nog steeds duizelig van. Duizelig van de poëtische kant van de zaak. De pure schoonheid. De niet te omschrijven snelheid. Het onnavolgbare schouwspel. Mijn ogen schreeuwden ooohhh en aaahhh, terwijl mijn mond zweeg van verbazing. Ik beet soms in mijn hand. Eerst zacht, later wat harder. Ik keek naar mijn buurman. Hij lachte. Ik lachte. En we zagen dat iedereen ons nadeed. Iedereen lachte. Of deden wij iedereen na? Ik weet het niet. De vrolijkheid begon ergens en sloeg vanzelf over op ons allemaal. Vlug? Eigenlijk al na één minuut. Het zinderde. Gaf kippenvel. Een rug vol huiver. Prettige huiver. Het deed me aan topgerechten denken. Die smaaksensatie. Een mooie ontploffing in je mond. Of aan een boek dat je niet weg kunt leggen. Een boek waarin de bladzijden zichzelf omslaan. Of een circusact. Iets spectaculairs met acrobaten. Of een vrouw. Een beeldschone vrouw. Onbereikbaar gracieus. Je hart zucht, je buik kriebelt, je hersens jeuken.

  Of een feest. Een feest met de juiste mensen, de juiste muziek die je jong maakt. Zo jong dat je benen vanzelf gaan dansen. Of een stukje Callas in haar hoogtijdagen. Een aria die door je ziel snijdt. Of een onschuldig kind dat onverstaanbaar vrolijk brabbelt en daardoor zo verschrikkelijk de waarheid spreekt.
  Ik kan het niet anders omschrijven dan zo. Ik moet het kwijt en kan het niet kwijt. Omdat het letterlijk en figuurlijk onbeschrijflijk is. Wie er bij was was er bij. En alleen zij begrijpen wat ik bedoel. De geur, het lawaai, de sensatie, de saamhorigheid, de lach, de schoonheid, de overtreffende trap.
  Het was op tv. Velen hebben het daar gezien. En ook zij vonden het mooi. Heel mooi zelfs. Maar ze waren er niet echt bij. Ze voelden niet de regendruppels die zich in de loop van de avond aanpasten en aangenaam lauw werden. Heerlijke douche. Zij zagen niet de vogels die met duizenden tegelijk boven het gebeuren gingen hangen om te zien of het echt waar was. Het was waar. Echt waar. En niemand hoorde de muziek die ik hoorde. Het tweede deel van het pianoconcert van Ravel. Op die goddelijke muziek werd het ballet uitgevoerd.

  Was het een ballet? Nee! En ja! Ja, het was een ballet. Een schitterend ballet. En dat was het ook weer niet. Niet officieel althans. Ik zag het als ballet.
  Waar dit stukje over gaat? Over iets waar ik bij was. En waar ik euforisch over ben. Of u er ook heen kunt? Nee, want het wordt niet herhaald. Omdat dat niet kan. Ja, je kunt de herhaling op televisie zien, maar dan is de prik van de champagne. Je moest het live zien. Zien en horen. Horen en voelen.
  Zacht geloofde ik weer even in god. Voorzichtig. Niet echt. Maar ik dacht even dat god met een joystick op een wolk zat. Ik heb de hemel afgetuurd om dat te controleren. Maar ik zag niemand.
  Mijn zoon was er bij. Hij en ik waren samen. En hoeven elkaar vanaf nu alleen nog maar aan te kijken. Meer niet. De blik is genoeg. Onze ogen glimmen elkaar toe. Onze monden moeten vanzelf lachen. We kunnen niet anders. En we nemen het mee. Lichte bagage voor de rest van ons leven. Vederlichte bagage. Te tillen met onze wimpers. In moeilijke dagen zullen we er op teren. Teren op de herinnering aan die avond. Die avond in november 2010.

  Die zinderende maandagavond. Onze hoofden zullen zich regelmatig vol neuriën, onze harten kloppen dan ritmisch mee en onze voeten zullen dansen zonder dat iemand het ziet. We waren bij de hoogmis. De absolute hoogmis. En kijken sprakeloos terug op afgelopen maandag. Barcelona – Real Madrid. Camp Nou. Vijf nul! Amen.  Maak melding

 8. Let it Be, met alle sterren uit de 80’s en 90’s

  Waanzinnige clip voor wie vóór 1980 geboren is
  Het Noorse tv-programma ‘Gouden Tijden’ heeft een clip gemaakt waarin zo’n beetje alle tv-sterren uit de jaren ’80 en ’90 meespelen. Met onder anderen Tubbs uit Miami Vice op luchtgitaar. En nog veel meer verrassingen.
  .De bewuste clip

  Deze info kwam ook tot u via joop .nl

  =============

  Carry sluit nu “Spijkers met Koppen af”….ff meezingen en bijspijkeren!


  Maak melding

 9. Morgen wordt het hier gevierd, maar niet met Sint en Piet in huis. Dat hoeft voor mij niet.
  Jullie hebben een Sint en Piet, Derk? Ben benieuwd hoe dat ontvangen wordt door de kids.
  Jaaaaaren geleden woonde ik in Grunn en vierden we Sinterklaas in Zwolle. Onderweg op de A28 zag je verschillende Sinterklazen en Pieten in auto’s voorbij rijden. Dat was altijd wel leuk om te zien.


  Maak melding

 10. Ja dick wij hebben Sint en 3 pieten, de Sint uit Genemuiden is nl goed bevriend met mijn zwager dus vandaar dat die 2 x komt en kost niets LOL


  Maak melding

 11. Ik heb ooit zo’n enorme beun-klaas gezien (bij een openbare sint-activiteit) dat ik er wel van genezen ben om een Klaas zomaar in te huren. Als je de Klaas kent, dan is het een ander verhaal natuurlijk 😀
  Onze kinderen hebben Sinterklaas wel genoeg gezien (intocht 2x en op school).
  Vanavond maar even last-minute dichten. Hoe hoger de druk, hoe beter het resultaat 😉


  Maak melding

 12. Ja marieke, ik moet nu iedere dag 3 x contact opnemen met de huis artsenpost om mijn temps door te geven ivm die bloed vergiftiging. Maar ik zit nog steeds boven de 39 graden. Mag ook niet bij kinderen onder een jaar komen dus vanavond mis ik het sinterklaas feest bij mijn schoonouders. Die kleine dame van ons is daar nl


  Maak melding

 13. Wij vieren dit jaar niet echt sinterklaas, eerder deden we het wel met het sinterklaas dobbelspel.
  En toen de kinderen nog geloofden, kwam bij ons sinerklaas met zijn pieten ook. Samen met de kinderen van mijn broer was dat erg spannend maar bovenal erg leuk.

  Ga nu gourmetten morgen (echt Nederlands) ben al druk in de weer met salades maken. En met kerst kado’s onder de boom.


  Maak melding

 14. Ik ga maar een grote pan snert maken voor morgen. Dat dachten trouwens meerdere mensen… het schap met de spliterwten was karig gevuld bij de supermarkt.


  Maak melding

 15. En met kerst kado’s onder de boom

  ;D Ik heb van de week al alle kerst cadeaus gekocht 😀 Je kan het maar op tijd binnen hebben voordat het echt druk wordt in de stad haha dan kan ik ze morgen meteen onder de boom leggen….

  Tja geen kinderen hier dus ik ga morgen de boom zetten. Hou de lamellen wel dicht zodat de kleine buurmannetjes het niet zien.

  Toch wel een klein beetje sinterklaas hier, gewoon voor de lol. Mars mag zijn schoen zetten en nu maar hopen dat hij hier vandaag niet meer leest 😀


  Maak melding

 16. Koko nog niet gesproken, en hoe ik er aan gekomen ben, nou dat is al ruim 2,5 maand geleden geprikt door een mug in litouwen onderbeen werd wel dik maar dacht het gaat wel over. bleek een “verkeerde”mug te zijn geweest.Daar kwamen ze achter toen ik liep te slepen met dat been en naar de dokter ben gegaan.


  Maak melding

 17. Ach marieke je hebt in ieder geval niet mis gegrepen en anders was Assendörper ze wel even langs komen bren na cafe bezoek aan de pierik.


  Maak melding

 18. Het sinterklaas dobbel spel gaat als volgt. Je pakt allemaal kleine kadootjes in, zo onzinnig mogelijk het liefst. En je gaat met een dobbelsteen gooien. Je spreekt van te voren af wat de cijfers 1 t/m 6 beteken. Bijv. 1 kadootje pakken, 2 je mag bij iemand en kado pakken die hij nog niet heeft uitgepakt enz. en 6 is meestal dat als je een kado hebt, dat je hem uit mag pakken.


  Maak melding

 19. Dan gaat het opname worden, voor zondag 5 uur moet die onder de 39 zijn anders kom ik naar jullie toe in Zwolle.

  Leuk spel zo te horen even onthouden voor volgend jaar.


  Maak melding

 20. Dat zou echt balen zijn Derk, als er ook nog een ziekenhuis opname bij zou komen. Zal voor je duimen dat het voor morgen 5 uur de koorts gezakt is.


  Maak melding

 21. @Derk Idd NIET doen die sauna!

  Als je koorts hebt of antibiotica gebruikt, is het niet verstandig om naar de sauna te gaan. Je ??kweekt?? immers een verhoging van de lichaamstemperatuur en als je al start met een hogere lichaamstemperatuur zal je lichaam zelf onvoldoende kunnen afkoelen. De principes van antibiotica en sauna werken elkaar dus tegen.
  Hierbij speelt ook nog eens dat koorts een reactie is van een proces wat zich in je lichaam afspeelt. Dit proces vraagt om energie. De sauna kost je (al is het niet veel) ook energie. Alles bij elkaar opgeteld kan dit een negatieve uitwerking hebben. Daarom is het advies even te wachten met een bezoek aan de sauna.  Maak melding

 22. Oeps dank je dame, ik dacht het kan geen kwaad, maar heb nu al twee keer een ander kuurtje gekregen. Dan gaan we maar stratego spelen is ook altijd leuk.


  Maak melding

 23. Oef, ben blij dat je nog niet weg bent. Je zult ook wel doodmoe zijn van de aanhoudende koorts. Zo’n beest kan een akelige bacterie op zijn snoet hebben; een klein prikje is dan al genoeg om behoorlijk ziek te worden.


  Maak melding

 24. In elk geval sterkte derk, ik heb wel eens gehoord dat men in het havenziekenhuis van rotterdam gespecialiseerd zijn in allerlei soorten bijzondere beten.


  Maak melding

 25. Er zullen wel weer teveel kinderen teveel verwend worden met sinterklaas. Vroeger waarschuwden ze altijd voor verwende kinderen, maar volgens mij is het door de jaren nog erger geworden. Een kind van 8 heeft alles al en moet toch nog op 5 locaties Sinterklaas vieren? Tja, het zal wel nodig zijn.  Maak melding

 26. Daar weet ik alles van dame. Maar samen met een vriend een paar potjes Stratego spelen is ook leuk, weet je wat het beroerde is, eten doe je niet niets smaakt dus eet ik nu 4 borden brinta per dag en veel fruit.


  Maak melding

 27. @ Derk: Stratego en/of Risk; schaken; 4 op een rij Mens erger je niet; dammen; barricade…..als ik daar een rangorde in aan moest brengen, stonden de eerste 3 in elk geval in de goede volgorde.


  Maak melding

 28. Risk is ook een goeie maar dan hebben we er nog een speler bij nodig, met z’n tweeën is het niet zo leuk. Lang niet gedaan hoor spelletjes spelen net deze week weer mee begonnen en ik moet zeggen het is leuk!


  Maak melding

 29. BeeldBuisBode

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – De week van… Julian Assange, oprichter van Wikileaks
  – Drugsoorlog in Zuidoost-Brabant

  Nieuwsuur (N2, 22:00)
  – Pastoor voor de rechter voor misbruik
  – De gouden AK-47 van Saddam Hoessein

  Studie Sport: Eredivisie (N1, 22:25 )
  Samenvattingen van de wedstrijden van vandaag: Ajax – NEC, Excelsior – NAC, PSV – Heracles, FC Twente – De Graafschap

  Studio Sport (N2, 23:20)
  – Schaatsen: World Cup in Changchun
  – Wielrennen: aandacht voor de Wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Melbourne
  – Tennis: aandacht voor de finale van de Davis Cup tussen Servië en Frankrijk

  NIEUWS: Brandende kwesties (N2, 22:35)
  De bouwfraude in 2001 is verzand in een slepende zaak, waarin niemand veroordeeld is en klokkenluider Ad Bos de dupe werd. Hij wordt vervolgd, terwijl anderen vrijuit gaan. Houden bouwers, politici en magistraten elkaar de hand boven het hoofd? Interviewer Gideon Levy gaat weer op zoek naar de structuur van de macht en spreekt met prominenten over de bouwfraude

  FILM: The Life Aquatic with Steve Zissou (Canvas, 23:45)
  Lekker maffe komedie met Bill Murray als wereldvreemde documentairemaker – duidelijk geënt op Jacques Cousteau – die met zijn even rare crew op jacht gaat naar de mytische haai die zijn partner heeft opgegeten. Terwijl op de soundtrack talloze David Bowie-nummers in het Portugees weerklinken

  MUZIEK: Met Michiel (N3, 00:05)
  De band uit het dorpje America bestaat 25 jaar en werd tijdens een concert verrast: Racoon, de Heideroosjes en Guus Meeuwis kwamen het podium op en zongen een lied van de band. In Met Michiel dit concert, maar ook gesprekken met de bandleden en videofelicitaties van De Dijk, Bl?f, Matthijs van Nieuwkerk en Youp van ’t Hek

  Boeken (morgen, N1, 11:20)
  Gesprek met historicus Auke van der Woud over Koninkrijk vol sloppen. En een gesprek met Tomas Lieske over zijn nieuwe roman Alles kantelt

  Buitenhof (morgen, N1, 12:10)
  – Het Europees Hof Voor de Rechten van de Mens onder vuur. Aan tafel: rechter Egbert Myjer
  – De overlevingsstrategie van de middenpartijen. Liesbeth Spies (CDA) en Lilianne Ploumen (PvdA)
  – Hein van Oorschot, collegevoorzitter van de Universiteit van Tilburg, over de gevolgen van de kabinetsplannen voor ons hoger onderwijs

  =========================

  * Met Michiel 😀 *** WAT EEN LIJST: De Dijk, Bl?f, Matthijs van Nieuwkerk en Youp van ’t Hek ***
  Brandende kwesties 😀 Misschien ook wel. Boeken (altijd een !) en Buitenhof gedeeltelijk. Straks (na ’t eten) live voetbal….3 potjes achter elkaar, dat vind ik toch wel wat teveel van ’t goeie.


  Maak melding

 30. @ Derk: Het is hartstikke leuk. Scrabble nog vergeten! Die komt wel op 1 of 2 denk ik. En kaartspelen, als klaverjassen. Kaartspelen als geheel wel 3e of 4e denk ik. Altijd willen winnen :D:D:D Schoonzusje en ik waren altijd zeer gedreven; mooie confrontaties 🙂

  Scrabble was ook altijd leuk. Als je na de zwakste skakel was, had je al bijna gewonnen 8)


  Maak melding

 31. @ Eva, over meerdere dagen

  Bericht door Eva, op 4 december 2010 om 17:32
  ….en moet toch nog op 5 locaties Sinterklaas vieren?

  Op school, bij de hobby, thuis, ander huis, winkelcentrum etc. etc.


  Maak melding

 32. @ dame, ik heb ze niet allemaal thuis. Maar ben idd verwend met het feit dat ik ze vaag heb mogen spelen 8)

  Vind jij niet dat de jeugd makkelijk teveel verwend kan worden?


  Maak melding

 33. En monopoly niet te vergeten. Hier wordt met Jip de junior-versie gespeeld, hij is er aan verslingerd… ’t Is meteen een mooie reken-oefening.


  Maak melding

 34. Ik heb daar geen makkelijk antwoord op. Mijn kinderen zijn eigenlijk behoorlijk verwend: helpen weinig mee in de huishouding en als ze iets willen dan krijgen ze het ook. Vroeger mochten ze ook vaak de schoen zetten. Op school hoorde ik dan andere moeders altijd ferm zeggen dat hun kinderen maar eens in de week de schoen mochten zetten, omdat ze anders te verwend werden. dan zei ik maar niets over hoe het bij mij ging.
  Niettemin gedragen mijn kinderen zich geen van tweeën “verwend”. Ze zijn nog altijd blij met wat ze ook maar krijgen, van klein hebbeding tot groot cadeau. En als ik ze iets heb beloofd wat onverwacht toch niet door kan gaan, zeuren ze er nooit over. En omgekeerd, kunnen ze ook heel goed ‘geven’.


  Maak melding

 35. Ach dat zielige opscheppen of downplayen op school. Vaak bedoeld om zich als model-ouders te profileren.Door beroeps-schoolplein-roddelaars zeker. Herken wel e.e.a. in je 2e regel. Maar ze moesten al snel de waarde van geld kennen. Dat niet alles maar aangeschaft kan worden etc. Een grote maatschappelijke waarde: “ook kunnen geven”. “vriendjes” ook. En duidelijk aangeven dat “geld, macht, status en aanzien” zeker niet het belangrijkste begrippen zijn in het leven. Verwende kinderen herken ik al vrij snel.


  Maak melding

 36. Zonder opscheppen denk ik niet dat je mijn kinderen snel als verwend zult herkennen. De ene is trouwens een knieperd en de andere heeft een gat in zijn hand. Gingen we jaren geleden naar de ?? 0,50-kermis; allebei voor ??5 aan muntstukken. De jongste was er bij de tweede kraam al doorheen en de oudste ging met bijna alles naar huis. Wel allebei plezier gehad.


  Maak melding

 37. Ik vind risk geweldig om te spelen, weet nog van jaren geleden dat we het speelden met het jongste broertje van mijn man, hij was toen 12. Ik had als opdracht om zijn leger te vernietigen. Dacht op een gegeven moment dat ie mij een klap zou geven, zo boos was ie.

  En triviant vind ik ook erg leuk. En rummycup. En op oudjaarsavond o.i.d, hints ook erg leuk met een groep.


  Maak melding

 38. 😀 Mooi dame: herkenning als verwend. Bij ons ook: gat in de hand en knieperd….Mooi toch, alleen die gat-in-de-hand-kinderen, moeten zorgen dat dat niet groter wordt 😉 Mooi he, die verschillende karaktertjes en dat gevarieerde gedrag. Collega was gister erg negatief over “kinderen zetten in deze wereld”. Mensen zouden ook hoe langer hoe minder kinderen willen. Vroeg of ie bij zichzelf afging, of zijn 2 twintigers geen kinderen willen. Klopte idd, denk dat het nog wel hard meevalt allemaal. Wij en onze vrienden wilden tenminste zeker kinderen.

  Nu idd met veel scheidingen, is het de vraag of nieuwe stelletjes nog wel kinderen willen. Zou er wel eens een antropoloog (of een sociaal maatschappelijke prognose) oid over willen horen. Wel interessante info.


  Maak melding

 39. Mido en ?zbiliz krijgen van Jol basisplek bij Ajax
  04/12/2010 18:15

  Ajax start zaterdagavond in het duel met NEC Nijmegen in een verrassende basisopstelling. De Egyptenaar Ahmed Hossam, beter bekend als Mido (foto), en de twintigjarige Aras ?zbiliz kregen van trainer Martin Jol een basisplaats.

  De opvallendste afwezige is Vurnon Anita. De linksback neemt plaats op de reservebank waardoor Urby Emanuelson een linie naar achteren schuift. De multifunctionele linkspoot is zaterdag de linkerverdediger.

  Jol deed slechts een beroep op twee middenvelders. Eyong Enoh en Demy de Zeeuw vormen het controlerende duo. Mounir El Hamdaoui, Miralem Sulejmani en de eerder gememoreerde ?zbiliz en Mido moeten voor de doelpunten zorgen in de Amsterdam Arena. De aftrap is om 18.45 uur.  Maak melding

 40. Bericht door Dame, op 4 december 2010 om 17:56
  Ik heb daar geen makkelijk antwoord op. Mijn kinderen zijn eigenlijk behoorlijk verwend: helpen weinig mee in de huishouding en als ze iets willen dan krijgen ze het ook. Vroeger mochten ze ook vaak de schoen zetten. Op school hoorde ik dan andere moeders altijd ferm zeggen dat hun kinderen maar eens in de week de schoen mochten zetten, omdat ze anders te verwend werden. dan zei ik maar niets over hoe het bij mij ging.
  Niettemin gedragen mijn kinderen zich geen van tweeën “verwend”. Ze zijn nog altijd blij met wat ze ook maar krijgen, van klein hebbeding tot groot cadeau. En als ik ze iets heb beloofd wat onverwacht toch niet door kan gaan, zeuren ze er nooit over. En omgekeerd, kunnen ze ook heel goed ‘geven’.

  Dit klinkt als een omschrijving van mijn broertjes en ik;)


  Maak melding

 41. Geachte bezoekers,

  De redactie wil graag aandacht voor off-topic berichtgeving.

  Herhaaldelijk worden door een aantal personen bij (serieuze-) onderwerpen vragen aan een andere bezoeker gesteld die niet van toepassing zijn op het nieuwsbericht.
  Naast dat de discussie dan een geheel andere wending kan nemen en off-topic wordt, toon je daarmee ook geen respect naar de degenen die wel op de inhoud van het bericht in willen gaan.

  De redactie is de laatste dagen teveel bezig met het editten van reacties die off-topic zijn, om daarmee een zuivere discussie gaande te houden.

  Graag aandacht hiervoor!

  Wie de schoen past….

  Redactie Weblog Zwolle  Maak melding

 42. En? Ook goed terechtgekomen, Natascha?:)

  Ben wel eens met Dick dat de moeders die het hardst riepen hun kinderen niet “te verwennen” en “altijd consequent” te zijn, de meest vervelende spruiten hadden. Misschien is de omgekeerde opvoedmethode zo gek nog niet…:)


  Maak melding

 43. Is er overigens behoefte aan een Weblog Zwolle Leaks? Ongenuanceerde anoniemen berichten aangaande de gemeente Zwolle en andere regionale overheden? Bijvoorbeeld het falen van het strooibeleid de laatste dagen. Is dat wat?


  Maak melding

 44. Ze waren bij ons vanavond in de straat aan het strooien,schuiven en borstelen. Weet niet hoe de rest van de wegen in Zwolle er nu uit ziet.


  Maak melding

 45. @ Ja-Tja, ze willen volgens mij ze niet laten strooien,maar net zo als ze, als ze dat willen voor 5 euro p.d. zwerfvuil op laten ruimen, nu sneeuw laten ruimen voor 5 euro p.d, je kunt dan als particulier een verzoek doen om je stoep sneeuwvrij te laten maken.
  Wat is daar mis mee?


  Maak melding

 46. Een zwerver heeft wel wat anders aan zijn hoofd: hoe kom ik snel aan drank of drugs. Nu moeten ze in deze wintertijd al verplicht de Herberg in en dan ook nog in de barre kou vegen. Ik zie ze dat niet doen.


  Maak melding

 47. Jij hebt er blijkbaar meer moeite mee dan “de zwervers”5 euro p.d.
  Het is volgens mij voor de meesten de kans om zich weer nuttig te voelen en een dag ritme op te pakken.


  Maak melding

 48. Ook zwervers zjn er in soorten en maten. Ze zijn niet allemaal verslaafd, hoewel het lastig is om op straat clean te blijven. Veel daklozen kampen met psychische problemen. Vandaag aardige man die De Herberg verkocht bij ons winkelcentrum. Aan de naam te zien Oost-european. Leek geen verslaafde. In Arnhem heeft de gemeente een persoonlijke aanpak op daklozen losgelaten. Het schijnt behoorlijk succesvol te zijn.


  Maak melding

 49. Bericht door Dame, op 4 december 2010 om 18:06
  Zonder opscheppen denk ik niet dat je mijn kinderen snel als verwend zult herkennen. De ene is trouwens een knieperd en de andere heeft een gat in zijn hand. Gingen we jaren geleden naar de ?? 0,50-kermis; allebei voor ??5 aan muntstukken. De jongste was er bij de tweede kraam al doorheen en de oudste ging met bijna alles naar huis. Wel allebei plezier gehad.

  Dit klinkt als een omschrijving van mijn broer en mij. Hij had zijn geld dezelfde dag al op als dat hij het kreeg en ik vond het geweldig om geld te sparen in mijn portemoneetje, tot grootse frustratie van mijn broer, trouwens…


  Maak melding

 50. Aan de reacties te horen is dit de standaardverdeling in een gezin. Kwam je broer geen geld lenen bij jou? Dat doet mijn jongste wel bij mijn oudste. ze zitten sinds kort op dezelfde school en als hij hem ziet dan vraagt hij 1 euro voor snoep en drinken.


  Maak melding

 51. Mijn broer en ik zaten alleen op de basisschool bij elkaar op school. Toen was er nog geen geld nodig om tussen de middag iets van te kopen. Maar ik moet tot mijn schaamte toegeven, dat ik ECHT te gnieperig was om hem geld te lenen! VAN MIJ! Eigen schuld, had je zelf maar moeten sparen….
  Schaam, schaam, schaam, schaam.


  Maak melding

 52. Maar nog even de discussie over daklozen en sneeuwruimen…
  Punt 1:
  Niet alle daklozen zijn verslaafd of zijn psychiatrisch patient.
  Punt 2:
  Niet alle daklozen hebben geen baan.
  Punt 3:
  Waarom worden in deze stelling alleen daklozen meegenomen? En niet ook WAO’ers die best wat kunnen werken? Of werklozen, die ook graag wat willen verdienen? Of bijstandsmoeders, terwijl hun kinderen ergens worden opgevangen, allemaal bij elkaar? Of mensen met een taakstraf? Of ijscoverkopers, omdat die in de winter toch niets te doen hebben? Of strandwachters om diezelfde reden, enz enz enz?

  Een beetje flauw om het steeds op het bord van de daklozen te schuiven, terwijl hun situatie aan alle kanten blijkbaar ENORM onderschat wordt!


  Maak melding

 53. aanvulling op bericht eva over daklozen en sneeuwruimen:

  vergeet vooral ook niet de pappa die op zaterdagmiddag met z’n dochtertje de straat in het pitoreske westenholte sneeuwvrij maakt. Geheel zonder financiele beloning maar wel met veel voldoening 🙂  Maak melding

 54. @ Eva, dat sneeuw ruimen, wordt gedaan als een vervolg op een proef met daklozen die afval opruimen/prikken, en blijkt succesvol te zijn.
  Kan me niet herinneren iets gezicht te hebben, dat ik een vooroordeel heb over welke type mensen er dakloos zijn. En waarom niet gaan sneeuw ruimen als ze dat zelf een prima daginvulling vinden.
  Snap de discussie niet. Leven en laten leven zou ik zeggen.


  Maak melding

 55. Er zijn nog altijd mensen die denken dat daklozen er zelf voor kiezen en een heerlijk vrij leven hebben. Volgens mij is het hard werken om te overleven op straat. Het emotioneert me echt wanneer ik bedenk hoeveel daklozen er nu zijn vergeleken bij 20, 30 jaar geleden. Er schijnen ook veel kinderen op straat te leven die uit huis zijn gezet. Ik vrees een randverschijnsel van scheidingen en nieuwe relaties.


  Maak melding

 56. Bericht door Wim, op 4 december 2010 om 23:22
  de Tukkers gewonnen?

  Hangt ervan af welke Tukkers je bedoelt: Twente-De Graafschap 2-0; PSV-Heracles 4-2 (en Ajax-NEX gelijkspel)


  Maak melding

 57. @Dame: “Er zijn nog altijd mensen die denken dat daklozen er zelf voor kiezen en een heerlijk vrij leven hebben”.
  Die mensen vraag ik altijd of ze met die daklozen zouden willen ruilen….. Het antwoord laat zich raden.  Maak melding

 58. Zeg dat wel. Het was behoorlijk slecht weer geweest onderweg en glad. Aantal gestrande auto’s gezien. Maar ook vol met verhalen. Zoon had – dom dom dom – gejuicht bij het eerste doelpunt van NEC. “Hou je b*k”, kreeg ie toegesnauwd. Maar ja, hoort bij de spanning van het spel zullen we maar denken.
  De wedstrijd Zwolle-Twente was mooier om bij te zijn; meer sfeer.


  Maak melding

 59. Herkenbaar, Drama. Toch kan bijna niemand zich voorstellen dat zaken in het eigen leven zo mis lopen dat je echt op straat komt, maar als je de verhalen van daklozen leest, gaat het toch regelmatig om mensen met een goede baan die door ontslag, scheiding en ander leed in de problemen zijn gekomen.


  Maak melding

 60. Ik weet toevallig 😉 dat onze dochter een slee gaat krijgen van Sinterklaas… go figure! Zij een slee, maar geen sneeuw meer om het op uit te proberen!!!


  Maak melding

 61. Daklozenverhaal: Ik vind het zo schrikbarend om te zien hoeveel huizen er in Stadshagen nu te koop staan. Ik stel me dan iedere keer het volgende voor: Allemaal jonge mensen, die waarschijnlijk op basis van 2 inkomens een wurghypotheek hebben genomen. Eén van beide, misschien wel allebei, verliest zn baan en daarmee kunnen ze de hypotheek niet meer opbrengen, worden vervolgens dakloos.
  Ook: Hoeveel relaties houden tegenwoordig nog 50 jaar stand??? Men scheidt veel sneller. En ook dan kan je zo’n huis niet meer betalen.
  Of in gemeenschap van goederen trouwen en een partner hebben die een verkeerde investering heeft gedaan..

  Dakloos worden kan ons helaas ALLEMAAL gebeuren!

  Denk daar maar eens over na…


  Maak melding

 62. @Eva helemaal mee eens ik heb ook fouten gemaakt in mijn jeugd en dacht dat ik de wijsheid had hoe alles moest. Gevolg ik heb 1 jaar op Hoog Caterijne mogen “wonen” . Ik heb geleerd van mijn leven/fouten en ben er bovenop gekomen maar het kan heel snel gaan hoor zoiets.


  Maak melding

 63. @Eva, inderdaad maar er kan ons allemaal zoveel gebeuren iedere dag.
  Zaak is: wat kan en vooral wil ik dan met die informatie?
  Moet men dan alles zoveel mogelijk indekken en ieder risico vermijden, niet trouwen & geen huis kopen?

  Of is een bewustwording van “weet wat je hebt en geniet ervan” voldoende en moet je voor jezelf de afweging maken hoever je wilt gaan?

  Denk daar maar eens over na… 😉


  Maak melding

 64. Goedemorgen allemaal…
  @Derk; Tjeu… wat een verhaal!
  Wat heb je dan nu sinds die tijd een heleboel voor elkaar!!!!!
  Een huis, een baan, een lieve vrouw en lieve kindjes. Alle basisbehoeften! Ben ik wel heel benieuwd, wat jij doet, als je een dakloze tegenkomt…
  @1stcobra; Wij hebben een hypotheek op basis van 1 inkomen. Das maar goed ook, anders hadden ook wij nu ons huis moeten verlaten!


  Maak melding

 65. Goedemorgen, jammer dat de sneeuw nu al weer aan het dooien is.
  Was gisteren zo leuk om te zien al die kinderen buiten druk aan het spelen in de sneeuw.
  Jeetje Derk, gelukkig is het weer goed gekomen.
  Hoe is het met je koorts?


  Maak melding

 66. Sinterklaas zou onze dochter vandaag een slee geven… alleen zonder sneeuw zullen we haar niet aan het verstand kunnen brengen, dat ze er nu even niet op kan slee-en. Dus hebben we sint gevraagd of die het erg vindt, dat we de slee even in de schuur verstoppen en het geven op een ander (sneeuwrijker) momentje…


  Maak melding

 67. @Eva, tja een hele goede preventieve actie om tranen te voorkomen.
  Mocht je hulp nodig hebben met de slee, 2 meter achter mij zit Mega Mindy 😉


  Maak melding

 68. Mega Mindy… haha…. ik heb hier w?l een MegaMindy aanbidster…

  Maar vooral Bumba en (gek genoeg) kabouter Plop doet het goed bij haar. Uiteraard ook Dora en Diego en Linny, Tuck en Ming Ming…


  Maak melding

 69. Bijzonder goed initiatief om zwervers en daklozen te laten sneeuwschuiven met dit noodweer. ik ben alleen bang dat het voor die 5 euro pd eerder sneeuwsnuiven wordt!


  Maak melding

 70. Om alleen de daklozen/zwervers hier voor in te zetten is meer dan smakeloos.Er zitten ook meer dan genoeg beroepswerklozen thuis(wel lekker warm bij de kachel voor hun flatscreen).Werkloze jongeren kunnen ook ingezet worden,die zijn over het algemeen gezonder en metaler sterker dan de zwakste doelgroep zoals de zwervers/daklozen.


  Maak melding

 71. @Joppuh 11.45. Bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest. Dat wil ik niet afschaffen, begrijp me goed. Maar we zouden met z’n allen toch wel in staat moeten zijn om het “greedy” element er uit te halen….


  Maak melding

 72. @Derk Het ziet ernaar uit dat de bacterie buigt voor de deadline van 17.00 uur ziekenhuis. Ik hoop voor je dat de daling doorzet en je verder kunt herstellen.:)


  Maak melding

 73. Het is normaal dat de lichaamstemperatuur, en dus ook koorts, in de loop van de dag omhoog gaat. Nu dat bij Derk niet het geval is lijkt het inderdaad de goede kant uit te gaan.

  Dr. Henk 😉


  Maak melding

 74. Dame.

  In principe moet iedereen die nog kan ,ingezet kunnen worden bij noodgevallen.Maar om alleen de daklozen/zwervers hier voor aan te spreken is ronduit walgelijk(de gedachte alleen al)


  Maak melding

 75. Eens, Zwolse. Op zich is het wellicht wel een mooie klus voor daklozen, denk ik. Er zijn steden waar daklozen via een klussenbureau allerlei klussen doen bij ouderen en gehandicapten. Dat kan – net zoals de verkoop van de daklozenkrant – een stap zijn richting integratie.


  Maak melding

 76. @Dame; Okee, maar nou gooi je het over een andere boeg. Dat zijn bureaus die er speciaal voor zijn ingericht, om daklozen DIE DAT ZELF AANGEVEN TE WILLEN te helpen weer terug te keren in de maatschappij.
  Dat is wat anders!
  En dat is INDERDAAD een hele goede zaak!


  Maak melding

 77. Uit ervaring kan ik jullie vertellen dat een dakloze/zwerver het toch echt zelf zal moeten doen. Die schakelaar in het hoofd moet worden omgezet en hulp willen accepteren dan pas kan er een einde aan de ellende komen. Gedwongen werkt niet.


  Maak melding

 78. Maar zo gauw een schizofreen als “Tweekwartjes” gedwongen wordt om sneeuw te schuiven, houd ik mn ramen en deuren op slot en leen ik de waakhond van kennissen…  Maak melding

 79. Voorlopig hoeft er niemand te schuiven want de dooi doet zijn werk, nu kom ik even naar jullie mooie Zwolle om wat bloed af te laten tappen. Tot laterssssssss


  Maak melding

 80. Dame.

  Elk project waar de daklozen/zwervers geholpen kunnen worden met ondersteuning van de overheid,de weg naar eigenwaarde terug te vinden juich ik van harte toe.Maar zal mij altijd blijven verzetten om deze kansarme groep als 3e rangs burger te zien ,elke zwerver/dakloze heeft zijn eigen trieste verhaal,en niemand heeft het recht volgens mij om deze groep af te serveren met de slogan ,,eigen schuld ,dikke bult,.

  Daar heb ik gelukkig nog teveel fatsoen en moraal voor om mij daar niet in te verlagen.

  Mijn opa had een mooie uitspraak altijd,en die luide,zolang jezelf geen ongedekte schuren hebt,moet je geen oordeel/vooroordeel uiten.


  Maak melding

 81. @Eva en Derk Wie heeft het over dwang? Dat is een voor mij nieuw element in de discussie die begon omdat Jatja ?? 5 per dag te weinig vond.
  uit Stentor:

  ZWOLLE – Dak- en thuislozen in Zwolle, die een klein zakcentje willen verdienen, kunnen binnenkort aan de slag als sneeuwruimers. De gemeente wil de groep van zo’n 125 mensen zonder vaste verblijfplaats de mogelijkheid bieden om gewapend met sneeuwschep op afroep stoepjes in de stad schoon te scheppen.

  Wethouder Nelleke Vedelaar is zeer enthousiast en onderzoekt de animo onder de daklozenorganisaties.

  Eens met Derk dat een dakloze zelf een stap moet zetten, maar soms helpt een reikende hand en in iig moet de hand van de dakloze aangenomen en niet weggeslagen worden.


  Maak melding

 82. @Derk Ik reageerde op dit bericht van Eva

  @Dame; Okee, maar nou gooi je het over een andere boeg. Dat zijn bureaus die er speciaal voor zijn ingericht, om daklozen DIE DAT ZELF AANGEVEN TE WILLEN te helpen weer terug te keren in de maatschappij.
  Dat is wat anders!

  en jouw reactie hierop:

  Bericht door Derk, op 5 december 2010 om 12:53
  … een dakloze/zwerver het toch echt zelf zal moeten doen. (…) Gedwongen werkt niet.  Maak melding

 83. Vroeger zei je dan altijd “ik ben niet van het ganzenbord gevallen…”, maar na gisteren durf je daar niet meer zo zeker van te zijn, vermoed ik.:)


  Maak melding

 84. Ik zal mijn kookkunsten aan je laten proeven Koko 😉

  Ohja bloediutslag was goed zometeen nog wel even andere medicijnen halen ( doet die lieve vrouw) en dan moet het snel afgelopen wezen.


  Maak melding

 85. Assie zal van de Sint wel een paar consumptiebonnen voor De Pierik hebben gekregen en in al zijn enthousiasme vergeten de pc uit te doen 😉


  Maak melding

 86. Goedemiddag Koko mooi dat sint en piet jullie niet vergeten zijn.
  Mooi Derk dat de uitslagen goed waren, en dat je lekker thuis weer onder de wol mag kruipen.:D


  Maak melding

 87. Mooi Ingrid; je link…deftige Sinterklaasstem!

  Op het journaal was een Nederlandsche, blancke man die zei dat ie niet aan Sinterklaas deed ….vanwege het geloof. Dat hoor je toch anno 2010 niet meer? Hij winkelde wel op zondag, dat dan weer wel. Er bevinden zich vreemde schepsels onder ons allen. Maar dat geeft de grijze massa natuurlijk wel wat kleur 😉


  Maak melding

 88. Voor mijn vriendin een leuk lijstje met een kunstig iets erin, met een vogeltje ofzo :)… Maar met het lootje moest ik iets kopen voor d’r broertje. Ach, een fleecedeken en een paar handschoenen en het bedrag is alweer bereikt. Dichten is voor mij geen probleem dus dat was even 10 minuten en daar rolt een A4-tje met tekst. Thuis geen lootjes, moeders ging gewoon lekker de portomonnee pakken en de zak zat vol cadeau’s :)… En hier heb ik even 40 rolletjes plakband gekregen, kan ik weer een tijdje voort. Wist ik veel wat ik anders wil krijgen. Ik ben al tevreden als iemand anders gelukkig kan maken.


  Maak melding

Reageer