Sterren schitteren in Assendorp

Zwolle – Zaterdag 11 december geeft het Britten Jeugd Strijkorkest een schitterend kerstconcert voor jong en oud in de Jeruzalemkerk in Assendorp. Naast dit orkest van veelbelovende jonge musici, zullen ook het Basis strijkorkest en het Benjamin strijkorkest – de kraamkamers van het Britten – met verve bijdragen aan deze muzikale avond.

Met werken van Johann Christian Bach, Johannes van Bree, Benjamin Britten en Sergey Aslamazyan worden drie eeuwen Europese muzikale geschiedenis verklankt in een even verrassend als afwisselend programma. De talentvolle Letse cellist Pēteris Ozoliņš zal bijdragen aan het Celloconcert in c klein van J.Chr.Bach.

Aanvang concert is om 19:00 uur in de Jeruzalemkerk aan de Molenweg 241 te Zwolle. De toegang bedraagt €10, voor jongeren tot 16 jaar is dit €5. Korting €1 in de voorverkoop via orkestleden.

Over de Benjamin-Britten Strijkorkesten: Drie strijkorkesten voor jonge, talentvolle strijkers uit de drie oostelijke provincies, met als standplaats Zwolle. Het Britten Jeugd Strijkorkest biedt jonge talentvolle strijkers de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen en alle facetten van het strijkorkest te leren kennen en eigen te maken. Het orkest staat onder leiding van Loes Visser.

Het Benjamin Strijkorkest onder leiding van Elien Willems biedt jongere strijkers met aanleg voor hun instrument de kans om hun muzikale talenten zo te ontwikkelen dat zij kunnen doorgroeien naar het Britten Jeugd Strijkorkest. Het Basis Strijkorkest onder leiding van Elien Willems heeft als doel beginnende strijkers tussen de 7 en 11 jaar te onderwijzen in het samenspel. Zie ook www.hetbritten.nl

Artikel delen:

Reageer