Het weer: sneeuw

Zwolle – Zaterdag begint wisselend bewolkt met vooral boven land opklaringen. Aan de kust vriest het licht, in het binnenland matig. In de loop van de ochtend wordt het vanuit het westen bewolkt en volgt er sneeuw. Er staat een matige zuid-zuidwesten wind, langs de kust is de wind (vrij) krachtig met 5 of 6 Bft.

03-12-2010_weerfoto__almelose_kanaal_.jpg
Almelose Kanaal

Langs de kust ligt de temperatuur in de middag rond het vriespunt en in het midden en oosten blijft het vriezen. Hierdoor gaat de sneeuw in het westen mogelijk even over in natte sneeuw. In het midden en het oosten blijft de neerslag de vorm van sneeuw houden. In de avond en nacht naar zondag ligt de temperatuur net onder het vriespunt, maar loopt geleidelijk aan op. De kans op winterse gladheid door ijzel neemt dan flink toe. Zondag is het bewolkt en regenachtig. Alleen in het zuidoosten is het in de ochtend nog droog. De maxima lopen op tot enkele graden boven nul aan de kust en op of net boven het vriespunt in de rest van het land. De wind is matig en aan de kust vrij krachtig uit het zuidwesten. In de avond draait de wind naar het westen tot noordwesten.

Maandag is het in de nacht droog met opklaringen en overdag komen er in de kustprovincies buien voor. Aan de kust is het +7 en in het oosten kan het op een enkele plek nog net vriezen.

Na maandag blijft de temperatuur overdag boven het vriespunt en in de nacht enkele graden eronder. Woensdag neemt de kans op neerslag toe.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer