Jazzvocalist Ronald Douglas zingt in Statenzaal

Zwolle – In de maandelijkse serie ‘All that jazz’ in de Statenzaal van de bibliotheek aan de Diezerstraat was vrijdagavond Ronald Douglas te gast. Deze jazzvocalist is een nationale en internationale topper, die bovendien verbonden is aan het Zwolse conservatorium. Ronald Douglas werd begeleid door Jacco van Santen en studenten van ArtEZ.

img_7413_copy.jpg

Al zo’n vijftien jaar is Ronald Douglas één van de top-jazzzangers van Nederland, maar ook ver daarbuiten. Deze boomlange zanger studeerde in Hilversum aan het conservatorium bij Deborah Brown. In 1993 studeerde hij daar af. Ronald Douglas maakte vijf cd’s onder eigen naam, waarvan de meest recente ‘Lotus Blossom’ in Amerika zeer hoge ogen heeft gescoord. Als gastsolist heeft hij daardoor veel ervaring opgedaan bij bijvoorbeeld The Rosenberg Trio, Timeless Orchestra en het Glenn Miller Orchestra. Ronald Douglas won diverse awards in het buitenland, zoals een online competitie in de Verenigde Staten, welke hij als eerste Europeaan wist te winnen. Dat succes werd bekroond met een optreden op het Eastcoast Jazzfestival in Rockville (Washington).

img_7379_copy.jpg

img_7518_copy.jpg

Ronald Douglas heeft veel ervaring opgedaan als zanger bij verschillende orkesten en bigbands. Hij werkt graag en veel met de beste jazzmusici van Nederland en daarbuiten. Naast zijn zangcarrière is hij een gerespecteerd docent. Op dit moment geeft hij o.a. les aan de het conservatorium in Zwolle en in Gent.                             

All that jazz

Onder de titel ‘All that jazz’ begeleiden Zwolse studenten van ArtEZ maandelijks een gerenomeerde gastsolist in de Statenzaal. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig  jazzgrootheden  begeleidt.

img_7272_copy.jpg

 img_7318_copy.jpg

img_7306_copy.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer