Vrienden voorzien Westenholte van kerstbomen

Zwolle – Na jaren van afwezigheid, is er weer kerstboomverkoop op het Petuniaplein in Westenholte. Twee enthousiaste vrienden, Sander Bosscher en Gerben Pannen, doken in het gapende gat.

kerstboomverkopers.jpg

Meer dan tientallen jaren verzorgde Andries Peters kerstbomen voor Westenholtenaren, totdat hij er vanwege leeftijd en andere bezigheden vanaf zag. Zo zat het Petuniaplein jarenlang zonder kerstboomverkoop, totdat op een verjaardag het idee ontstond om de leegte in te vullen. Sander: ‘Samen zijn we naar de heer Peters gegaan, omdat hij jarenlange ervaring in kerstboomverkoop heeft. Hij was enthousiast over ons plan en heeft ons de nodige tips gegeven om deze te realiseren. We kunnen zelfs nog een beetje stroom van hem gebruiken bij de verkoop.’


Breed assortiment

De inkoop van de kersbomen uit Scandinavië werd geregeld en er kwam een website, www.kerstboomzwolle.nl. Van 8 tot en met 20 december staan het nieuwe bedrijfje dagelijks van 15.00 tot en met 20.00 uur met de bomen op het Petuniaplein. Vrijdag en zaterdag zijn ze er zelfs de hele dag te vinden. Sander: ‘Het assortiment bestaat uit Zilversparren en de bekende Nordmannsparren. In allerlei soorten en maten, met of zonder kluit. Daarnaast bieden we ook fraaie bakken aan, geleverd door prakton uit Kampen. Hier werken mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Zij hebben voor ons prachtige bakken gemaakt. Ook bezorging in Zwolle en omstreken is geen enkel probleem.’  

Groene Kerstmarkt

Op 11 december is kerstboomzwolle.nl ook op de Groene Kerstmarkt van Doepark Nooterhof. De markt aan Goertjesweg 5 duurt van 13.30 tot 16.30 en is een ontmoetingsplaats voor iedereen die ook met kerstspullen en kerstcadeaus milieubewust en duurzaam om wil gaan. Op de Groene Kerstmarkt staan duurzaamheid, natuur en educatie centraal. Bezoekers kunnen veel verschillende kraampjes bekijken, deelnemen aan interessante workshops en genieten van het Doepark en de sfeervolle muziek.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Strak plan, maar ik vrees dat ik niet met een verse Westenholtense tree in de auto naar Stadshagen ga rijden. Een verdieping hoog is ook teveel comedy. Vond Andries nog kras een tijdje geleden, toen zei hij al dat de verkoop was afgelopen. Succes met de verkoop in elk geval.


  Maak melding

 2. Ow, heb niet alles gelezen Ingrid, maar als ze em hier neer komen zetten……bedoel de directrice des huizes is er ff niet dus ik kan niet zomaar wat beloven 😉

  Sinds we hier wonen hebben we een ingepakte boom, om voorgenoemde reden. Ach, ik vind het allemaal prima. Jij bent wel van de echte tree?


  Maak melding

 3. Vast…op de Kerstmarkt mogen ze niet ontbreken; jammer dat de Kerstmarkt hier door winkeliers is overgenomen. Mocht die eerste jaren graag helpen organiseren.

  Welke Kerstmarkt staat hier voor 9/12 in de agenda?


  Maak melding

 4. Die op 9-12 in de agende is die van de kringloop winkel. Ben er zelf voor 2 jaar terug ook geweest. Heb er leuke dingen voor buiten gescoord. Zeker een aanrader als je voor niet te veel geld toch je huis binnen/buiten in kerstsfeer wil brengen.


  Maak melding

 5. Dick wat klets je nou ,de kerstmarkt wordt al jaren door de wijkvereniging georganiseerd,daar heb ik ook een paar jaar mogen meehelpen.Jaren daarvoor deden wij het van de winkeliersvereniging.Wanneer heb jij dan ooit een kerstmarkt georganiseerd.Dat moet dan wel heel goed zijn geweest,als jij nu ten onrechte vermeld dat de winkeliers het organiseren.


  Maak melding

Reageer