Uitwisseling van kennis via Kennispoort Regio Zwolle

Ruim twintig ondernemers uit Zwolle en omgeving hebben in drie bijeenkomsten  van Kennispoort Regio Zwolle hun kennis uitgewisseld over de kansen die een ondernemer kan benutten tijdens de ontwikkeling van zijn bedrijf.  De kenniskring vond plaats in februari en maart op het kantoor van ING Bank in Zwolle. Centraal stonden de fasen die een ondernemer doorloopt: start, groei, volwassenheid, doorstart en afbouw. De reacties waren zo positief, dat sommige deelnemers zich al hebben opgegeven voor een vervolgtraject van VU-Windesheim.

Enno Masurel (lector bij VU-Windesheim) en Sjoerd Scholte (Rayondirecteur ING Bank Zwolle) waren de docenten tijdens de workshop. Enno Masurel presenteerde de fasen die een bedrijf doorloopt, de veranderingen die het bedrijf ondergaat en de manier waarop de ondernemer zijn gedrag kan aanpassen. Ook lichtte hij toe welke drie rollen een ondernemer op zich kan nemen (vakman, leider en manager) en hoe die rollen verschuiven gedurende de levenscyclus van het bedrijf.

Sjoerd Scholte presenteerde het model dat ING Bank heeft ontwikkeld om een ondernemer te ondersteunen bij het benutten van zijn groeikansen. Tijdens de eerste bijeenkomst werd de aanwezige ondernemers gevraagd een enquête over dit onderwerp in te vullen (ING Bank Groei Analyse ©). Scholte hield op basis van de enquêteresultaten de ondernemers een spiegel voor en gaf handreikingen voor een gezonde groei en een mooie toekomst van hun bedrijf. De presentaties leidden tot enthousiaste discussies onder de deelnemers.

Kennis delen

Uit de evaluatie na afloop bleek dat de ondernemers terugkijken op een boeiende serie bijeenkomsten.

“Het is belangrijk dat bedrijven in de regio Zwolle zich bewust zijn van de kansen die ze kunnen grijpen en goed kunnen inspelen op veranderingen”, vindt Enno Masurel. “Dat is essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering. De bijeenkomsten maakten dat duidelijk. Daarom heb ik graag meegewerkt.” Ook Sjoerd Scholte vond het belangrijk om zijn kennis over te dragen tijdens de workshop. “Als ING Bank voelen wij ons zeer betrokken bij de ondernemers in de regio. Wij delen graag onze deskundigheid met hen. Deze bijeenkomsten boden daarvoor een mooie gelegenheid.”

 

Kennispoort Regio Zwolle

Kennispoort Regio Zwolle is een gezamenlijk initiatief van de Kamer van Koophandel, VU-Windesheim, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. Het doel van Kennispoort Regio Zwolle is om de kennistransfer binnen het bedrijfsleven en tussen het bedrijfsleven en onderwijs te bevorderen, in de regio Zwolle. Eén van de partners hierin is de ING Bank.

Artikel delen: