Sinterklaasfeest voor minder bedeelde kinderen

Zwolle – Zaterdagmiddag vond in de Vrolijkheid een bijzonder Sinterklaasfeest plaats. Een Sinterklaasfeest voor minder bedeelde kinderen.

 dsc03309.jpg

Deze kinderen konden om wat voor reden dan ook geen Sinterklaas thuis vieren. Veelal zijn dit ook kinderen van ouders die bijvoorbeeld bij de Voedselbank komen. Patricia Gieling: "Afgelopen jaar heb ik dit ook gedaan en ik vond dit zo leuk om te doen, dat ik het dit jaar weer wilde doen. Chamel van Loenen was afgelopen jaar ook van de partij en hij is ook dit jaar weer benaderd om de Sint en de pieten voor elkaar te boxen." De vrijwillige organisatie van het Sinterklaasfeest kon bekostigd worden uit donaties.

dsc03304.jpg

dsc03321.jpg 

dsc03328.jpg 

dsc03300.jpg

dsc03308.jpg

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Als ik deze koppies zie dan smelt ik helemaal en krijg er tevens ook koude rillingen van. Dat in ons Nederland waar wij zo ontzettend bezig zijn met kindjes in “arme” landen. Oke die kindjes verdienen het ook. Maar wij beseffen niet dat er in Nederland ook schrijnende gevallen zijn maakt niet uit of de schuld bij de ouders of bij de instanties ligt, maar de kinderen zijn er de dupe van. Kindjes komen op school en zien hoe menig klasgenootjes grote verhalen hebben over wat ze allemaal hebben gekregen. Sommige kindjes hebben geen verhaal omdat gewoonweg geen geld thuis is voor een sinterklaas feestje. En dan Heb je mensen die deze kindjes een verhaal geven om op school te vertellen dat ze sinterklaas hebben gezien en ook nog cadeautjes hebben gekregen. Dan denk ik eigenlijk wat doet er meer goed al deze stralende gezichtjes van gelukkige kindjes.
  Perfect initiatief goed gedaan


  Maak melding

 2. Kijkk, en daar gaat het nou om! Niet om zoveel mogelijk, groot mogelijk en duur mogelijke cadeau’s. Het is voor een kind al moeilijk te begrijpen dat de ene van de sint een nintendo DS krijgt en de ander een kleurboek. Dit is eenheel mooi initiatief


  Maak melding

 3. Met alle respect voor dit initiatief (!), dat ik zeker niet teniet wil doen, wil ik toch op onderstaand bericht wijzen (gisteren en vandaag in het nieuws):

  Kinderen in Nederland hebben het wat betreft gezondheid, materieel welzijn en onderwijs bijna allemaal even goed. Uit een vrijdag openbaar gemaakt rapport van Unicef blijkt dat ons land deel uitmaakt van een kleine groep landen waar de ongelijkheid tussen kinderen het kleinst is.


  Maak melding

 4. @ Carola, vandaar de voedselbanken in Nederland zo floreren. Maar geen honger hebben betekent niet dat er ook nog geld is in deze gezinnen om een sint cadeautje voor de kinderen te kopen.
  En ik vind dat kinderen niet de dupe hoeven te worden van eigen schuld dikke bult. ( wanneer ouders door op te grote voet te hebben geleefd in de financiële problemen zijn gekomen, en daardoor in de schuldsanering)


  Maak melding

 5. @Patricia: ik denk dat als je dit soort zaken (o.a. op deze site) ruim op tijd bekend maakt, je aardig wat mensen zult vinden die een financiële of fysieke bijdrage zouden willen leveren.

  Tevens kan het zeker geen kwaad om jullie kledinginzameling, voor de lokaal minder bedeelden, gelijk beter op de kaart te zetten? Dit is een mooi medium voor deze onderwerpen!

  gr.  Maak melding

 6. hi
  teneerste wil ik u en alle vrijwillegers bedanken voor wat jullie voor al die mensen doen waar mijn gezin helaas ook toe horen
  wij en vooral onze kinderen hebben het zeer goed en plezierig gehad mijn kinderen 12 10 en 6 jaar hebben het er de helemiddag overgehad dat zij sinds 3 jaar weer kadotjes hebben gehad van sinterklaas
  het deed mij zeer veel pijn toen ik dat hoorde
  nogmaals hartelijk bedankt voor alles als u ooit ergens vrijwiller bij nodig heb en 1 tekort hefd mag u mij alleen benaderen
  met vriendelijke groet jannes  Maak melding

 7. @ Carola, ondanks dat je dat shrijft heb je volgens mij twijfels over de actie anders verwijs je niet naar het onderzoek van unicef, volgens mij.


  Maak melding

 8. @ Ingrid: zelfs in het allerrijkste land vd wereld zal er een kind het armste zijn. Het is absoluut niet leuk om het armste kind te zijn (en te zien dat anderen allemaal dingen hebben en krijgen die jij niet hebt). Daarom schrijf ik ook dat ik dit initiatief waardeer.
  Maar ik heb het Unicefstukje toegevoegd, omdat het ten eerste op hetzelfde moment in het nieuws was EN ten tweede het misschien ook goed is te beseffen dat de armoede in Nederland toch relatief is (dwz volgens ONZE normen), of zoals Derk het schrijft: het gaat om de beleving.
  De arme kinderen hier zijn hier absoluut arm tov hun klasgenoten, maar een arm kind uit Afrika zal op zijn beurt weer met begerige ogen kijken naar hetgeen een arm kind hier heeft.
  Zoals ik al zei; misschien goed om dat OOK te beseffen en een beetje dankbaar te zijn voor wat de kinderen hier wel hebben?  Maak melding

 9. Lijkt me niet zo moeilijk dat zelfs de ‘”allerarmste”kinderen hier in Nederland het beter hebben dan in sommige kinderen in Afrika. Maar ook daar is een heeeel groot verschil tussen arm en rijk.

  Dus zo af en toe is er niets mis mee om gewoon te denken aan de kinderen in je eigen land. En die een plezier te doen.


  Maak melding

 10. Dus zo af en toe is er niets mis mee om gewoon te denken aan de kinderen in je eigen land. En die een plezier te doen.

  Juist, er wordt het hele jaar door van alles georganiseerd om geld in te zamelen voor de allerarmste kinderen in de derde wereld en nu is het een x tijd voor de allerarmste kinderen hier.


  Maak melding

 11. @ Ingrid, nee er is absoluut niks mis met het een plezier doen aan kinderen in je eigen land. Daar zijn we het echt wel over eens hoor!
  Maar eigenlijk (re-)ageer ik vooral op Sint 4/12 16.12 die er toch even de kindjes in de arme landen er bij wilde halen…
  Het is zeker sneu als jij als kind hier niks voor Sinterklaas krijgt, terwijl je klasgenoten bedolven worden onder kadootjes.
  Maar het niet krijgen v.e. Sinterklaaskadootje kan je echt in geen enkel opzicht vergelijken met de situatie van kinderen in arme landen, die bijvoorbeeld nog steeds sterven aan iets simpels als diarree…


  Maak melding

 12. @ Carola, we zijn het op zich zeker eens. Maar ik blijf er bij wat Natascha om 14.34 uur ook zegt.

  En ook deze kinderen hebben vast al heel vaak gehoord van hun ouders, wanneer er niet zo heel veel geld was. Dat er kinderen op de wereld zijn die het veel minder hebben dan zij nu.


  Maak melding

 13. @ Ingrid, je hebt mij toch ook nooit horen zeggen dat er voor de relatief armere kinderen hier geen Sinterklaasfeest georganiseerd mag worden?


  Maak melding

 14. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik ook voor inzamelen voor kinderen in de derde wereld ben, uiteraard! Maar zo heel af en toe mogen de allerarmsten in nederland ook wel eens de voorkeur krijgen.


  Maak melding

 15. Goedenavond allemaal,

  wat leuk om al die lieve reacties te lezen. We hebben dit dan ook met zeer veel liefde voor deze kinderen gedaan.
  Het zal volgend jaar dan ook zeer zeker een vervolg gaan hebben. Voor die lachende en blije gezichtjes, daar doe je het toch voor?

  @ 1stcobra: Kleding en dergelijke verzamelen doe ik niet meer. Dit omdat ik dit lichamelijk niet meer aan kan. Hierom ben ik dan ook gestopt na het sinterklaasfeest van vorig jaar. Helaas moest ik kiezen voor mijn lichaam.
  De mensen die hier op dit feest waren, zijn vrijwel allemaal via de voedselbank bij mij gekomen. Ik heb daar flyers afgegeven, waardoor mensen zich bij mij konden aanmelden.
  Volgend jaar zal ik hier zeer zeker eerder al aankloppen. We hebben al wel in de krant gestaan, maar dat was helaas pas 2 dagen voordat het feest begon…


  Maak melding

 16. Patricia hulde voor dit super initiatief!
  Het was echt een super dag, geweldig al die blije kindergezichtjes.
  Ik heb genoten
  Op naar volgend jaar!


  Maak melding

 17. @Patricia, ook een leuke website trouwens.
  Begrijp ik dus dat er dan voor deze ‘doelgroep’ geen kleding meer wordt ingezameld?

  Over Stklaas: Ik zet e.e.a. nog wel even in de agenda en kom volgend jaar weleens via de mail bij je langs 🙂


  Maak melding

 18. @1stcobra : dankjewel voor je compliment over mijn website :).
  Er word zeer zeker nog wel kleding ingezameld, maar niet meer door mij. 😉 Helaas kan ik dit lichamelijk niet meer aan… Door heel Nederland word nog steeds kleding ingezameld en een aantal hiervan zijn zelfs al Stichtingen geworden.

  Ik zie je dan vanzelf wel verschijnen :D…


  Maak melding

Reageer