Tafeltennis Zwolle promoveert naar de eredivisie

Veenendaal / Zwolle – De heren van Tafeltennis Zwolle hebben zaterdagmiddag in Veenendaal de spannende promotiewedstrijd tegen Scylla uit Leiden gewonnen. Na een zinderende finale werd de uitslag 4-5 in het voordeel van Zwolle. Na de overwinning van Zwolle werden de heren door het talrijk aanwezige Zwolse publiek feestelijk toegezongen. Tafeltennis Zwolle, dat voorgaande jaren steeds promotie aan de neus voorbij zag gaan, speelt door de winst volgend seizoen eredivisie.

Robert Jan van der Heijden, Gert Kobes en Gerben Last hadden zaterdag een zware kluif aan de heren uit Leiden, maar na een aantal spannende duels ging de overwinning naar de heren uit Zwolle. Alle drie heren wonnen twee wedstrijden van de drie te spelen duels. Met name de dubbel van Last en Van der Heijden (0-3) gaf de doorslag. De laatste game verliep bijzonder; Scylla kwam bij een stand van 4-5 met 1-0 voor, maar Last zorgde dat de laatste match gelijkgetrokken werd (1-1). Tegenstander Benit nam een time-out en gooide vervolgens de handdoek in de ring. Met die stand was Zwolle al winnaar, want ook met een stand van 5-5 zouden de gewonnen games geteld worden, en dat was in het voordeel van Zwolle.

 

Scylla
Tafeltennis Zwolle   
4-5
Thomas Bénit
Robert Jan van der Heijden 
2-3 
 
Gerard Bakker
Gerben Last
3-2
Simon Goessens
Gert Kobes
2-3
Bakker/Bénit
Last/Van der Heijden
0-3
Gerard Bakker
Robert Jan van der Heijden 
3-2
Thomas Bénit
Gert Kobes
3-0
Simon Goessens      
Gerben Last
1-3
 
Gerard Bakker
Gert Kobes
3-2
Simon Goessens
Robert Jan van der Heijden
1-3
Thomas Bénit
– 
Gerben Last
1-1   
De wedstrijd is bij 1-1 afgebroken

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Vraag me af waarom die Bénit dat deed.
    Had hij eerdere ervaringen met zijn tegenstander of zo? Op zich zie je namelijk niet aan de andere twee gespeelde wedstrijden dat hij slechter zou spelen namelijk. Iemand die het wel snapt?


    Maak melding

  2. De laatste zin verklaart veel:

    Met die stand was Zwolle al winnaar, want ook met een stand van 5-5 zouden de gewonnen games geteld worden, en dat was in het voordeel van Zwolle.    Maak melding

Reageer