Het weer: regen en kans op hagel

Zwolle – De zondag begint bewolkt en er valt regen en hier en daar nog wat natte sneeuw. Langs de kust draait de wind naar noordwest en brengt opklaringen met zich mee. In de middag breekt in de noordelijke kustprovincies de zon af en toe door, maar met een noordwestelijke stroming drijven ook buien over. Dat zijn vooral regenbuien, maar er kan ook hagel bij zitten. In het zuidoosten blijft het overwegend bewolkt en valt er (natte) sneeuw. De temperaturen zijn overdag +2 graden in het oosten tot +6 langs de kust.

04-12-2010_weerfoto__vondelkade_met_passiebloem_.jpg
De Passiebloem

Maandag en dinsdag is het overwegend droog en er zijn zonnige perioden. Er staat weinig wind en de maxima liggen tussen 4 graden aan zee en net rond nul langs de Duitse grens. Vanaf woensdag komen we weer in een noordwestelijke stroming en krijgen we van tijd tot tijd buien vanaf de Noordzee. De kans op winterse neerslag is daarbij groot. De temperatuur overdag ligt een paar graden boven nul, vooral langs de kust. In de nacht vriest het licht en in het oosten matig. Het blijft dus winters!

Artikel delen:
Reacties 4
  1. De komende dagen kan het in de avond, nacht en ochtend verraderlijk glad zijn. De vorst zit nog in de grond waardoor opvriezing en bevriezing van natte weggedeelten goed mogelijk zijn. De KNMI waarschuwingen voor wintertype gevaarlijk weer (code geel) blijven van kracht.    Maak melding

Reageer