Weer autobrand in Zwolle

Dinsdagavond 23.10 uur was er een autobrand aan de Bisschop Willebrandlaan. Op een parkeerplaats aan de laan brandde een personenauto grotendeels uit.

De autobrand lijkt de zoveelste in een reeks van nu al 11 personenauto’s die in Zwolle in brand opgingen. Waarschijnlijk is ook deze autobrand moedwillig veroorzaakt en lijkt er een pyromaan aan het werk te zijn. Een oogetuige meldde, dat voordat de auto in rook opging, hij twee lange jongens weg heeft zien rennen, die waarschijnlijk de brand hebben aangestoken. De brandweer, die spoedig ter plaatse was, nam extra voorzorgmaatregelen omdat er een LPG-installatie in de auto aanwezig was.

Foto’s: Léon van der Kolk

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Het is dus voor ons huis gebeurd, het was echt maar een paar minuten en de hele auto stond in de brand.

  heel zonde van die verdiende centen, snap niet dat mensen het in hun kop krijgen om spullen van iemand anders zomaar in de brand te zetten.

  er was in ieder geval goed bekijks, er stond meer volk dan bij een gemiddelde thuiswedstrijd van bequick ;D

  Groeten Leon


  ⚠️ Meld

 2. Mijn zoon kwam net uit zijn werk en ging kijken wat er aan de hand was. Hij werdt meteen aangesproken door een agent. Of hij in de buurt woonde e.d. Nu ik de beschrijving van de brandstichters lees snap ik het wel. Hij is immers ook lang.
  Wij wonen vlak bij de plek waar steeds de autobranden plaats vinden. Je wordt er toch wat onrustig van. Misschien moeten we toch in het vervolg de auto maar in de garage zetten.
  Je krijgt de dagwaarde van je auto uitgekeert. Nou daar kunnen wij geen andere auto van kopen.
  Wat bezielt toch iemand om dit te doen?


  ⚠️ Meld

 3. @ Wilma
  Een pyromaan staat ook vaak tussen de toeschouwers naar de brand te kijken omdat ze dat mooi vinden, daarom ben je ook al snel verdacht als je je daar in de buurt bevind en je de uitterlijke kenmerken van de verdachten vertoond.


  ⚠️ Meld

 4. Ik ben dus de zoon van Wilma,, het was raar dat ze mij aanproken terwijl ik normal mvroeg wat er gebeurt was. Maar het is wel raar dat er in Zwolle en omstreken allemaal autobranden plaatsvinden,, misschien toch dezelfde pyromaan?!


  ⚠️ Meld

 5. @Danny
  Ik ben alleen maar blij dat ze zo allert zijn hoor.
  Heb er ook beslist geen probleem mee dat ze hem aanspraken. Mijn zoon had een kloppend alibi, ik zal nooit zeggen: dat doet mijn zoon niet. Ik hoop dat ik hem genoeg normen en waarden heb bijgebracht.


  ⚠️ Meld

 6. vorige week is mijn auto van waarde ongeveer 60.000 euro in vlammen op gegaan en het mooie is ik had 12000 audio en de verzekering zegt gewoon ja dat is niet verzekerd ook de velgen niet als ik de mensen te pakken krijg die dit soort ratten streken uit halen dan ben ik instaat om ze echt aan een mes te rijgen of wat dan ook is echt te gek voor woorden mensen in de zelfde situatie sucses o ja ik had een mazda 6 uitgebouwd en nu een schoothoop bedankt richard


  ⚠️ Meld

 7. Kijk Richard dat bedoel ik nou. Je krijgt de dagwaarde en zal dus nooit een gelijkwaardige auto kunnen terug kopen. Heb echt met je te doen.
  Trouwens aan het mes rijgen is nog iets te simpel. Laat hun ook in vlammen opgaan.


  ⚠️ Meld

 8. @Christine

  Uit op sensatie? Ik denk dat je beter je eigen auto of die van de buurman in de gaten kunt houden dan een rondje in de wijk te lopen.


  ⚠️ Meld

 9. Heel erg jammer voor je auto ,maar vergrijp je niet aan zulke helden op sokken.
  De onrust die zulke ellendelingen veroorzaken is heel vervelend.
  Hoop oprecht dat ze deze mislukkelingen gauw in de kraag vatten en dat ze een straf zullen krijgen waar ze levenslang aan kunnen betalen.

  Groeten Willie


  ⚠️ Meld

 10. Sterkte Richard, ik ben zelf ook een autoliefhebber en kan me dus heel goed voorstellen dat je op zo’n moment even moet janken. Vooral als je denkt aan al de energie en tijd die je er hebt ingestopt. Zulke ratten hebben geen respect voor andermans eigendommen. >:(
  @Jaap.
  Een Porsche heb je niet voor 60.000 euro. Voor een VW Passat 2.0 tdi betaal je al ruim 58.000 euro en een Renault Grand Espace 2.0 kost je al gauw 52.000 euro. Voor een Porsche moet je nog iets langer sparen ;D


  ⚠️ Meld

 11. @ Jaap: het gaat hier over een Mazda 6 die compleet uitgebouwd was met alles erop en eraan. Audio installatie enz enz. Totaal was dus zo’n 60.000 euro.

  Daders mogen van mij ook levend verbrand worden!


  ⚠️ Meld

 12. Pffff, wat denk je dat die pyromaan van deze reacties vind dan?
  Olie op t vuur en juist wat ie wil. Kijken jullie geen CSI of Discovery?
  Ik zeg geen of juist weinig aandacht aan schenken, want dit is juist wat ie wil.
  Hij hoeft er niet bij te blijven kijken wantiedereen maakt tegenwoordig foto’s en zet ze kant en klaar op het net met de bijbehorende commentaren.
  @Leon, leuk grapje man, past niet echt bij je commentaar of dit onderwerp of niet? :-
  @Richard, hey als zij (de politie en/of schade expert)niet onomstotelijk vast kunnen stellen dat er sprake is van brandstichting kan er ook sprake zijn van een ander oorzaak die wellicht wel onder de dekking van je polis zou kunnen vallen?
  Hetzij bv door kortsluiting? Je had er een nieuwe installatie ingebouwd en per ongeluk de verkeerde draden aangesloten blijkt achteraf?Er zijn immers geen getuigen die hebben gezien dat de auto is aangestoken? En is er is geen bekennende verdachte?
  Wel de moeite waard om goed uit te zoeken in iedergeval.
  Er zit vastwel iemand op dit weblog die verstand heeft van schade verzekeringen.


  ⚠️ Meld

 13. Als je je auto tuned laat hem dan ook taxeren…dan is alles gewoon meeverzekerd.
  beetje dom als je dat niet heb gedaan(weet niet of je hem heb laten taxeren) maar aan het bedrag tezien zou ik dat in iedergeval gedaan hebben.  ⚠️ Meld

 14. Goh Roy, meen je dat nou? En wat die blauwe vogel allemaal verteld over dat sprookjesbos is ook niet waar?
  Waar haal jij je info vandaan dan? Als ervaringsdeskundige misschien?
  Prutser, zeg dan gewoon niks als je niks ontopic toe te voegen hebt.
  Er zitten hier gedupeerden hun verhaal te doen en het enige waar jij mee aankomt is dat ik mijn tv niet moet geloven….

  @deEchte, kijk eens op regiozwolle.nl daar hebben ze een kaartje op welke dagen hij waar heeft toegeslaan. Wel interessant om misschien eens te kijken. Misschien is er een voorspelling mogelijk?
  Denk dat iedereen er wel een theorie op los kan laten.  ⚠️ Meld

 15. Ik haal mijn info zeker niet uit CSI(dat is voor prutsers), en meneer de uil heeft altijd gelijk! 😉
  Ik denk niet dat een pyromaan zich zal laten leiden door reacties die hier worden neergezet, zijn geest is al zwaar ziek.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.