Het weer: zonnige perioden

Zwolle – Maandagmorgen kan het in het midden en noorden van het land mistig zijn, maar in de loop van de ochtend lost de mist op. In het zuidoosten is het vandaag overwegend bewolkt. In de loop van de dag kan deze bewolking wat breken. In de rest van het land zijn er flinke zonnige perioden en af en toe wat wolkenvelden. De maxima liggen tussen 0 graden in het oosten en 3 graden boven nul in het westen.

05-12-2010_weerfoto__rijnlaan_.jpg
Rijnlaan

Ook dinsdag is het een rustige winterdag. De mist zal mogelijk hardnekkig zijn, maar uiteindelijk laat ook de zon zich zien. Langs de noordwestkust is er kans op een enkele bui, maar verder is het droog en staat er weinig wind. In het oosten is het overdag koud met 1 of 2 graden vorst. In het westen liggen de maxima 3 graden boven het vriespunt. Vanaf woensdag krijgen we met iets wisselvalliger weer te maken. Een hogedrukgebied bouwt zich boven de Atlantische Oceaan op. Boven Scandinavië ligt een lagedrukgebied en daar tussen ontstaat een stevige noordwestenstroming.

Woensdag begint nog droog, maar later trekken vanaf de Noordzee buien over. Mogelijk krijgen de buien een winters karakter. De middagtemperaturen liggen in het oosten rond het vriespunt. In het westen wordt het maximaal 4 graden. Ook op de langere termijn blijft het wisselvallig. Tot het weekend is er kans op winterse buien. Daarna lijkt de temperatuur weer iets omhoog te gaan en valt er voornamelijk regen. Pas na het weekend lijkt het langzaam weer kouder te worden.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer